Duurzame babyverzorging #1

Dat er een hoop moet gebeuren om de wereld een beetje te houden zoals hij nu is mag duidelijk zijn. Ik probeer steeds bewustere keuzes te maken betreft de producten die ik gebruik en de dingen die ik doe. Je moet immers ergens beginnen en alle kleine beetjes helpen. Daarom zit ik volop in mijn zoektocht naar duurzame producten. Om zo betere keuzes te kunnen maken. Qua kleding, verzorging, speelgoed, schoonmaakartikelen, reizen, noem maar op. Gelukkig komt er steeds meer op de markt en wordt het ook een stuk betaalbaarder. In deze eerste editie vertel ik over mijn favoriete duurzame babyverzorging.

Het beste voor je baby

Je kleine baby, je dierbaarste bezit. Daar wil je het allerbeste voor toch? Toen Tijmen geboren werd, en dat is pas 2 jaar en 4 maanden geleden, was ik nog niet echt bezig met wat er nou precies op de verpakking stond van de verzorgingsproducten die ik voor hem gebruikte. Hij had ook echt wat je noemt een babyhuidje, daar kon je alles opsmeren en het bleef lekker zacht en glad. En dus gebruikte ik gewoon de bekende A-merken voor hem die in iedere drogist te krijg zijn. Nou is daar vast niet heel veel mis mee, maar als je de waslijst aan ingrediënten op de verpakking leest gaan je wenkbrauwen wel even flink omhoog.. dat lijkt me niet nodig, voor baby’s en kleine kinderen al helemaal niet!

Toen Jonas 5 maanden geleden geboren werd en we er snel achterkwamen dat hij mijn gevoelige huid cadeau had gekregen ging ik me verdiepen in natuurlijke en troepvrije verzorgingsproducten voor baby’s. Ik wilde op zijn tere huid min mogelijk ‘troep’ smeren en ging op zoek naar alternatieven die goed zijn voor je baby. En als die merken ook nog eens bewust bezig zijn met het milieu is dat een grote pré. En jee, wat zijn er veel mooie producten op de markt. Toen Tijmen nog zo mini was, was dat zeker niet het geval! Ik heb de afgelopen maanden een hoop getest en dit zijn mijn favorieten.

Duurzaam #1 Babyverzorging

In bad met Petit & Jolie

Wat puur is, wil je puur houden. Dat is de lijfspreuk van het merk Petit & Jolie, een lijn waarmee je je baby van top tot teen kunt verzorgen. Ik testte de vette crème, de billencrème en de badolie. Vooral de badolie komt hier als favoriet uit de bus voor Jonas. Hij heeft last van droge plekken en eczeem en de badolie verzacht zijn huid. Het badje kleurt melkwit als je er een beetje olie bijdoet en ruikt subtiel, een beetje zoetig. De badolie bevat rozemarijn extract wat een rustgevende werking heeft en is verder gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Er zitten geen parabenen, paraffine, SLS of synthetische geur- of kleurstoffen in.

De billencrème kan ik qua substantie het beste vergelijken met sudocrème. Het is een dikke crème met bijenwas en wolvet erin en ik zorg altijd dat er een laagje op Jonas zijn billen zit. Hij ruikt een klein beetje klei-achtig. Geen vervelende geur. Heel neutraal. Bij Tijmen smeer ik alleen als het nodig is, maar die heeft nauwelijks last van rode billen. Fijn dat dit in een knijptube zit en niet in een potje. Dat vind ik zelf makkelijker om mee te nemen en, zeker omdat het zo’n dikke crème is ook hygiënischer.

De vette crème gebruik ik alleen voor Tijmen. Hij smeert lekker weg en hydrateert goed. De geur is naar mijn mening iets te zoet. Deze crème is speciaal voor de droge huid en Petet & Jolie raadt aan om bij een huid die in balans is de bodylotion te gebruiken. Dus ik denk dat ik voor Tijmen prima zou kunnen overstappen, gezien zijn zachte huid.

Omdat Petit & Jolie graag meewerkt aan een betere wereld steun je bij iedere aankoop het project New Life Home Trust in Kenia. Lees hier meer over dit prachtige initiatief. Ook zijn ze bewustt bezig met het milieu en het constant verbeteren van productieproces om zo vervuiling zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook niet geheel onbelangrijk; Petit & Jolie is vriendelijk geprijsd!

Duurzaam #1 Babyverzorging

Eindeloos smeren met Moonbaby Naturals

Natuurlijker smeren dan Moonbaby Naturals kan bijna niet. Deze mooie potjes worden thuis gemaakt door Lu Lu, de vrouw achter het merk, met enkel puur natuurlijke ingrediënten. In de original Bum Bum Butter zitten maar 4 ingrediënten: shea butter, kokosolie, vitamine-E olie en candelilla was. Geen vage chemische ingrediënten, gewoon duidelijk dit. Ik kwam deze crème tegen op Instagram bij @elisemilou en was meteen nieuwsgierig. Ik heb beide potjes in huis en ze smeren heerlijk weg. De substantie smelt op je vingers en het laat een vet laagje achter. Perfect als billencrème, maar ook voor droge plekjes, schrale lippen enz. Eigenlijk is dit een allescrème!

De Calming & Healing Bum Bum Butter is hier favoriet. Als Tijmen wat irritaties heeft smeer ik het erop. Ik gebruikte het ook voor Jonas zijn hele lijfje, maar ik beperk het nu tot enkel zijn billen want hij reageert te snel op crèmes. Hij vindt het in ieder geval heerlijk om ingesmeerd te worden, begint dan helemaal te glunderen. Mijn enige kanttekening aan deze crème is dat ik erg moet wennen aan de geur, ik vind het een beetje zurig. Weegt niet op tegen het feit dat het een hele fijne, voedende crème is, de geur went wel.

Duurzaam #1 Babyverzorging

Beschermd naar buiten met Naïf

De huidverzorging van Naïf is er voor jong en oud, bevat geen troep en is geschikt voor ieder huidtype. Wij hebben de zonnebrandlijn uitgebreid getest en zijn fan! De zonnebrandcrème SPF50 is favoriet.  Je houdt je baby vanzelfsprekend zoveel mogelijk in de schaduw. Maar zodra je baby in aanraking komt met de buitenlucht is het sowieso aan te raden om te smeren. Met de zonnebrand van Naïf zit je goed want er zit een natuurlijke UV-filter in.

De zonnebrandcrème is dik en smeert wat stroever dan andere cremes. Er zit Jojoba in, een ingrediënt dat de huid extra voedt en het ruikt erg lekker! De crème laat na het smeren een witte waas achter die ervoor zorgt dat de huid goed beschermd is. Dit hoort dus zo. Zie je meteen of je goed gesmeerd hebt! Ik stoor me er niet aan, het is voor mij belangrijker dat onze jongens goed beschermd zijn tegen de zon en niet verbranden. En het allerbelangrijkste, Jonas kan ik gewoon insmeren met deze zonnebrand zonder dat hij erop reageert.

Ik testte ook nog de Sun Spray en de Cooling After Sun. De spray is duidelijk veel vloeibaarder, dus die gebruik ik bijvoorbeeld om Tijmens benen snel mee in te kunnen smeren. Bij de After Sun moest ik de eerste keer even wennen aan de, ietwat gekke substantie maar hij smeert goed, trekt snel in en verkoeld daadwerkelijk door de Aloë Vera die erin zit.

Wat ook zeker een fijne bijkomstigheid is, is dat Naïf de boodschap Clean skin, Clean Ocean uitdraagt. Alles van Naïf is vriendelijk voor je huid maar ook voor de oceaan. Want daar laat je ook een laagje achter als je gaat zwemmen. Naïf is heel transparant over hun producten en heeft een inzichtelijke ingrediënten lijst (zie hier) wat ik erg prettig vind. En voor iedere verkochte zonnebrand doneert Naïf €0,50 aan KWF Kankerbestrijding om zo bij te dragen aan de strijd tegen (huid)kanker.

Extreem gevoelig

Voor Jonas gebruik ik enkel nog Cetomacrogol zalf op zijn extreem gevoelige huid. Dat is een héle vette vaseline die je bij de apotheek krijgt. Andere crèmes werken niet zo goed als deze. Want zijn huid heeft af en toe zulke droge plekken dat de schilfers erop zitten. Als de plekken te extreem worden smeer ik helaas ook wel een met de hormoonzalf die we op recept kregen maar dit probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Hopelijk wordt het ooit beter.

Korting bij Naïf

Als je voor €27,50 bij Naïf besteld krijg je tot en met 31 augustus €7,50 korting met de code WELIKE-YOUBABE.
Geldig op alle producten die ze verkopen in de webshop. Ze hebben ook een hele fijne dameslijn en de Travel kit met handige mini’s gaat hier ook mee in de koffer!

Voor deze blog kreeg ik een aantal producten opgestuurd. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven.

Duurzaam #1 Babyverzorging

Duurzaam #1 Babyverzorging

 

 

 

 

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge