Tijmens Favourites: Puddle Jumper zwembandjes

Op thethingswelike.nl deel ik vooral dingen waar ik blij van word. Fijner dan mijn kind te zien genieten gaat ’t bijna niet worden, Tijmen zien lachen is het leukste wat er is. Daarom een terugkerende rubriek, Tijmens Favourites. Hier deel ik dingen waar hij echt ontzettend blij van wordt. Deze week: zijn nieuwe Puddle Jumper zwembandjes. 

Tijmens Favourites: Puddle Jumper zwembandjes

We komen net terug van een geslaagd weekend bij Landal Greenparks waar we natuurlijk ook hebben gezwommen. Iedere ochtend als Tijmen wakker werd riep hij al enthousiast: zwemmen! Een paar weken terug bestelde ik de Sevylor Puddle Jumper nadat ik hem op Instagram stories had gezien bij @guus_en_ik. Dat zag er handig uit en na navraag vertelde de moeder van Guus mij wat het was (nog bedankt Bernadette!).

Eerder gebruikten we de Swimtrainer, waar we erg tevreden over waren. Superfijn voor de allerkleinsten want ze drijven lekker boven water en kunnen rustig om zich heen kijken. Na een tijd wou Tijmen duidelijk meer bewegingsvrijheid en écht in het water ravotten. Hij gooide zichzelf steeds achterover in de Swimtrainer.

Swim Trainer

We stapten over op de bekende oranje zwemvleugeltjes. Niks mis mee maar we moesten Tijmen daardoor de hele tijd vasthouden en die dingen zitten toch een beetje in de weg, de randjes snijden. Toch niet ideaal. Op zoek naar een alternatief!

Wat is dat dan, een Puddle Jumper?

Eigenlijk is het een kruising tussen een zwemvest en zwembandjes. De buitenkant is van nylon en binnenin zit schuim. Aan de achterkant klik je de boel vast en stel je het bandje makkelijk op maat van je kind in. Daardoor ben je ervan verzekerd dat je kind de Puddle Jumper niet zelfstandig uit kan trekken. En het handige is dus dat ze lekker veel bewegingsvrijheid hebben en niet kopje onder gaan door de band om het middel van je kind vastzit.

Viel de Puddle Jumper in de smaak?

Ja, zeker! Anders zou hij natuurlijk ook niet in Tijmens Favourites terecht komen. Tijmen vond het meteen een interessant ding en zonder enig gedoe wou hij hem aan. Dat ging heel makkelijk. De band zit duidelijk comfortabel want Tijmen beweegt er vrij en gemakkelijk in. In het peuterbadje kon hij vrijuit spelen maar ook in het diepere bad merkte je dat hij meer zelfvertrouwen had. Hij sprong zo richting Dennis het water in (zie filmpje onderaan deze post) en had plezier voor 10 als we hem stukjes loslieten.

Tijmens Favourites: Puddle Jumper zwembandjes

De Sevylor Puddle Jumper is geschikt voor kinderen tussen den 15 en 30 kilo. Daar kun je dus een tijd mee vooruit. Tijmen zit er met zijn 14,5 kilo nét onder (hoewel, wellicht weegt hij nu al 15 kilo sinds het laatste weegmoment) maar het gaat al prima. Je merkt dat hij nog even moet zoeken naar de juiste drijfhouding. Natuurlijk blijven wij er zelf altijd bij dus dat is geen probleem.

Nog nadelen? De bandjes om de armen gaan wat stroef uit omdat ze natuurlijk nat zijn na het zwemmen. Het enige andere nadeel dat ik kan bedenken is dat hij veel ruimte in beslag neemt in verhouding met opblaasbare bandjes. Dat is, als je bijvoorbeeld op vliegvakantie gaat wat onhandig. Het voordeel is dan weer dat hij door het materiaal niet kapot te krijgen is. Ik kan de Puddle Jumper dus aan iedereen aanraden!

Wij kochten de Puddle Jumper bij Bol.com

0

18 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge