Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

Hoera! Tijmen is gisteren 2 jaar geworden. Jeetje, wat zijn de afgelopen 2 jaar omgevlogen! Waar de eerste verjaardag voor Tijmen nog totaal langs hem heenging en hij het begrip ‘cadeautjes’ nog niet snapte was het nu wel anders. Een klein feestje dit jaar, na alle kraamvisite. En natuurlijk mocht hij ook trakteren op de crèche.

Cadeautjes en taart!

Zoals ik al zei, vanwege de geboorte van Jonas en alle visite van dien hielden we het dit jaar klein. Opa’s en oma’s en onze echt naaste familie dus. Maar natuurlijk wél met een leuke taart en cadeautjes. Tijmen was zich er zeer bewust van dat hij jarig was. Tijmen jarig, zei hij constant. We hadden al een klein feestje bij oma in Maastricht gehad en afgelopen zondag kwamen mijn ouders bij ons voor een lekker stuk taart.

Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

Die taart viel bij Tijmen reuze goed in de smaak aangezien Nijntje erop stond. Easy peasy, het was een Hema taart en de foto maakte ik afgelopen jaar. Een kinderhand is snel gevuld. ; ) De ballonnen en cadeautjes deden het verdere werk. Oh wat was het leuk om alles uit te pakken. Het was een genot om hem zo te zien glunderen! Ik zal binnenkort nog een blog wijden aan de cadeautjes die hij als tweejarige kreeg, handig als je nog inspiratie zoekt voor je (bijna) twee jarige.

Trakteren op de crèche (diy)

Gisteren was hij dan écht jarig. En dat werd goed gevierd op de crèche. Ik ben absoluut niet vies van wat knutselwerk en vind het leuk om een traktatie te maken die goed in de smaak valt. Hierbij een simpele diy van de traktatie die ik maakte met leuke houten autootjes en rozijntjes.

Wat heb je nodig?

  • Houten autootjes (deze waren 1 euro per stuk bij Flying Tiger)
  • Tape autoweg (Flying Tiger)
  • Mini Vlaggenlijn (Flying Tiger)
  • Rozijntjes
  • Kraftpapier
  • Touw (Hema)
  • Stempel + stempelkussen (Studio Maas)
  • Letter Stickers (Meri Meri)
  • Groot vel papier

Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

Een kind kan de was doen; pak de rozijntjes in met kraftpapier. Ik gebruikte yoghurt rozijntjes van de Hema aangezien deze doosjes net wat smaller waren dat gewone rozijntjes en dus beter op de auto’s pasten. Vervolgens maakte ik kleine kaartjes met een leuke stempel van Studio Maas met een feesthoedje erop, gaatjes erin, touw erdoor en een strakke knoop aan de onderkant. Met de stickers kun je een leuke tekst maken op een vel papier dat je voor de stevigheid op een karton plakt.

Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

Wegdek erop, slingers erop en je hebt een hele gezellige traktatie. Hij viel erg goed in de smaak bij Tijmen en de rest van de kinderen op de crèche. Hij heeft de autootjes uitgedeeld en koos zorgvuldig welke hij wou houden voor zichzelf (haha). Hij genoot zichtbaar van alle aandacht en zong uit volle borst mee. Heel erg leuk om het verschil te zien met een jaar geleden toen hij duidelijk nog geen idee had wat een verjaardag inhield.

Ik denk dat we de komende weken nog vaak gaan horen dat hij jarig is, want toen zijn tante Susie laatst jarig was, heeft hij nog een maand lang iedere dag geroepen dat Susie jarig was! 

Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

Tijmen is 2 geworden + diy traktatie

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge