Mooi en verantwoord snacken met We Might Be Tiny

We Might Be Tiny. De naam alleen al. Dit merk van Australische komaf veroverd de wereld met mooi en verantwoord spul om uit te snacken, ijsjes mee te maken en placemats om op te knoeien! Duurzaam en in vrolijke kleuren.

Ik heb een zwak voor snackdoosjes. Jeweetwel, van die handige doosjes waar je vanallesennogwat in op kunt bergen. En dan niet de saaie variant, maar de leuke. Voor kinderen, met printjes, dieren en kleuren. En We Might Be Tiny heeft dus gewoon de allerleukste. Snackies heten ze. Gemaakt van silliconen: gifvrij, stevig en veilig.

Vrolijk en multifunctioneel

En zeg nou zelf, hoe leuk zijn deze!? Daar wordt je toch vrolijk van? Sinds  de Snackies hier in huis hun intrede hebben gedaan worden ze voor allerhande doeleinden gebruikt. Als bakjes tijdens het spelen, om uit te snacken, voor de lunch, het avondeten, onderweg… 

Zeker omdat ze ook in de vriezer, oven en zelfs magnetron kunnen maken deze bakjes multifunctioneel.  Dat kun je lang niet van al het kinderservies zeggen. De meeste bordjes kunnen niet in de magnetron om even snel iets op te warmen.

ijs, het hele jaar door

Ik was verheugd om te zien dat ze bij We Might Be Tiny iets nieuws hadden: Frosties. Ja, ok ik hoor je denken; ijsvormpjes? Mens! Het is december…! Maar hebben kinderen niet altijd zin in ijs? Hiermee maak je dat dus in een handomdraai. Geen gedoe of geknoei, de soepele siliconen vorm vul je, terwijl de stokjes erin zitten. Gevuld? Transparante deksel erover en een paar uur later zitten de kids aan een ijsje. Je krijgt er 6 stokjes bij die je gewoon iedere keer hergebruikt.

De ijsjes op de foto heb ik simpelweg gemaakt door fruit te pureren met een klein beetje water erbij. Ik deed de aardbeien en de mango apart zodat ik de kleuren zo kon combineren. Je maakt een ijsje makkelijk romig door kokosmelk en/of Turkse yoghurt te gebruiken. Een beetje honing als je het wat zoeter wilt maken. Je kunt alle kanten op, gewoon een kwestie van proberen! Verantwoord snacken dus! Minder verantwoord kan natuurlijk ook, vanilleroomijs erdoor, chocolade sprinkles…mmmm!

Het kan nóg creatiever

Maar, als je op de Instagramaccount van We Might Be Tiny gaat spieken zie je nog tig andere mogelijkheden. Want ik had het al gezegd toch, ze kunnen ook in de oven. Cakejes maken dus! Ik deed al een poging maar die mislukte. Note to self (en naar ieder die dit ook wil proberen): gebruik geen zelfrijzend bakmeel… (oops).  Ook heel creatief bedacht: maak het bord van je kind een feestje door de rijst in een van de vormpjes te doen. Wel gevaarlijk, want voor je het weet eten ze alleen nog maar als hun bord eruit ziet als een feestje. 😉

Van de placemat maken we hier ook dankbaar gebruik, lekker groot en makkelijk weer schoon. Wat ik fijn vind aan de producten van We Might Be Tiny is dat ze van erg goede kwaliteit zijn, heel makkelijk en veelzijdig in gebruik zijn en daardoor enorm duurzaam. Deze zullen heel lang meegaan!

De snackies kocht ik bij De kleine Lama voor € 19,95 per stuk (voor die prijs zijn ze nu in de aanbieding). De Frosties zijn € 17,95 en de placemats € 19,95, beiden bij 4smallones in verschillende kleuren. 

Leuke cadeautip voor onder de kerstboom toch?

Deze blog bevat enkele gekregen producten en enkele producten die ik zelf kocht. Ik zal echter altijd mijn eigen mening geven.

4

2 comments

  1. Zo wat zijn ze mooi geworden die ijsjes! Mijn cakejes zijn ook mislukt en ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben dus zo duf geweest om de stokjes ook in de oven te doen, drie stuks gesmolten. Gelukkig zitten er zes bij 😅.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge