Instagram Tag 2017

Instagram is verreweg mijn favoriete app. Foto’s delen van je dagelijkse leven, reizen, herinneringen…zo heb je aan het eind van een jaar een prachtig overzicht. Toen ik op eengoedverhaal.nu de Instagram Tag 2017 tegenkwam was ik dan ook meteen enthousiast om ook eens in mijn feed te duiken en te kijken naar wat ik afgelopen jaar allemaal heb beleefd. De Instagram Tag 2017 is bedacht door blogster Daniëlle van allesvandaan.nl en en een leuke manier om je foto’s nog eens te doorlopen.

1. WELKE FOTO’S KREGEN IN 2017 DE MEESTE LIKES?
Mijn #2017bestnine deelde ik al eerder in deze blog, waar ik terugblikte op afgelopen jaar. Absoluut leuk om dit overzicht te zien, wat bestaat uit enkele hoogtepunten van 2017, Tijmens eerste verjaardag, reisjes naar Portugal, Frankrijk en Valencia en de eerste foto die ik deelde van mijn zwangere buik. Jup, baby no 2 is on the way!

mijn #2017bestnine

2. WAT IS JE ALLERLAATST GEPLAATSTE FOTO OP INSTAGRAM IN 2017?
Deze foto is genomen in Portugal, waar we afgelopen jaar 2 weken waren. Samen met Tijmen in de draagzak geniet ik van het uitzicht bij een van de mooiste uitkijkpunten in de Algarve: Ponta Da Piedade. Heerlijk is dat, als hij helemaal ontspannen tegen me aanhangt zo. Ik schreef er het volgende bij: I hope we see a lot of the world together. En dat hoop ik oprecht, dat ik nog veel mooie reizen mag maken met mijn gezin.

Instagram Tag 2017

3. WAT IS DE ALLEREERSTE FOTO DIE JE IN 2017 PLAATSTE OP INSTAGRAM?
Deze foto is genomen vlakbij Maastricht, vlak voor oud en nieuw, nog nét in 2016 dus. Maar ik plaatste hem op 1 januari. Ik ging samen met mijn moeder Duco, de hond van mijn ouders wegbrengen naar het dierenpension. Dat is op een boerderij net buiten Maastricht en Duco heeft het er altijd reuze naar zijn zin. Hij ging daar logeren zodat hij geen last had van het vuurwerk. Het was koud en helder, overal lag een laagje wit behalve op de weg. Bij de foto schreef ik: here’s to new adventures! En we hebben absoluut mooie avonturen beleefd afgelopen jaar!


4. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO VAN 2017 WAAR JE ZELF OP STAAT?
Dat is deze, genomen op de Veluwe waar ik een weekend was met mijn twee beste vriendinnen en onze kindjes. Lekker wandelen, relaxen en bijkletsen. Tijmen zat voor het eerst op mijn rug in de draagzak (normaal draag ik hem altijd voor) en de foto straalt gewoon echt plezier uit. Als ik er naar kijk word ik er vrolijk van en ik kan me nog steeds Tijmens gegiechel voor de geest halen op dat moment. : )

5. VAN WELKE INSTAGRAMFOTO UIT 2017 KRIJG JIJ TER PLEKKE HEIMWEE?
Absoluut een vakantiefoto, gewoon omdat ik er zo van hou om lekker weg te zijn, liefst op een zonnige bestemming. Het was nog moeilijk kiezen, maar deze foto vind ik een van de tofste vakantiefoto’s die ik afgelopen jaar maakte. Hij is genomen in Lissabon, waar we vroeg in de morgen Tram 28 hadden genomen. Dit is een leuke rit die bergje op, bergje af gaat door onder andere de Alfama, een van de oudste wijken van Lissabon. Tijmen vond het fantastisch, zat heerlijk naar buiten te staren en zwaaide af en toe naar voorbijgangers. Ik vind dit een prachtig portret van de twee belangrijkste mensen in mijn leven en zou dit moment wel even willen herbeleven. Hier kun je lezen waarom Lissabon zo’n leuke bestemming is met kinderen!

Instagram Tag 2017

6. WAT IS HET ALLERLEKKERSTE GERECHT DAT JE IN 2017 OP INSTAGRAM DEELDE?
Niet per se alleen het gerecht, maar deze avond was gewoon zo fijn! Wederom in Portugal, gingen wij een avondje uitgebreid dineren. Met dank aan mijn broer en schoonzus die die avond thuis bleven met de kids. Het was bij Brisa do Rio, een restaurant in het plaatsje Tavira waar we overheerlijk hebben gegeten. Garnalen, Kabeljauw en Tonijn, allemaal supervers. De perfecte plek voor liefhebbers van verse vis! Toen ik deze foto weer zag dacht ik gelijk: dit moeten we snel weer eens doen, uitgebreid uit eten gaan met zijn tweetjes!

Instagram Tag 2017

7. WAT IS DE ALLERLEUKSTE FOTO DIE JE IN 2017 MAAKTE VAN EEN (HUIS)DIER?
Goh, ik heb echt bijna geen dieren in mijn Instagram feed van afgelopen jaar. Maar dit was toch wel een prachtig moment. We bezochten Mont Saint Michel in Frankrijk en op de terugweg besloten we de paardenkoets te nemen. Tijmen vond het prachtig en keek zijn ogen uit! Deze foto hangt geprint bij ons thuis en hij heeft het nog steeds over de paardjes als hij hem ziet.

Instagram Tag 2017

8. WELKE FOTOBEWERKINGSAPPS (OF INSTAGRAMFILTER) GEBRUIKTE JIJ DIT JAAR HET MEEST?
Mijn all-time-favourite foto app is Pic Tap Go, deze app maakt het mogelijk om filters te combineren precies zoals jij wilt. Meestal maak ik de foto’s iets lichter, scherper en hier en daar voeg ik wat contrast toe. De foto’s die ik niet met mijn telefoon maak zijn met mijn Canon spiegelreflex gemaakt of mijn Olympus systeemcamera. Die bewerk ik meestal nog even op mijn laptop in Photoshop.

Instagram Tag 2017

9. WAT ZIJN JOUW MEEST GEBRUIKTE HASHTAGS OP INSTAGRAM (TOP 5)?
Mijn andere favoriete app die ik combineer met Instagram heet UN UM en zegt dat dit mijn beste hashtags zijn: #babyonboard #lifeispeachy #surprise #zwanger & #taart
Grappig, dit zijn namelijk hashtags die ik misschien eenmalig gebruikt heb. Maar kennelijk doen ze het goed. Hashtags die ik écht veel gebruik zijn #wanderlust #travel #documentyourdays #blogger & #thethingswelike. UN UM is trouwens een fijne app als je echt een Instagram nerd bent en wil dat jouw feed er in zijn geheel mooi uitziet. Het is een visuele planner en je kunt dus heel makkelijk kijken of de foto die je wilt plaatsen mooi past bij de rest. Daarnaast houdt deze app ook bij hoe het zit met je statistieken. Ik heb deze app nog niet zo lang maar vind hem reuze handig!

Instagram Tag 2017

10. WELKE 3 ACCOUNTS ZIJN BIJ JOU FAVORIET?
Ohhh deze is moeilijk! Ik hou heel erg van mooie fotografie accounts dus ik ga voor de volgende 3:
@sigridbulens – ik kon niet kiezen tussen Sigrids geweldige privé account of de account die ze gebruikt voor haar fotografie (athello).
@elkeverbruggenfotografie – Elke is ook zo’n fotografe die stuk voor stuk de meest prachtige foto’s maakt!
@nomanbefore – bij iedere foto op deze feed krijg ik acuut zin om op reis te gaan. 

Ik nomineer de volgende bloggers om ook de Instagram Tag 2017 in de vullen – mits jullie zin en tijd hebben hoor dames! ; )
Avonturen Sparen – www.avonturensparen.com
Claar was daar – www.claarwasdaar.nl
La Vie de Stephanie – www.laviedestephanie.nl
Maargy – maargy.com
Tineke and the Kids – andthekids.nl

 

 

0

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge