De leukste apps om foto’s te printen – direct vanaf je mobiel

De zomer is voorbij. Back to work again. Ik keek eens even in mijn iPhone en ontdekte  dat ik 14.748 (!!) foto’s op mijn filmrol heb staan. Wat zeg je, hoeveel?? Ja ik spel het even voor je uit, je leest het goed veertienduizendzevenhonderdachtenveertig. And counting. Iedere dag maak ik foto’s. Meestal van Tijmen & Jonas. Maar ook van alledaagse dingen. En zo komen er dus iedere dag tientallen foto’s bij. En als we op vakantie zijn nog veel meer. En dan heb ik het nog niet eens over de foto’s die ik met mijn spiegelreflex maak. Zonde om al die foto’s maar op je telefoon te laten staan toch? Niet dat ik ze alle bijna 15.000 zou willen afdrukken. Maar wel een kleine selectie daarvan. Ik geef je in deze blog een lijstje met de leukste apps om iets met je foto’s te doen! 

Apps dus. Je hebt hier geen computer voor nodig. Enkel je iPhone met goede camera, of welke smartphone je dan ook voor handen hebt. En, met de abonnementen van tegenwoordig heb je vaak onbeperkt data in je bundel. Tel daarbij op dat je geen torenhoge kosten meer maakt in EU landen: 1+1 = 2! Je kunt gewoon tijdens je vakantie (in Europa) al met je foto’s aan de slag. Er zijn zoveel leuke mogelijkheden!

De leukste apps om foto's te printen

Stuur een kaartje naar je Oma

Of je ouders, je opa, de buurvrouw. Je kunt natuurlijk een kaart sturen met een Griekse tempel die je bij de souvenirwinkel op de hoek hebt gescoord. Maar het is toch veel leuker om een kaart te sturen waar jij zelf of je schattige kinderen voor die tempel staan? Ouderwetse post is sowieso altijd leuker dan een appje, maar we maken het nu nét iets moderner én leuker door je eigen foto te gebruiken. Er zijn diverse apps om kaarten te sturen maar het idee achter Omapost vind ik echt heel tof. Download de app maar, dan zie je het zelf. Om blij van te worden deze vormgeving. En voor € 2,50 stuur je een kaartje. En wat ook echt een mooi initiatief is: je kunt ook een oma (of opa) ‘adopteren’. Je wordt gekoppeld aan iemand die je af en toe een kaartje stuurt. Iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken af en toe. Om de eenzaamheid tegen te gaan. Prachtig toch?

De leukste apps om foto's te printen

Bundel alles in een Album

Er zijn zoveel websites waar je fotoalbums kunt maken. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Veel programma’s zijn onnodig moeilijk en de vraag is altijd maar: wat is de kwaliteit? Ik ontdekte onlangs Once Upon en was meteen verkocht. Mijn eerste bestelling kan bijna de deur uit. De app is door een Zweedse bedacht en siert in zijn eenvoud. Daar zijn ze in Zweden goed in: mooie simpele dingen maken. Dit was de app waar ik op zat te wachten. Ik lig namelijk behoorlijk achter met mijn albums. Wil er nog zoveel maken. Maar op dit gebied ben ik enorm perfectionistisch en duurt het altijd eeuwen voor tevreden ben met het album en de vormgeving. Heb ik even geluk, deze app is precies mijn smaak. Simpel, geen poespas en gewoon mooi. Het is een kwestie van foto’s selecteren en tekst schrijven. Of geen tekst, wat jij wil. Je kunt tussentijds opslaan zodat je je album niet in één keer af hoeft te maken. Zo zou je dus op vakantie iedere dag een paar bladzijden met je iPhone kunnen maken. Heb je meteen iets moois om te laten zien bij thuiskomst!

Magneten voor op je koelkast

Hoe leuk, druk je allerleukste vakantie foto’s af op magneten! Voor op je koelkast, of op een mooi magneetbord. Leuk om memo’s en briefjes mee op te hangen of gewoon om de boel mee op te vrolijken. Bij LALALAB kun je magneten bestellen met een hoog cadeau gehalte. Ze komen namelijk in een leuk stoffen zakje. De app van LALALAB is heel overzichtelijk, simpel en deze Britten gebruiken een flinke dosis humor. Toen ik voor het eerste bestelde moest ik echt lachen om de bevestigingsmailtjes. Instant happiness! Binnen een paar dagen heb je de magneten op je deurmat. Om dat vakantiegevoel nog even wat langer vast te houden.

De leukste apps om foto's te printen

Print je foto’s, maar dan écht mooi!

Geen stapels flubbelige (is dat echt een woord?) printjes van je foto’s maar écht mooie prints. Dat is toch een veel beter plan? Download Inkifi en de oplossing is nabij. Nu alleen nog kiezen welke prints je gaat bestellen. Want ze zijn allemaal even mooi. Ga je voor de Photostrips, de Retro prints of toch de mini squares? Plak de foto’s in of maak een mooie collectie op de muur in je woonkamer, slaapkamer of op de wc. Of je pakt het nog groter aan: maak een ingelijste print. Een enkele foto of een collage van meerdere foto’s. De mogelijkheden zijn eindeloos. En de kwaliteit van Inkifi is gewoon heel erg goed, alles is gedrukt op prachtig papier. Zoals je het wilt. Op deze pagina vind je een flinke dosis inspiratie over wat je allemaal met je foto’s kunt doen. Het kan allemaal zo simpel zijn.

Simpel toch, je hebt nu geen excuus meer om die leuke foto’s niet te printen! Ik ben heel benieuwd hoeveel foto’s er momenteel op jouw filmrol staan en wat je er mee doet? 

De leukste apps om foto's te printen

0

13 comments

  1. Eerlijk is eerlijk, maar soms mis ik de ouderwetse foto albums gewoon 🙂 Heel leuk om zo nu en dan foto’s te printen als een tastbare herinnering.

  2. O my god wat erg om zoveel foto’s op je telefoon te hebben staan 😂. Dat zou me nooit lukken om daar een goede schifting uit te maken. Ben al blij als ik de vakantiefoto’s tot een paar honderd weet te elimineren zodat ik zo min mogelijk keuzestress heb. Dat maakt het maken van een album daarna des te makkelijker. Ik maak van elke vakantie een album en af en toe een album van de kinderen. Eerlijk is eerlijk: foto’s op de computer kijk ik toch nooit terug, een album is echt veel leuker en tastbaarder. Herinneringen zijn zo belangrijk!! De kinderen vinden het ook leuk om af en toe in de albums te kijken.
    Omapost gebruik ik ook! Het zijn echt mooie kaartjes in een grappig polaroid formaat. Mijn oma bewaard ze, en anders mag ze ze aan mij teruggeven zodat ik ze op kan hangen.

  3. Wat een leuk idee. Ik heb ook echt veel te veel foto’s en ik doe er niks mee. Onlangs kreeg ik een melding dat ik ruimte vrij moet maken voor nieuwe foto’s.

  4. Ik druk mijn foto’s echt NOOIT af. Eerst plakte ik (vroeger) in albums, nu doe ik er bijna niets meer mee. Soms maak ik online een fotoboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge