Zomerse Ipanema slippers voor het hele gezin

Ipanema. Jaren geleden verbleef ik in deze prachtige wijk in Rio de Janeiro met een van de meest beroemde stranden ter wereld. Toen al met een paar Ipanema’s aan mijn voeten. En hoe leuk, deze zomer draag ik ze weer, en mijn drie mannen ook! 

Twee keer ging ik naar Brazilië. De eerste keer in 2008, toen reisde ik een maand lang met mijn ouders. Daarna nog eens, in 2011 waar ik met vriendin Anneke een reis die drie maanden duurde begon en eindigde in het bruisende Rio de Janeiro. Nooit eerder zag ik een stad met zo’n mooie  en spectaculaire ligging. Vanaf de Suikerberg zie je de grootste baaien van Rio met de beroemde stranden: Copacabana en Ipanema beach. 

Ipanema

Braziliaanse levenslust

Brazilianen zijn toch denk ik wel het meest goedlachse volk dat ik ken. De vrolijkheid straalt er vanaf. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Ze leven met de zon, veel ritmische muziek, het strand. En écht zo ongeveer iedere Braziliaan draagt slippers. Als je bijna altijd slippers draagt moet je natuurlijk wel iets slijtvasts aan je voeten hebben. Nou ik kan je vertellen: de zolen van Ipanema’s slijten amper. Na jarenlang dragen zien ze er nog steeds prima uit.

Leuk detail: het patroon van de zool is hetzelfde al de ‘Calçadao’ langs Ipanema beach. Oftewel de steentjes van de boulevard. Ik krijg er spontaan heimwee van! Nog meer toen ik voor deze blog wat oude reisfoto’s ging opzoeken..! 

Ipanema slippers

Maatje 19 tot 48

Maar die slippers voor het hele gezin…dat wou ik wel! Voor mezelf koos ik het meest vrolijke kleurtje uit: zonnig geel. Een beetje richting oker. Simpel en mooi. Alle heren in huis gingen voor Blauw. Dennis en Tijmen kozen bewust, Jonas had geen keus. Maar ik denk dat hij dat niet heel erg vindt. 😉 

Ipanema slippers zijn te krijgen in maat 19 tot 48 en in ontzettend veel vrolijke kleuren en prints. Lijkt me dus dat er voor (bijna) iedereen wel een paar te krijgen is. De babyslippers, die Jonas heeft, hebben een comfortabel bandje waardoor de slippers goed blijven zitten. Tijmen moet trouwens wel nog even wennen aan het lopen op slippers. Maar oefening baart kunst, ik ben ervan overtuigd dat hij tijdens onze zomervakantie in Portugal richting strand zal rennen op zijn mooie Ipanema’s.

Ipanema slippers
Ik koos voor zonnig geel.

Is Ipanema een duurzaam merk? 

Ja, omdat duurzaamheid voor mij een belangrijk onderwerp is moest ik zeker even nagaan of Ipanema een duurzaam merk is. En ik kan je vertellen; Ipanema is goed bezig. Het flexpand van de slipper (het gedeelte waar je op loopt dus) is 100% recyclebaar. Met het oog op het milieu en de toekomst, is de Ipanema collectie gemaakt met behulp van ten minste 30% gerecycled materiaal, maar ook 99% van het fabrieksafval wordt gerecycled of hergebruikt. 

Twinnen op Ipanema’s – vaderdagtip!

Het is bijna vaderdag. Hoe leuk is het om je vriend of man en paar Ipanema’s cadeau te doen inclusief twinning paar voor zijn kind(eren)? Dan ben je meteen klaar voor een heerlijke zonnige zomer. Iedereen kan wel een paar fijne slippers gebruiken toch? Onweerstaanbaar toch, van die grote mannenslippers naast een klein kindermaatje! 

Ipanema slippers koop je vanaf €16,99 bij ipanema-slippers.nl 

Ipanema slippers
Ipanema slippers
Ipanema slippers

Voor deze blog kreeg ik slippers van Ipanema. Ik ga echter alleen samenwerkingen aan met bedrijven en merken waar ik enthousiast over ben en zal altijd mijn eerlijke mening geven. 

4

2 comments

  1. Ah Brasil! Ik krijg ook gelijk heimwee! Die gele slippers zijn inderdaad erg leuk. Wie weet zijn de slippers ook leuk voor Tieme. Tot nu toe kon hij er nog niet echt op lopen en had ik de voorkeur voor sandalen…

    1. Ja Tijmen heeft er ook nog echt wel moeite mee, lopen gaat prima maar rennen nog niet echt. Dan vliegen ze uit haha! Maar ik weet zeker dat het bij Tieme echt wel moet lukken, gezien hij een stuk ouder is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge