Zandvrij zonnen op het strand met een handdoek van Tesalate

Momenteel zitten we 3 weken in Portugal. Al surfend op het internet kwam ik vorige maand Tesalate tegen, een Australisch merk dat prachtige badhanddoeken verkoopt. Niet alleen mooi, maar zoals ik las op hun site ook nog zeer praktisch, want, lichtgewicht, zandvrij en absorberend. We hebben hem tijdens onze vakantie uitgebreid getest en in deze blog lees je of deze handdoek inderdaad je ideale reisgenoot is. 

Lichtgewicht, zandvrij en absorberend

Een grote strandhanddoek in je koffer neemt altijd enorm veel ruimte in beslag. Al jaren neem ik daarom een hammamdoek of sarong mee op vakantie. Het nadeel is dat ze dun zijn (fijn in je koffer maar niet op het strand), langzaam drogen en als ze eenmaal nat zijn een magneet voor zand zijn dat je er niet makkelijk afklopt. Tja, niet onoverkomelijk maar verre van ideaal toch? Tesalate heeft een revolutionaire handdoek ontwikkeld die zandvrij, superabsorberend, snel droog, compact én lichtgewicht is. Veelbelovend dus!

Tesalate

Met ‘n baby en een peuter sleep je al genoeg mee als je de deur uit gaat voor een dagje weg, laat staan voor een vakantie van 3 weken. Alles wat compact is en dus weinig ruimte in beslag neemt is dus meer dan welkom. Ik was blij verrast toen ik de handdoek binnen kreeg verpakt in een klein handig tasje. De handdoek is stevig en van mooie kwaliteit. Hij is dikker dan je denkt als je het pakketje ziet. Leuk detail is dat beide kanten een ander patroon hebben. Ik koos voor het design met groene bladeren, ‘Leaf me Alone’ genaamd. Hiermee kun je voor de dag komen op het strand (of waar dan ook)! Ook een leuke achtergrond voor een foto trouwens. ; )

Tesalate handdoek

Off to the beach!

Naar ‘t strand dus. De structuur van de stof is even wennen, het is geen fluffy badhanddoek maar door het materiaal is hij wat stroef. Dat gezegd vind ik hem niet verkeerd aanvoelen. De handdoek is van prima formaat, 180 x 78 cm. En het is waar, je klopt het zand er zo vanaf, ook al is de handdoek al nat. Easy peasy. Kom je uit de zee gelopen klop je je handdoekje ff uit en kun je gewoon opdrogen zonder een scrubbeurt te krijgen terwijl je ligt. Ook ideaal voor onze kleine Jonas, hij ligt er prima op zonder bakken zand. Na een aantal dagen op het strand met de Tesalate handdoek ziet hij er nog als nieuw uit, helemaal schoon alsof hij net uit de verpakking komt.

Tesalate

Aanrader?

Ja dus, zoals je hierboven kunt lezen kan ik tot nu toe eigenlijk geen negatieve dingen ontdekken aan deze fijne handdoek. Ideaal voor op reis want lekker compact. Maar ook voor de yoga, een picknick in het park of naar het zwembad. De kwaliteit en het design is prachtig en hij maakt zijn belofte zeker waar! Ik ben verkocht en zal deze zomer zéker veel gebruik maken van mijn Tesalate handdoek! Ondertussen zonnen wij nog een weekje door in Portugal.

Je shopt deze mooie handdoek bij Tesalate voor 79 Australische dollar wat neerkomt op ongeveer € 50. Niet goedkoop, maar naar mijn mening is hij zijn geld waard. Wel fijn: ze verzenden wereldwijd gratis!

Voor deze review kreeg ik een artikel opgestuurd, ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven.

Tesalate

0

10 comments

  1. Echt een prachtige handdoek (ook mooie foto’s trouwens!), leuk om cadeau te vragen! Ik hou het in mijn achterhoofd 🙂 .

  2. Wat super handig zeg! Soms kan ik me echt irriteren aan het zand terwijl ik het strand dus heel fijn vind. Alleen de prijs… Maar als het goed is hoef je dit maar een keer te doen dus is het een goeie investering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge