Wat te smeren op een droge huid?

Jeuk! Bijna aan het eind van mijn zwangerschap en god wat heb ik een jeuk aan mijn buik en benen. Oh ja, en droge lippen. Kurkdroog, met schilfers en al. Ik vergeet mijn handen, de kloven zitten er nog net niet in! Ik ben dus flink aan het smeren geslagen. Zwanger of niet, als je een droge huid hebt heb je hopelijk baat bij een van deze crèmes.

Wat te smeren op een droge huid?

Rituals Handcrème
The Ritual of Ayurveda Soothing Hand Balm om precies te zijn. Deze zit al langer in mijn assortiment crèmes. En voor mijn handen zweer ik toch wel bij deze heerlijk geurende, goed smerende Rituals balsem met Indiase roos en zoete amandelolie. De structuur bevalt me, hij is precies goed, niet te dik en niet te dun. Smeert lekker en het trekt erg snel in, je handen zijn meteen zijdezacht en voelen verzorgd aan.
€ 9,50 voor een tube van 70 ml

Rosebud Salve
Alleskunner die al jaren in mijn (toilet)tas zit. Ik smeer t op mijn lippen, ellebogen, droge plekjes, noem maar op. Enige nadeel is dat het nogal vettig is en een glanslaagje achterlaat. Voor mijn lippen prima, een fijne bijkomstigheid zelfs. Voor zichtbare plekken op de huid vind ik het dan weer minder geschikt, tenzij je ’t thuis gebruikt. Toch, een fijne uitvinding, dit bekende rondje potje dat al sinds 1892 op de markt is. Zoals de naam al zegt, het ruikt naar rozen. Ik heb ook eens een tube geprobeerd maar die was minder fijn.
€ 10,15 voor een potje van 23 gram. 

Wat te smeren op een droge huid?

Eight Hour cream van Elizabeth Arden
Een all time favourite crème waar veel mensen bij zweren. Dus toen ik extreem droge lippen had dacht ik; toch maar eens een tube kopen van deze allescrème waar ik zoveel over hoor. Het duurste product in dit lijstje dateert al van 1930, toen Miss Arden herself deze crème ontwikkelde.

Nou, ik ben enthousiast! Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken om bijvoorbeeld je lippen in te smeren. En die blijven vervolgens een hele tijd goed vettig (met een mooie glans). Ik vind hem té vettig om overal op te smeren, door de vaseline achtige substantie. Maar hij schijnt ook wonderlijk goed te werken bij schaafwondjes, brandwonden, voor je nagelriemen enz. Dat heb ik nog niet geprobeerd maar kan ik me goed voorstellen!
€ 25,95 voor een tube van 50 ml

Wat te smeren op een droge huid?

Weleda Skinfood
Wederom een ‘allescrème’ die dus multi inzetbaar is. Ik kocht ‘m in kleine tube (30 ml) zodat hij mee kan in mijn tas. Wat me aanspreekt aan deze crème is dat hij volledig bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Weleda Skinfood ruikt naar citroenen (als je het mij vraagt) en het is een dikke creme. Dat vind ik meteen het minpunt. Het is duidelijk een rijke creme maar hij smeert stroef en je handen (of wat je ook insmeert) blijven nog wel even vettig. Ik geef de voorkeur aan een creme die iets dunner is en sneller intrekt. Maar, het moet gezegd worden, deze creme verzorgt wel écht. Je huid wordt voelbaar zachter.
€ 5,49 voor een tube van 30 ml

Wat te smeren op een droge huid?

Weleda Zwangerschapsolie
Vorige zwangerschap gebruikte ik Bio Oil. Een fijne olie, niks op aan te merken. Mijn lieve tante kwam echter met Weleda Zwangerschapsolie aan als cadeau in het begin van deze zwangerschap (ze woont in Frankrijk vandaar de Franse versie van het product). En ik moet zeggen dat dit net zo goed hydrateert als de Bio Oil. Alleen, groot pluspunt, het ruikt vele malen lekkerder!

Het is op basis van Amandelolie en ik smeer me er meestal mee in na het douchen. De olie smeert lekker en trekt snel in. Of het echt helpt om striemen te voorkomen lijkt me sterk, want ik heb begrepen dat je die nou eenmaal krijgt of niet. Dat heeft met je huid en je genen te maken en daar kun je niet of nauwelijks tegenop smeren. Ik heb het geluk dat striemen me (tot nu toe althans) bespaard zijn gebleven. Nu maar hopen dat dat zo blijft. Ik smeer in ieder geval nog even een tijdje door!
€ 15,99 voor een fles van 100 ml

Wat te smeren op een droge huid?

Ik ben niet helemaal van het probleem af maar bovenstaande opties helpen gelukkig wel! Hebben jullie nog goede tips voor een erg droge huid? Zijn er cremes of lippenbalsems waarbij je zweert? Ik ben benieuwd!

Meer lezen over mijn zwangerschap? Lees hier waarom wij niet willen weten of we een jongen of meisje krijgen!

0

15 comments

 1. Die eerste drie ben ik ook groot voorstander van! En sowieso, droge huid tijdens het zwanger zijn herken ik heel erg. M’n lippen, en gezicht, zo droog. Mijn buik gelukkig niet want die smeer ik trouw 2 x per dag in, vaak ook met amandelolie. Dus m’n pyjama kan lekker vaak de was in, haha.

 2. Fijne producten heb je, vooral ritualen vind ik zelf heerlijk. Mijn zoon heeft zo beendroge huid en die smeer ik in de avond altijd inzet vaseline, dit helpt erg tegen de jeuk en droge huid. Succes want dit is niet fijn om er bij te hebben.

  1. Dank je Lodi. Ja ik vind Vaseline zelf niet zo fijn smeren maar kan me voorstellen dat het door de vettigheid goed helpt. De huisarts heeft me nog een soort van koelcreme op recept gegeven. Die helpt wel enigzins tegen de jeuk.

 3. wauw jij hebt een hele voorraad
  ik heb altijd enorm veel last van droge lippen, echt vervelend, maar good old vaseline potjes zijn daar toch nog het beste voor

  liefs
  Karlien

 4. De natuurlijke middelen van Weleda spreken mij het meest aan. Via de apotheek is ook een vaseline-crème verkrijgbaar zonder toevoegingen. Maar vervelend dat je dit hebt, sterkte ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge