Valencia: perfecte najaarsbestemming voor je citytrip

Afgelopen weekend was ik samen met een van mijn beste vriendinnen in Valencia. Een perfecte najaarsbestemming als je nog een zonnige citytrip wilt maken. Ok, het kan altijd tegenzitten, maar wij hadden iedere dag 20 + graden, bepaald geen straf! Komende tijd deel ik enkele leuke adressen die we ontdekt hebben in Valencia. Deze blog gaat over waarom Valencia zo’n fijne bestemming is, inclusief bruikbare tips! 

Waarom Valencia?

Barcelona, Madrid, Granada, Sevilla, San Sebastian… ik heb al heel wat steden bezocht in Spanje. Valencia stond al tijden op mijn lijstje. Ik hoorde er altijd goede verhalen over. Ik kan er nu over meepraten, Valencia is een ontzettend relaxte stad met veel contrasten. Een prachtige oude binnenstad, een modern gedeelte met architectonische hoogstandjes en natuurlijk het strand. Veelzijdig en divers, met een zacht klimaat en, niet geheel onbelangrijk: met een goede eetcultuur! Daarnaast vond ik het een relaxtere stad dan het altijd drukke Barcelona. Het voelt ruimtelijk en daarom had ik het idee dat er geen massa’s toeristen waren.

Time to momo reisgids

Ik neem op citytrips graag een fijne reisgids mee en dat is eigenlijk altijd een Time to Momo gids (vroeger 100% Travel). Aan de hand van wandelingen door de stad kom je de leukste plekken en adressen tegen. Fleur van der Put, auteur van Time to Momo Valencia geeft zelf fietstours door de stad en weet daarom uiteraard de leukste plekken zo te noemen. Wandeling 2, L’eixample & Alameda vonden we erg leuk om te lopen. Compact, divers en gezellig. De reisgids was verder een leidraad als we een leuk adresje of restaurant zochten.

Huur een fiets!

Ok, je gaat dus naar Valencia. Je hebt de metro of de bus. Maar het is een veel beter idee om een fiets te huren! Valencia is heel erg vlak en heeft 120 kilometer aan aangelegde fietspaden. Het is ideaal om je op deze manier van A naar B te verplaatsen: snel, makkelijk & gezond. Wel handig om een paar dingen in je achterhoofd te houden tijdens het fietsen, in het begin is het behoorlijk verwarrend dat het fietspad ineens stopt, google maps is niet per se berekend op fietsers en stuurt je constant door een van de vele straten waar eenrichtingsverkeer geldt en op de stoep fietsen wordt niet gewaardeerd! Wat wel fijn is, is dat de fietspaden die er zijn niet direct op de weg liggen waardoor je gescheiden bent van de rest van het verkeer. Ze zijn daarentegen vrij smal en tweerichtingsverkeer. Maar zo druk was het niet dus daar hadden we geen last van. Lees hier meer info over de regels op de fiets.

Wij vonden vooral het bijna 10 kilometer lange Turia park perfect om te fietsen en als je richting het strand gaat kun je ook erg relaxed fietsen. Onze fietsen hadden we voor 10 euro per dag bij ons hotel gehuurd, prima city bikes. Maar ik zag her en der in de stad fietsen staan van Verrassend Valencia en die zagen er een stuk comfortabeler uit. Nederlandse Cortina fietsen met fijne zadels. Als je veel kilometers maakt is dit niet geheel onbelangrijk en ik zit graag rechtop, maar dat is voor iedereen anders.

Ga naar de Markt

Op de markt gebeurt het. Als ik reis ga ik graag naar de markt, er is een hoop te zien, het is vaak een sociale ontmoetingsplek voor de lokale bevolking waardoor je echt sfeer kunt proeven. De Mercado Central in het centrum van Valencia is de bekendste van de stad, het is een van de grootste overdekte markten in Europa. Kijk vooral ook even goed naar het prachtige gebouw. Een ander soort markt is de Mercado de Colón, vroeger een traditionele markt, nu een prachtige plek met barretjes en restaurants. Prachtige architectuur en dus niet te missen tijdens je citytrip!

Valencia

Flaneren langs het strand

Hoe lekker is dat, ga je op citytrip, kun je ook nog naar het strand! Het beste van beide werelden als je het mij vraagt. Met het weer dat wij hadden kon je best als fanatiekeling op je handdoekje in het zand gaan liggen. Flaneren langs het strand is ook heerlijk, er is naast een breed zandstrand ook een brede boulevard. Het is ruim opgezet, je ziet de haven in de verte liggen. Als je helemaal doorfietst langs de boulevard, een bruggetje over, kom je in Patacona. Daar liggen de leukste restaurantjes, onder andere La Mas Bonita, over dit fijne adres binnenkort meer. Je hebt hier het idee dat je er echt helemaal uit bent, weg van de stad. Rust, ruimte en een tropisch gevoel!

Naar het park

Sla het Turia park niet over! Naast de spectaculaire architectuur heeft dit park een hoop te bieden, je kunt er heerlijk fietsen of wandelen. In het park liggen musea, een dierentuin, kioskjes met terras en voor de kinderen is er een geweldige speeltuin. Reus Gulliver ligt op de grond, je kunt er aan alle kanten opklimmen en afglijden. In het bijzondere gebouw L’Hemisfèric kun je op een scherm van 900 m2 een 3D of Imax film kijken. Wij keken naar een documentaire over de ruimte, erg spectaculair!

Genoeg redenen dus om deze verrassende stad in Spanje te bezoeken!  Je vliegt er binnen ruim 2 uur heen vanaf verschillende airports in Nederland. Wij vlogen vanaf Schiphol met Transavia naar Valencia voor 110 euro op en neer, goed te doen dus!

Ben je wel eens in Valencia geweest? Wat vond je het leukste aan deze stad? De komende tijd deel ik nog meer leuke adresjes en tips!

Valencia

 

 

 

0

4 comments

    1. Ik wil graag een keer terug met kids want vond het ook een hele kindvriendelijke stad! In het park zijn bijvoorbeeld overal speeltuintjes en er is genoeg ruimte. Dus, weer terug op het lijstje haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge