Tijmens Favourites: Paco boekjes

Op thethingswelike.nl deel ik vooral dingen waar ik blij van word. Fijner dan mijn kind te zien genieten gaat ’t bijna niet worden, Tijmen zien lachen is het leukste wat er is. Daarom een terugkerende rubriek, Tijmens Favourites. Hier deel ik dingen waar hij echt ontzettend blij van wordt. Deze week zijn favoriete boekjes serie: Paco. 

Van mijn beste vriendin kreeg Tijmen voor zijn eerste verjaardag een geluidenboekje; Paco is een Rockster. Ze had hem ook voor haar zoontje en die vond het fantastisch. Het zouden boekjes zijn vanaf 3 jaar, maar Tijmen vond het vanaf het begin een waar feest als we Paco gingen lezen. En hij is het eigenlijk steeds leuker gaan vinden. Het enige waar je met kleintjes van deze leeftijd even op moet letten zijn de dunne pagina’s. Ik zorg ervoor dat Paco altijd ergens ligt waar Tijmen niet met zijn grijpgrage handjes bijkomt en we lezen deze boekjes altijd samen.

Tijmen's Favourites: Paco boekjes

De Paco serie is van uitgeverij Clavis en bestaat uit 8 verschillende boekjes. In de hoofdrol beleeft Paco, een hond, allerlei muzikale avonturen. De muziekfragmenten zijn helder en lekker lang. Daarnaast zijn er nog andere grappige geluidjes, denk aan het geluid van een metro, een fietsbel, vogels of een boze buurman. De illustraties in de boekjes, gemaakt door Magali Le Huche zijn kleurrijk en vrolijk. Paco komt allemaal andere dieren tegen in het boek, die Tijmen steeds meer weet te benoemen. Ondertussen deint hij vrolijk mee op de deuntjes, vingertjes in de lucht. Overal gaat hij op zoek naar Paco en iedere keer als hij hem ziet roept hij vrolijk zijn naam!

Onze collectie bestaat inmiddels uit 3 Paco boekjes en ze worden bijna iedere dag gelezen. Als je het over boekjes hebt roept Tijmen vrijwel meteen ‘Paco!’

Paco is een Rockster

Paco is in Londen en komt overal coole muzikanten tegen met rockende gitaren, swingende contrabassen en harmonicaspelers in de dubbeldekker bus. Hij besluit een rockband op te richten. Tijmens favoriet in dit boekje is de eindsong, een swingend nummer waarbij hij nooit stil kan blijven zitten.

Paco is een rockster

Paco en Vivaldi

In dit boek beleeft Paco het carnaval in Venetië. Hij zit op het water in gondels, komt prachtig verklede feestgangers tegen en overal is de muziek van Vivaldi. Hij wordt rondgeleid door zijn gids Enzo, een eigenaardig mannetje die hij soms kwijt lijkt te raken. In de opera zingt een vrouw heel hoog en Tijmen begint dan altijd te playbacken, heel komisch.

Paco en Vivaldi

Paco en Mozart

Onze nieuwste aanwinst, gekregen van opa voor Sinterklaas. Paco woont in Parijs, overal waar hij gaat komt het thema Mozart terug. Grappig is dat je de Parijse scenes en plekken duidelijk herkent. Thuis draaien Paco en zijn vriend Fonzy heel hard Mozart en wordt zijn bovenbuurman, een varken, erg boos. Vervolgens gaat hij bonken met een bezem. Dat is echt het favoriete geluid op dit moment.

Paco en Mozart

Eerstvolgende op het wensenlijstje is Paco en de Afrikaanse muziek. Lijkt me leuk omdat het weer iets heel anders is. Ik denk dat we sowieso nog jarenlang plezier gaan hebben van deze boekjes! De boekjes kosten € 16,95 per stuk en je kunt ze hier bestellen.

0

13 comments

  1. Wat een ontzettend leuke boekjes lijken me dit! Mijn zoontje is dol op geluidenboekjes en muziek dus ik ga er zeker naar kijken, bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge