Tijmens Favourites: Nijntje Handmade

Op thethingswelike.nl deel ik vooral dingen waar ik blij van word. Fijner dan mijn kind te zien genieten gaat ’t bijna niet worden, Tijmen zien lachen is het leukste wat er is. Daarom een terugkerende rubriek, Tijmens Favourites. Hier deel ik dingen waar hij echt ontzettend blij van wordt. Deze week een van zijn favoriete knuffels: Nijntje Handmade.

Tijmen's Favourites: Nijntje Handmade

De Perikelen van Aap

We hadden een Nijntje knuffel, gewoon een simpel exemplaar die dienst deed als de knuffel die overal mee naartoe mocht. Tijmen heeft namelijk 1 main squeeze: zijn witte aapje dat hij van oma kreeg. Dit is, naast ons hopelijk, de belangrijkste vriend in zijn leven. Aap is heilig. We hebben een reserve aap gekocht, maar je kent het wel, daar moet hij niks van weten. Dus Aap mag nooit kwijtraken. Nooit. Aap ligt in bed en blijft zoveel mogelijk binnen de 4 muren van ons huis. Enkel tijdens een vakantie of ander uitstapje waar we niet thuis slapen mag Aap voet buiten de deur zetten. En dan houden we hem nauwlettend in de gaten. Dat gebeurde dus niet met Nijn. Op een goede dag in Amsterdam vergezelde Nijn ons. Maar halverwege de dag was Nijn ineens vermist. Verdwenen. Foetsie. Geen man overboord gelukkig want Nijn was wel een goede vriendin van Tijmen maar had geen sterrenstatus.

En toen kwam Nijntje handmade

We liepen een hoek om en ik zag een leuk cadeauwinkeltje met in de etalage, jawel Nijntje Handmade knuffels. Ik had ze al eerder gezien en op Tijmens wensenlijstje gezet. Het leek me namelijk leuk als hij, straks als de baby er is, een knuffel heeft die hij kan aan- en uitkleden, in bed doen enz. Nog geen 5 minuten later stonden we weer buiten, met een ‘brandnew’ Nijntje, en wat voor één! Duidelijk een upgrade gekregen, dit prachtige gehaakte exemplaar! Tijmen mocht zelf kiezen tussen Nina & Nijntje. Boris hadden ze niet meer. Hij koos zorgvuldig, want er viel nogal wat te kiezen, een stuk of 10 exemplaren met verschillende outfits moest hij keuren.

De kleren van Nijn

Nu Nijn een duidelijke upgrade had gekregen, inclusief outfits die je aan en uit kunt doen steeg ze ook meteen in gratie bij Tijmen. Het was Nijn voor en Nijn na. Ze kreeg al snel een plek naast Aap in bed en we krijgen van Tijmen vaak instructies waar Aap en Nijn aan de ontbijttafel moeten zitten. Daar krijgt ze hapjes van Tijmens broodje en af en toe een slokje melk. Zijn spel is heerlijk om te zien. Ze heeft iets meer privileges dan Aap, want zij mag wel mee naar buiten. Maar dat heeft te maken met het feit dat Tijmen niet op Nijn sabbelt en bijt (zoals hij wel bij zijn aapje doet die helemaal naar hem ruikt). Verder houden we Nijn ook met eksterogen in de gaten. In de kinderwagen zit ze met een touwtje vast.

Rond Sinterklaas kregen we wat extra kleertjes voor Nijn. Nu is het een nog groter feest, Nijn heeft een eigen garderobe! Ik ga nog een bed voor haar maken voor de baby komt. Dan kan Tijmen haar instoppen. Hoewel ze s’nachts haar plekje naast Aap en Tijmen heeft. : )
Je kunt deze Nijntje knuffel en de kleertjes overigens gewoon wassen, met de hand maar als Nijn echt vies is kun je d’r ook in de machine stoppen. Dat hebben wij nu 1 x gedaan en ze kwam er we helemaal kraakvers uit.

En wie weet kunnen we Nijn nog eens aanvullen met een vriendje, Nina of Boris. Je kunt Nijntje en haar vriendjes kopen bij Just Dutch. De naam zegt het al, ze zijn handgemaakt. Een groep vrouwen met een beperking maakt deze prachtige poppen en hebben zo een baan met een stabiel inkomen. Er zijn meerdere verkooppunten online en offline.

just-dutch.com

Tijmen's Favourites: Nijntje Handmade

Nijntje Handmade

0

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge