Sunday Brunch bij Brooks in Amsterdam Zuid

Zondag. De perfecte dag om uitgebreid te brunchen. Dat deden wij een paar weken terug bij Brooks op de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid, inclusief knutseltafel voor de kinderen. Hoe dat was? Ik vertel er alles over in deze blog.

Zondag Familiedag

Sinds we een gezin van vier zijn is de zondag toch wel echt onze familiedag geworden. We proberen altijd iets leuks te doen, er lekker op uit te gaan. Naar buiten, de hei op of het bos in. Of we gaan uitgebreid brunchen, want een lazy sunday is ook heerlijk. Zo lang we de dag maar samen spenderen!

Dus een paar weken geleden gingen we richting Amsterdam Zuid voor een Sunday Brunch bij Brooks. Bij binnenkomst was het al gezellig druk en we kregen een plekje naast de knutseltafel waar (ja serieus) een nanny met kinderen zat te kleuren en knutselen. Een superlieve dame, die daar met een paar andere kinderen aan het knutselen was maar voor Tijmen nog allemaal wat te spannend. De oplossing was simpel: een paar stempels van de knutseltafel zorgden voor heel wat vertier aan onze eigen tafel. Jonas was ondertussen druk doende met het bestuderen van het gigantische eland hoofd dat boven hem hing. Gelukkig zat het ding goed vast.

Koffie of een cocktail

Kinderen onder de pannen? Check! Let’s eat! De menukaart van Brooks staat vol met goede brunchgerechten. Ik ging voor de bioche met avocado, een gepocheerd ei en hollandaise saus. Héérlijk! Dennis ging voor de sandwich dungesneden ossenhaas, champignons, paprika en gesmolten kaas. Er staat sowieso voor iedereen wat lekkers op de kaart, van salade tot een burger of American pancakes. Wij hielden het daarnaast bij koffie en huisgemaakte ijsthee, maar je kunt – why not – ook aan de cocktails. Dat ga ik een volgende keer dus wel gewoon doen!

Nadat Tijmen nog een keer of 10 de trap (richting toilet) op en af was geweest was het weer tijd om te gaan. Mijn eindoordeel? Fijne brunchspot, ietwat chaotisch (met een hoog expat gehalte), maar daardoor een fijne plek om je kids mee naartoe te nemen. Oh ja en een prima bijkomstigheid als je met de auto bent – parkeren is op zondag gratis in de Beethovenstraat (ik weet niet wat ik meemaak). Maar als je in Amsterdam woont zou ik gewoon lekker met de fiets komen!

Brooks, Beethovenstraat 43, Amsterdambrooksamsterdam.nl

Where to next? Wat is jouw favoriete (kindvriendelijke) brunch spot?

De brunch bij Brooks kregen we aangeboden via Typhoon Hospitality (thanks dames). Ik zal altijd mijn eerlijke mening geven zoals jullie van mij op deze blog gewend zijn.

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge