Samen ontbijt maken met het kookboek van Lilliputiens

Het is pasen. De perfecte tijd voor een uitgebreid ontbijt. Met het kookboek van Lilliputiens zet je samen de lekkerste dingen op tafel. Want kinderen vinden het superleuk om te helpen! Dus ik ging samen met onze ‘Little Chef’ aan de slag en bakte een heerlijk bananenbrood!

Gaan we nu een cake bakken?

Tijmen is al een tijdlang enthousiast over bakken. Zo enthousiast dat hij twee dagen geleden om 2 uur ’s nachts wakker werd en zei ‘Mama, gaan we nu een cake bakken?’ Haha, dat ging mij iets te ver, maar de volgende dag gingen we aan de slag met het ‘Bananenbrood van Alice’ uit het nieuwste receptenboek ‘Mijn eerste ontbijt‘ uit de Little Chef collectie van Lilliputiens.

Onze meesterbakker in actie

Tijmen had alles al aandachtig bestudeerd en legde mij precies uit wat we allemaal nodig hadden. Heel leuk hoe de plaatjes in het boek zo herkenbaar zijn voor hem en hij de meeste dingen weet te benoenen. We hebben inmiddels een behoorlijke collectie keukengerei uit de Little Chef collectie en ook die vind je overal terug in het boek. Het zijn hele praktische spullen (van goede kwaliteit!) die er ontzettend vrolijk uitzien. Van een vrolijke maatbeker tot een silliconen lepel. Niet alleen Tijmen wordt er blij van, ik zelf ook. Wij zijn fan!

Recept: Bananenbrood van Alice
Meng 150 gram tarwebloem met 60 gram suiker, 2 theelepels bakpoeder, 1 theelepel natriumcarbonaat en een mespunt zout. Voeg hier 3 geprakte bananen aan toe, 30 ml melk en 85 gram boter aan toe en meng alles met de mixer door elkaar. Voeg daarna 2 eieren en nog eens 100 gram tarwebloem toe. Mix nogmaals.

Giet het mengsel in de bakvorm en voeg eventueel chocoladestukjes toe. Bak het bananenbrood in de oven op 165 graden, 50 a 60 minuten.

Mixen en eitjes tikken

Alles werd keurig (met een beetje hulp van mama, anders zat er een kilo bakpoeder in) afgemeten en in de kom gedaan. Vol concentratie eitjes tikken, alles door elkaar mixen en in de leuke bakvorm gieten. En dan het allerleukste gedeelte: onze eigen toevoeging, namelijk chocolade. Ja het is pasen dus we pakken het gelijk maar goed aan. 😉  Aan Tijmen zijn ondeugende koppie zie je wel dat hij één of meerdere chocolade stukjes heeft gesnoept!

Wij bakten het bananenbrood in de aifryer op 160 graden, 40 minuten. Maar de volgende keer zou ik het iets korter doen, want het brood was nét iets te droog. Maar wel lekker gelukkig! What’s next uit het kookboek? Misschien wel het spiegelei van César of de Pancakes van Marius!

Hier kun je de hele Little Chef collectie bekijken. In Nederland is alles te koop via fun4babies.nl en ik zie dat ze een leuke paasactie hebben, namelijk 15% korting op alles!

We bakten eerder al koekjes met superleuke koekstempels van Lilliputiens. Het recept kun je hier vinden.

Lilliputiens
Lilliputiens
Bon Apetit!

Bedankt Puur PR en Lilliputiens voor de leuke spulletjes! Ik heb deze bakspullen gekregen om te reviewen voor mijn blog. Zoals jullie van mij gewend zijn geef ik altijd mijn eerlijke mening.

3

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge