Op reis met Matthijs, Juliette en Livine van The Family Ventures

Wat beweegt iemand tijdens reizen, wat zijn gewoontes en favoriete plekken? Ik vind het altijd leuk om te lezen, het geeft me nieuwe inzichten en ideeën en ik krijg vaak meteen zin om weg te gaan. De blogreeks ‘Op reis met..’ zorgt voor een fijne dosis reisinspiratie!

Dit keer gaan we op reis met Matthijs (34), Juliette (31) en Livine (2) van The Family Ventures. Zij hebben iets gedaan waar veel mensen van dromen: alles verkopen en opzeggen om op wereldreis te kunnen!

The Family Ventures

Op reis voor onbepaalde tijd

Jullie zijn op wereldreis, hoe lang zijn jullie van plan om weg te blijven?
We blijven in ieder geval tot april reizen! Dan hebben we een bruiloft in Nederland van hele goede vrienden dus dan komen we uiteraard terug. Wat we daarna gaan doen weten we nog niet precies, maar voor alsnog denken we nog niet aan stoppen met reizen!

Waarom reizen jullie?
We maken deze reis omdat we heel graag een keer echt quality time met elkaar wilden hebben, onze dochter maar ook zeker onszelf de wereld laten zien. Nieuwe culturen, mensen en plekken leren kennen. In Nederland hadden we een enorm druk leven en het is heerlijk, maar soms ook wel even wennen omdat even niet te hebben.

Werken jullie tijdens jullie reis?
Matthijs heeft zijn eigen bedrijf maar dit wordt gerund door medewerkers in Nederland. Hij is hier nog wel actief bij betrokken maar heeft niet veel te doen met de dagelijkse gang van zaken. Verder hebben we besloten om niet te werken, ook omdat we juist tijd met elkaar willen besteden. En we zijn heel actief op social media, maar dat valt niet onder werken als je het ons vraagt!

Watvoor accommodaties boeken jullie meestal?
We proberen het een beetje af te wisselen. Van homestays tot hotels en appartmenten. Het meeste boeken we via Booking.com en Airbnb.

Reizen jullie low budget of bijvoorbeeld met een maximaal dagbudget?
We hebben wel een grof budget bepaald, maar houden ook ruimte voor hele gave dingen die wat meer geld kosten. We reizen niet echt low budget, maar uiteindelijk kost het ons in Azië niet meer dan wat we in Nederland per maand kwijt waren.

Hebben jullie een route uitgestippeld of doen jullie veel op de bonnefooi?
We dachten van te voren dat we het allemaal wel zouden zien. Maar we merken dat we het toch fijner, maar ook heel leuk vinden om routes uit te stippelen. Ook kunnen we op deze manier de kosten qua vliegen wat lager houden. We vinden het allebei erg leuk om te kijken hoe we het snelst en goedkoopst kunnen vliegen, eigenlijk een soort travelhacking! Hiermee hebben we al heel wat euro’s bespaard.

Tijdens deze reis zijn we toch wel een beetje verliefd geworden op Lombok. Echt een heerlijke bestemming, ook super kindvriendelijk!

Hoe lang blijven jullie meestal op 1 plek?
We proberen tussen de 5-7 dagen op 1 plek te blijven, maar soms ligt het tempo wat hoger en verplaatsen we om de dag of zelfs iedere dag. Dit kan gelukkig wel, maar is uiteindelijk voor ons alledrie niet ideaal dus proberen dat een beetje te vermijden.

Wat zijn de leukste plekken waar jullie geweest zijn tot nu toe?
Voor onze wereldreis met stip op nr 1: Kaapstad. Dit is vooralsnog echt onze lievelingsplek. We hopen hier dan ook op een gegeven moment een tijdje te kunnen wonen. En tijdens de wereldreis zijn we toch wel een beetje verliefd geworden op Lombok. Echt een heerlijke bestemming, ook super kindvriendelijk!

The Family Ventures

Hoe ziet jullie ideale reisdag eruit?
Wakker worden van het liefste meisje die al helemaal klaar voor de nieuwe dag is. Lekker ontbijten en een koffietje, ergens of bij de accommodatie. En dan nieuwe avonturen beleven in de stad, of in de natuur. Of juist even lekker rustig aan doen aan het strand of bij het zwembad. Vervolgens een lunch bij een leuk lokaal tentje en een biertje op het strand of mooi uitzichtpunt voor zonsondergang.

We worden er ook blij van als we allebei even kunnen sporten of even wat voor onszelf kunnen doen. Bellen met vriendinnen of familie, uurtje een boek lezen of gewoon een klein powernapje doen. Zodra het donker wordt met z’n drietjes op zoek naar wat leuks om te eten en fijne gesprekken voeren over onze dromen en toekomst.

Wat is jullie mooiste herinnering tot nu toe?
Wakker worden op een piepklein tropisch eilandje voor de kust van Lombok, in een huisje op het strand waar we vanuit ons bed de zon zagen opkomen en binnen een paar stappen in de zee stonden.

The Family Ventures

Kidsproof op wereldreis

Zijn er dingen waar jullie tegenaan lopen doordat jullie met jullie dochter reizen?
Vooral dat we ’s avonds niet echt op stap kunnen. We nemen haar echt overal mee naar toe, van een eettentje aan de straat tot een wat luxer restaurant, maar ze moet op een gegeven moment toch echt naar bed. Of dat we niet alle activiteiten samen als stel of met z’n drieën kunnen doen, bijvoorbeeld snorkelen of surfen. Een van ons blijft dan bij haar en dat is toch anders. Maar voor de rest is het heerlijk om te reizen met haar, ze is zo makkelijk en sociaal. We durven zelfs te zeggen dat ze makkelijker is dan in Nederland!

Houden jullie rekening met het ritme van Livine of is dat niet nodig?
Niet echt eerlijk gezegd. Ze slaapt nog wel 1 keer per dag, maar heeft geen vast ritme. Nooit gehad eigenlijk en daar zijn we nu nog blijer mee! We proberen haar wel ergens tussen 12 en 2 op bed te leggen, maar ze slaapt ook veel in het vliegtuig, de auto of in de buggy.

Nederland is een heerlijk land om te wonen, maar juist de indrukken uit andere landen zorgen ervoor dat je met een open blik naar de wereld kijkt.

Wat hopen jullie Livine mee te geven op reis?
Dat er zoveel mogelijk is in het leven. En dat er zoveel mensen, culturen en landen zijn. Nederland is een heerlijk land om te wonen, maar juist de indrukken uit andere landen zorgen ervoor dat je met een open blik naar de wereld kijkt. Pik eruit waar je iets mee wilt doen en blijf trouw aan jezelf. We hopen dat we hiermee een basis leggen om haar op te laten groeien met zelfrespect, zelfvertrouwen en letterlijke wereldwijsheid.

Hebben jullie speciale spullen voor Livine mee? Waar speelt ze bijvoorbeeld mee op reis?
Ze heeft een koffertje met haar lievelingsspeelgoed. Maar haar pop Saar blijft toch wel echt de favoriet. Ook houdt ze erg van kleuren en spelen op het strand met bakjes en het opvouwbare emmertje van Scrunch.

The Family Ventures

Tips & Tricks

Wat is jullie ultieme tip voor ouders die willen reizen met kinderen?
Ga ervoor!! En begin zo ver of dichtbij als je jezelf er comfortabel bij voelt. Begin bijvoorbeeld met dezelfde tijdzone zodat je naast een compleet nieuwe omgeving ook niet voor een jetlag komt te staan.

Lange vliegreizen met kinderen, wat is jullie beste tip?
Vermaak! Zorg voor leuk speelgoed, wij gaven haar vaak ook wat nieuws mee, maar ook juist wat vertrouwds. Wat snacks zijn ook altijd handig, dan ben je niet afhankelijk van de stewardessen. Denk hierbij aan gedroogd fruit, kinderkoekjes, knijpfruitjes etc. Neem ook wat extra kleding mee, mocht er een ongelukje gebeuren. Een (extra) telefoon of ipad met de lievelingsfilmpjes van je kind(eren).

Wat is jullie beste manier om te dealen met jetlags?
In Nederland al voorzichtig beginnen met de tijd mee te gaan. Dus iedere dag je kindje een half uurtje later of eerder naar bed brengen. En op de plek van bestemming gelijk proberen mee te gaan de tijd daar, of in ieder geval een deel. Mocht je kindje toch wakker worden, laat het maar gewoon gebeuren. Ga geen wilde spelletjes doen of drukke filmpjes kijken, maar een luisterboek of boekje voorlezen is prima. En tot slot, geef het wat tijd, ze zeggen niet voor niets dat het een uur per dag kost.

The Family Ventures

Wat staat er nog op jullie Bucket list?
Oh zoveel haha! We hebben er al een paar op de planning staan: Japan, zwemmen met humpback whales en manta rays op Tonga, Nieuw Zeeland, Australië, maar ook zeker een roadtrip door Amerika en Canada staat hoog op de planning!

Het ultieme reis gevoel is voor ons…
Niets moeten! Behalve wat we zelf inplannen. En daardoor soms ook niet weten welke dag of datum het is. Onze eigen pad en route volgen en daar zo gelukkig van worden!

Noem 3 items die écht onmisbaar voor jullie zijn op reis.
We merken dat we eigenlijk steeds makkelijker zonder spullen kunnen. Maar we zijn wel heel blij met de telefoon om zo van alles op te zoeken en contact te kunnen houden met Nederland. Verder is de Babyzen Yoyo echt een ideale kinderwagen en nemen we overal een hammamdoek of sarong mee. Ideaal voor in het vliegtuig, op het strand, als dekentjes als het wat kouder is of om gewoon om te slaan. Noem 3 items die écht onmisbaar voor jullie zijn op reis.

The Family Ventures

Check vooral even de leuke vlogs van Matthijs, Juliette en Livine op hun Youtube kanaal The Family Ventures


Missen jullie thuis wel eens of zijn er bepaalde dingen die je echt mist uit Nederland?
We missen onze vrienden en familie! Even een koffietje drinken of samen eten. En de HEMA, nou Juul dan haha. Maar voor de rest eigenlijk niet. Missen jullie thuis wel eens of zijn er bepaalde dingen die je echt mist uit Nederland?

Bedankt Matthijs en Juliette, voor jullie openhartigheid over de te gekke reis die jullie aan het maken zijn. Ik geniet enorm van alle plekken waar jullie komen en mede door jullie prachtige beelden hebben wij besloten om tijdens onze Indonesië trip ook naar Lombok te gaan! Ik wens jullie nog een heel fijne tijd toe en ben benieuwd welke plekken er allemaal zullen volgen.

The Family Ventures zitten momenteel in Japan. Je kunt ze volgen op Instagram @thefamilyventures (aanrader hoor!)

The Family Ventures

Gebruik deze foto om het artikel op te slaan op Pinterest! Op die manier kun je later nog eens teruglezen. 

Ook meedoen aan deze rubriek? Leuk! Mail me op hello@thethingswelike.nl of stuur me een berichtje via Instagram @thethingswelike.nl

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge