Op reis met Iris van Tricht

Wat beweegt iemand tijdens reizen, wat zijn gewoontes en favoriete plekken? Ik vind het altijd leuk om te lezen, het geeft me nieuwe inzichten en ideeen en ik krijg vaak meteen zin om weg te gaan. Daarom deze blogreeks: ‘Op reis met..’

Deze keer is Iris aan de beurt, eigenaresse van Studio Iris van Tricht. Iris heeft al veel van de wereld gezien en gaat graag op pad met haar gezin in hun camper.

Op reis met Iris van Tricht

Ik ben Iris, ik woon in Baarn met Wouter en ben trotse mama van Thijmen & Jelle. Op dit moment ben ik zwanger van ons derde kindje. Ik ben eigenaar van STUDIOIRISVANTRICHT waar ik kinderbehang ontwerp en verkoop. Ook blog ik sinds een tijdje op irisvantricht.nl.

Op roadtrip naar zee

Wat is jullie favoriete manier van reizen?
Wij reizen het liefst zo spontaan mogelijk. Sinds een jaar hebben we een camper, wat ons veel vrijheid geeft. De avond voor we op reis gaan gooien we de camper vol met (altijd) veel te veel spullen en een vaag plan en dan gaan we. Het liefst rijden we ergens heen waar we de zee kunnen zien.

Waar boek je je vakantie of reis?
Voordat kinderen hadden, reisden we graag zo ver mogelijk. Australië, Indonesië, Canada, Zuid Afrika. We boekten alleen de tickets en verder helemaal niets. Sinds we kinderen hebben plannen we iets meer van te voren. Maar meer dan een vage route en een eerste nacht geboekt willen we niet. En met een camper hoeft dat gelukkig ook niet! Je hebt je ‘huis’ tenslotte al bij je.

Op reis met Iris van Tricht

Ik hoop dat onze kinderen net zo nieuwsgierig zijn naar andere culturen en landen als wij. Dat ze het later ook zo leuk vinden om op avontuur te gaan.

Wat is de leukste plek waar je geweest bent?
Wat een lastige vraag! De mooiste reis was naar Australië, maar dit was dan ook onze eerste verre reis en meteen een paar maanden. Zuid Afrika vond ik het meest betoverend, het landschap, de mensen, echt prachtig! Canada was het ruigst door de natuur en was onze eerste verre reis mét baby in een Wicked Camper.

Wat hoop je je kinderen mee te geven op reis?
Ik hoop dat onze kinderen net zo nieuwsgierig zijn naar andere culturen en landen als wij. Dat ze het later ook zo leuk vinden om op avontuur te gaan.

Op reis met Iris van Tricht

Wat waardeer je het meest aan reizen met kinderen?
De tijd die we samen door brengen, vind ik zo waardevol. Eerlijk is eerlijk, het is soms hard werken, maar wat mij betreft gaat er niets boven één op één tijd met onze kindjes.

Zijn er ook nadelen aan reizen met kinderen?
Ik vind het soms hard werken. Kinderen vragen veel aandacht en alles is een beetje anders op reis, waardoor het soms lastig is om grenzen te stellen.

Heb je last van heimwee? Wat mis je het meest als je op reis bent?
Eigenlijk nooit! Ik ben altijd poepie chagrijnig als we weer naar huis ‘moeten’.

Op reis met Iris van Tricht

Op een rustig strandje zoeken naar schelpen en met onze jongens spelen in de brandig, dat is mijn ideale vakantiedag!

Wat is jullie mooiste vakantie herinnering?
Ik heb heel veel mooie herinneringen aan onze verre reizen samen. Maar mijn meest recente mooiste herinnering is van afgelopen jaar in Zuid Engeland. Met onze twee kleine mannetjes die heerlijk samen over de camping struinden en speelden met een paar takjes en dennenappels, terwijl wij genoten van een wijntje in de zon. Wat mij betreft zijn het echt de kleine momenten die zo dierbaar zijn!

Wat staat er op je Bucket list?
Ik ben er zelf al geweest, maar zou heel graag met ons gezin naar Zuid Afrika willen.

Je ultieme tip voor andere ouders (die misschien twijfelen over een verre reis, een langere reis of überhaupt reizen met kids).
Twijfel niet en ga!! Kinderen zijn veel flexibeler dan je zelf vaak denkt. En als je zelf relaxt en happy bent dan voelen je kinderen zich ook vaak relaxt en blij.

Op reis met Iris van Tricht

Het ultieme reis gevoel is voor mij…
Samen met mijn man, kijkend naar onze twee jongens die struinen over een strand op zoek naar mooie schelpen. De warmte van de zon voelen en tot laat wijntjes drinken terwijl de Thijmen en Jelle liggen te slapen in de camper.

Als je morgen ergens naartoe zou kunnen vliegen of rijden dan ging je naar…
Een mooi land, waar de zon laat onder gaat en de zee lekker warm is!

Noem 3 items die écht onmisbaar voor je zijn op reis:
Een draagzak, een Deryan tentje en een camera om alle mooie momenten vast te leggen.

Op reis met Iris van Tricht

Magisch Marrakech

Jullie zijn onlangs naar Marrakech geweest, was dat een aanrader met kinderen?
Marrakech is een hectische en intense stad en dus niet een typische kinderbestemming. Toch vonden wij het heel leuk om onze kinderen hier mee naartoe te nemen. Juist om ze te laten zien dat het op een paar uur vliegen zo anders is dan bij ons.

Ben je niet zo avontuurlijk ingesteld en heb je behoefte aan een ultieme relax vakantie aan het strand of een zwembad met animatieteam? Dan zou ik Marrakech zeker niet aanraden. Maar vind je het leuk om je kinderen andere culturen bij te brengen, in een magische omgeving rond te lopen en een beetje buiten de begaande paden te lopen? Dan is Marrakech zeker een aanrader.

Op reis met Iris van Tricht

Liepen jullie tijdens deze reis nog tegen dingen aan? (dingen die onpraktisch waren, vluchttijden, autostoeltjes enz enz).
We zijn inmiddels redelijk getrainde reizigers met kinderen, dus er waren gelukkig weinig dingen waar we tegenaan liepen. We vergaten wel bijna de inentingen voor Jelle! Die moest namelijk nog zijn Hepatitis A.


Iris schreef een blog over Marrakech met kleine kinderen die zeker het lezen waard is als je plannen hebt om die kant uit te gaan.


Wat vond je het allerleukste wat jullie in of rond Marrakech met de kinderen gedaan hebben?
Ik was al eerder in Marrakech geweest maar toen niet buiten de stad gegaan. Nu zijn we een dag naar de Ourika vallei geweest. En dat was absoluut het hoogtepunt van de reis. We hebben in de bergen geklommen en watervallen gezien. We hadden een super toffe gids die Thijmen een groot deel van de tocht op zijn nek had. Waardoor ik mijn handen vrij had. En Wouter kon Jelle dragen in de draagzak. Perfect!

Waar gaat de volgende reis naartoe?
In mei komt ons derde kindje en daarna willen we lekker vaak weg met de camper. We gaan heel graag naar de Nederlandse kust. En aan het einde van mijn verlof willen we graag een paar weken rondreizen in Spanje en/of Portugal.

Op reis met Iris van Tricht

Bedankt lieve Iris, voor je deelname aan deze rubiek! Ik word altijd enorm blij van de mooie foto’s van jullie jongens en heb genoten van alles wat je deelde over jullie Marrakech trip. Ik ben heel erg benieuwd hoe het straks zal zijn voor jullie om te reizen met een klein meisje erbij!

Volgen jullie Iris al op Instagram? @studioirisvantricht en @irisvantricht.blog


4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge