Ode aan Nijntje + Paashop winactie!

Het is pasen. En wat is nou een beter moment voor een ode aan ons favoriete konijntje: Nijntje! In deze blog lees je de leukste weetjes over Nijntje. Daarnaast doe ik mee aan een Paashop waarbij leuke prijzen worden weggegeven. Bij maar liefst 26 blogs kun je iets winnen. Hop je gezellig mee?

Dat we hier thuis een jongetje hebben dat dol is op Nijntje is overduidelijk. Hij begint te glunderen als hij ook maar iets ziet dat met Nijntje te maken heeft. We hebben inmiddels een behoorlijk collectie van boekjes, stapelblokken, puzzels en natuurlijk zijn favoriete pop van Just Dutch. Ook voor onze kleinste man hebben we superleuke Nijntje rammelaars en een Boris beer pop. Ik ben benieuwd of hij net zo’n Nijntje fan gaat worden als zijn grote broer!

Leuke weetjes over Nijntje

 • Nijntje wordt geboren in 1955 als Dick Bruna haar voor het eerst tekent nadat hij tijdens een vakantie iedere avond aan zijn dan 1-jarige zoon een verhaaltje vertelt over een wit konijn.
 • Omdat Dick Bruna het leuker vindt om een jurkje te tekenen dan een broekje, maakt hij van Nijntje een meisje.
 • In de eerste jaren lijkt Nijn op een stoffen speelgoeddier met wat lompe oren. Vanaf 1963 lijkt ze op de Nijn zoals wij haar nu nog steeds kennen.
 • In 2003 wordt kleine pluis geboren en is Nijntje grote zus.
 • De naam ‘Nijntje’ is afgeleid van konijntje. Voor ons in Nederland een logische naam, maar in het buitenland moeilijk uit te spreken. Vroeger had Nijntje in elk land zo ongeveer een andere naam. Zo heette ze in Zuid-Afrika bijvoorbeeld ‘kleintje’ en in Frankrijk ‘le petit lapin’. Sinds 1996 heet ze overal buiten Nederland nu Miffy.
 • De boeken van Dick Bruna zijn al in meer dan 50 talen verschenen en er zijn zelfs 2 versies in het Latijn vertaald.
 • Dick Bruna wordt ook wel ‘de vader van Nijntje’ genoemd, maar sinds hij in 2007 80 jaar werd noemt hij zichzelf liever ‘de opa van Nijntje’.
 • De boekjes over Nijntje gaan over alledaagse, of bijzondere gebeurtenissen in elk kinderleven: van een dagje naar de dierentuin of een bezoek aan opa en oma, tot het krijgen van een baby of naar de dokter gaan.
 • Het meest bijzondere boekje is Lieve oma Pluis, waarin de oma van Nijntje komt te overlijden en wordt begraven. Voor dit boekje ontving Dick Bruna een Zilveren Griffel.
 • De prenten van Dick Bruna kijken je altijd aan. Dat is niet zonder reden: “Als ik aan de tekentafel zit, beeld ik me soms in dat er aan de andere kant een kind naar me kijkt. Dat ontzettende directe van een kind is iets wat ik ontzettend op prijs stel”, zei Bruna in 2005.
 • Dick Bruna werd 89 jaar en overleed begin 2017 in zijn slaap.

Paashop winactie

Een Bloghop is een leuke manier om nieuwe blogs te leren kennen. Deze Paashop is georganiseerd door Maddy van de blog Meer met mama, en zoals ik al zei doen er 26 blogs mee met leuke prijzen. Als je midden in de Paashop zit is de kans groot dat je via La vie de Stephanie naar mijn blog bent gehopt. Op haar blog lees je over het moederschap maar ook avontuurlijke reisverhalen, reviews en het leven op het Franse platteland, waar ze een tijd heeft gewoond en binnenkort weer een periode heengaat met haar vriend en zoontje.

Ik verwijs je graag door naar Mama Minke en zij verwijst je weer door naar de volgende blog. En zo kun je doorhoppen tot je alle blogs gehad hebt. Minke heeft 2 kleine kinderen en schrijft onder andere over het geloof en hoe ze dat overbrengt naar haar kinderen maar je kunt op haar blog ook recepten vinden en reviews van producten.

Ode aan Nijntje + Paashop winactie!

Winnen!

Ik geef natuurlijk een Nijntje prijs weg! En wel een superleuke rammelaar van Just Dutch en een pocketboekje van Nijntje. Die laatste stop je zo in je tas zodat je altijd iets te lezen en kijken bij je hebt voor je kind.

Hoe kun je meedoen?

 • Laat onder deze blogpost weten dat je meedoet (met een geldig email adres) en voor welke Nijntje fan je deze leuke prijs wilt winnen
 • Like mijn facebookpagina of volg mij op instagram
 • Extra winkans: deel mijn facebook- of instagrampost met de hashtag #paashop2018

Deze winactie loopt tot 7 april. Op 8 april maak ik hier op de blog de winnaar bekend en zal ik persoonlijk contact opnemen via het mailadres dat hier is achtergelaten. 

Fijne Pasen allemaal & hop on! : )

*WINACTIE GESLOTEN! – We hebben een winnares! Jeanet Thomas Pels, jij bent de gelukkige. Mail je me je gegevens op hello@thethingswelike.nl ? 

 

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge