Ode aan Nijntje + Paashop winactie!

Het is pasen. En wat is nou een beter moment voor een ode aan ons favoriete konijntje: Nijntje! In deze blog lees je de leukste weetjes over Nijntje. Daarnaast doe ik mee aan een Paashop waarbij leuke prijzen worden weggegeven. Bij maar liefst 26 blogs kun je iets winnen. Hop je gezellig mee?

Dat we hier thuis een jongetje hebben dat dol is op Nijntje is overduidelijk. Hij begint te glunderen als hij ook maar iets ziet dat met Nijntje te maken heeft. We hebben inmiddels een behoorlijk collectie van boekjes, stapelblokken, puzzels en natuurlijk zijn favoriete pop van Just Dutch. Ook voor onze kleinste man hebben we superleuke Nijntje rammelaars en een Boris beer pop. Ik ben benieuwd of hij net zo’n Nijntje fan gaat worden als zijn grote broer!

Leuke weetjes over Nijntje

 • Nijntje wordt geboren in 1955 als Dick Bruna haar voor het eerst tekent nadat hij tijdens een vakantie iedere avond aan zijn dan 1-jarige zoon een verhaaltje vertelt over een wit konijn.
 • Omdat Dick Bruna het leuker vindt om een jurkje te tekenen dan een broekje, maakt hij van Nijntje een meisje.
 • In de eerste jaren lijkt Nijn op een stoffen speelgoeddier met wat lompe oren. Vanaf 1963 lijkt ze op de Nijn zoals wij haar nu nog steeds kennen.
 • In 2003 wordt kleine pluis geboren en is Nijntje grote zus.
 • De naam ‘Nijntje’ is afgeleid van konijntje. Voor ons in Nederland een logische naam, maar in het buitenland moeilijk uit te spreken. Vroeger had Nijntje in elk land zo ongeveer een andere naam. Zo heette ze in Zuid-Afrika bijvoorbeeld ‘kleintje’ en in Frankrijk ‘le petit lapin’. Sinds 1996 heet ze overal buiten Nederland nu Miffy.
 • De boeken van Dick Bruna zijn al in meer dan 50 talen verschenen en er zijn zelfs 2 versies in het Latijn vertaald.
 • Dick Bruna wordt ook wel ‘de vader van Nijntje’ genoemd, maar sinds hij in 2007 80 jaar werd noemt hij zichzelf liever ‘de opa van Nijntje’.
 • De boekjes over Nijntje gaan over alledaagse, of bijzondere gebeurtenissen in elk kinderleven: van een dagje naar de dierentuin of een bezoek aan opa en oma, tot het krijgen van een baby of naar de dokter gaan.
 • Het meest bijzondere boekje is Lieve oma Pluis, waarin de oma van Nijntje komt te overlijden en wordt begraven. Voor dit boekje ontving Dick Bruna een Zilveren Griffel.
 • De prenten van Dick Bruna kijken je altijd aan. Dat is niet zonder reden: “Als ik aan de tekentafel zit, beeld ik me soms in dat er aan de andere kant een kind naar me kijkt. Dat ontzettende directe van een kind is iets wat ik ontzettend op prijs stel”, zei Bruna in 2005.
 • Dick Bruna werd 89 jaar en overleed begin 2017 in zijn slaap.

Paashop winactie

Een Bloghop is een leuke manier om nieuwe blogs te leren kennen. Deze Paashop is georganiseerd door Maddy van de blog Meer met mama, en zoals ik al zei doen er 26 blogs mee met leuke prijzen. Als je midden in de Paashop zit is de kans groot dat je via La vie de Stephanie naar mijn blog bent gehopt. Op haar blog lees je over het moederschap maar ook avontuurlijke reisverhalen, reviews en het leven op het Franse platteland, waar ze een tijd heeft gewoond en binnenkort weer een periode heengaat met haar vriend en zoontje.

Ik verwijs je graag door naar Mama Minke en zij verwijst je weer door naar de volgende blog. En zo kun je doorhoppen tot je alle blogs gehad hebt. Minke heeft 2 kleine kinderen en schrijft onder andere over het geloof en hoe ze dat overbrengt naar haar kinderen maar je kunt op haar blog ook recepten vinden en reviews van producten.

Ode aan Nijntje + Paashop winactie!

Winnen!

Ik geef natuurlijk een Nijntje prijs weg! En wel een superleuke rammelaar van Just Dutch en een pocketboekje van Nijntje. Die laatste stop je zo in je tas zodat je altijd iets te lezen en kijken bij je hebt voor je kind.

Hoe kun je meedoen?

 • Laat onder deze blogpost weten dat je meedoet (met een geldig email adres) en voor welke Nijntje fan je deze leuke prijs wilt winnen
 • Like mijn facebookpagina of volg mij op instagram
 • Extra winkans: deel mijn facebook- of instagrampost met de hashtag #paashop2018

Deze winactie loopt tot 7 april. Op 8 april maak ik hier op de blog de winnaar bekend en zal ik persoonlijk contact opnemen via het mailadres dat hier is achtergelaten. 

Fijne Pasen allemaal & hop on! : )

*WINACTIE GESLOTEN! – We hebben een winnares! Jeanet Thomas Pels, jij bent de gelukkige. Mail je me je gegevens op hello@thethingswelike.nl ? 

 

0

38 comments

 1. Goedemorgen!

  Wat superleuk dat er een paasbloghop is! Afgelopen kerst heb ik op die manier verschillende nieuwe blogs leren kennen, ik hoop dat ik vandaag weer een paar nieuwe ontdek! 🙂 En ik denk dat jij er eentje bent! Ik kan me niet meteen herinneren dat ik hier al eens geweest ben…

  Ik doe graag mee aan deze winactie! Bij ons thuis woont een heel klein meisje, onze pleegdochter en haar eerste woordje was “nijn”, ze is gék op nijntje en ik zou haar graag verrassen met deze twee leuke nijntjes! 😀 Het boekje gaat ze tot in den treure lezen en in denk dat de rammelaar ook meteen haar nieuwe favoriet wordt! Zou superleuk zijn! 😀

  Fijne pasen, geniet ervan!

 2. Ohhh ik doe heel graag mee voor het kindje van mijn vriendinnetje. Ze wordt in july verwacht, maar dit is wel een gave kraamcadeau

 3. Ik loot heel graag mee. Mijn dochter is een super Nijntje fan en zwanger van haar eerste kindje, die gaat echt heel blij worden van deze prijs. Zou zo leuk zijn als ik haar hiermee kon verrassen.

 4. ooow geweldig voor ons 1e kindje.. binnen nu en een week verwacht,wie weet nog een “paaskadotje” . of zij nijntje fan wordt is nog afwachten. we hopen het want de babykamer is helemaal in nijntje stijl. zou een super prijs zijn.

 5. Ik doe graag mee aan deze actie voor mijn kleine mannetje die ik eind Mei verwacht?? welk kindje vind Nijntje nou niet leuk?

 6. Ik doe graag mee aan deze leuke actie voor mijn kleine mannetje die ik eind Mei verwacht?? welk kindje vind Nijntje nou niet leuk?

 7. Heel erg leuk om kennis te maken met je blog!
  Ik maak graag kans om deze Nijntje winactie te winnen.
  Ik volg je nu ook op Facebook (Lieke van Veen) en Instagram (Liekevv24)
  Ik wens je nog een hele fijne Pasen!

 8. Kom ik zomaar langs een Nijntje winactie gehopt! Daar doe ik graag aan mee, wij zijn grote Nijntje fans. De rammelaar zou goed van pas komen als kraamcadeautje binnenkort.
  Ik heb helaas geen FB of Instagram, kan ik dan toch meedoen?

 9. Joeeeeee wat leuk deze paashop! En wat een leuke prijs! Dus ik waag graag een hopje… uhhhh gokje! Ons dochtertje is gek op de boekjes van Nijntje, dus een pocket boekje en een rammelaar zouden super zijn! Dus ik hop.. uhhhh hoop dat we winnen! ?

 10. Ik doe mee voor mijn lieve nichtje! Zij leest graag de boekjes van Nijntje, dus weet zeker dat ze dit superleuk zou vinden! Duimen maar….

 11. Ik heb een kleindochter van 4 jaar die een grote fan is van nijntje . Ik heb boekjes van nijntje , waar ik regelmatig uit voor moet lezen.
  Ik denk dat ik dat ook moet gaan doen uit dit leuke kleine boekje. De rammelaar krijgt een plekje in de box van de kleinzoon van mijn vriendin, omdat haar kleinzoon nog maar ongeveer vijf maanden is.
  Ik heb geen Facebook en Instagram, maar volg voor het eerst op Bloglovin.
  Hoop dat dat ook voldoende is om mee te mogen doen.

 12. Dit is een leuk kraamkadootje voor één van de zwangere collega’s. Wie is er nu niet fan van Nijntje ! En anders worden ze het vanzelf.

 13. Fijne Pasen ???
  Wat een super leuke prijs leuk voor onze dochter Lotte van 6 maanden. Zij is gek op rammelaar en boekjes.
  En wij van Nijntje

 14. Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter, nijntje fan, die deze maand een mini-nijntje fan verwacht(hoopt ze) aangezien de babykamer in nijntje stijl is ingericht. Dus ik doe eigenlijk heel graag mee voor ons 1e kleinkind.

 15. Wat schattig! Ik doe mee voor een zwangere vriendin. Het zal niet lang meer duren voordat de kleine zich zal laten zien. Dit is een leuke verrassing. Volg op Bloglovin (niet actief op IG en FB) en gedeeld met G+.

 16. Leuk deze winactie! Ik ken iemand die ik hier wel heel blij mee zou kunnen maken (al gun ik het andere net zo goed), maar ik doe dus graag mee!.

 17. Leuk! Dé Nijntje fan straks hier in huis zit nog warm in mijn buik ;-). Aangezien zijn/haar grote zus en broer ook Nijntje fans waren, denk ik dat het vast weer zo zal zijn. Wat een schatje is Nijntje toch! Ik doe graag mee voor deze leuke cadeautjes!

 18. Ik doe graag mee voor mijn jongste 2 zoontjes, vooral mijn middelste zoon is echt gek op Nijntje, en die kan dan leuk samenspelen met zijn jongste broertje 😀

 19. Ook ik maak heel graag kans! ? Mijn nicht is in verwachting van haar tweede, dus als ik win wordt het voor mijn nieuwe achterneefje of -nichtje! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge