Must read: Instaproof – zo word je succesvol op Instagram!

Plof op de bank met je cappuccino (my drink of choice) of whatever je drankje mag wezen. Want daar issie dan: Instaproof. Het boek met alle info over Instagram die je nodig hebt om een succesvol account op te bouwen. Want dat is zo makkelijk nog niet. Met dit boek word je in 15 stappen Instaproof. Eens even lezen dan maar!

Gameplan

Nadat ik eind oktober vorig jaar begon met bloggen bedacht ik me dat het tijd was om ook mijn ‘Instagame up te steppen’. Zo geschiedde: in januari begon ik met mijn gameplan. Meer posten, kritisch kijken, meer interactie. En het gaat. Maar: het gaat langzaam. En het kost heel veel tijd. Hoewel Instagram me veel goeds oplevert en ik inmiddels superleuke contacten heb via dit fijne platform hekel ik het soms ook.

Mensen die je gaan volgen, enkel in de hoop dat je terug volgt. Anders gooien ze je eruit. Dat soort irritante praktijken zijn ook dagelijkse kost op Instagram. Inmiddels krijg ik ook dagelijks mailtjes in mijn mailbox; of ik volgers wil kopen? Pardon? Nee dank je. Dan maar langzaam, so be it. Maar wél eerlijk. En met veelal fijne, oprechte volgers.

Instaproof boek

Algoritmes en andere vraagstukken

Doorgewinterde Instagrammers die ik volg hadden het steeds over het vervelende Algoritme. Een half jaar geleden dacht ik: waar hebben ze het over? Inmiddels weet ik veel meer, ook hoe irritant het Algoritme is en dat Instagram jouw foto na plaatsing eerst maar aan 10% van je volgers laat zien. Als zij de foto leuk vinden laat Instagram ‘m zien aan een grote publiek.

Maar ik weet zeker niet alles. En toen kwam dit fijne boek van uitgeverij Snor. Zoals ik gewend ben van Snor ziet het boek er sowieso fingerlickingood uit. Het staat bol van de mooie pastelkleurige bladzijden en dito foto’s (fotografie en vormgeving door een van mijn favoriete Instagrammers @sigridbulens).  Alleen daarom al een feestje om te lezen!

Maar dan nu de inhoud. Heb je daar echt iets aan? Ja! Ik wel in ieder geval. Doorgewinterde Instagrammers @kirstenjassies en @joycenafzger hebben hun krachten gebundeld en beschrijven in 15 stappen hoe jij Instaproof kunt worden. Hoe creëer je de mooiste feed, hoe word je een influencer of hoe werk je met influencers samen? Het is allemaal heel helder en duidelijk beschreven zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Er staan mooie succesverhalen in en het is lekker positief geschreven. Daar hou ik van!

Instaproof boek

Het echte leven

Natuurlijk, Instagram is bepaald geen afspiegeling van het échte leven. Veelal bestaat het uit té mooie plaatjes. Dat je net die ene hoek van je huis op de foto zet die er tiptop uitziet terwijl de rest van je huis eruit ziet alsof er een wervelwind doorheen is gegaan (geen zorgen, het was gewoon je peuter). En dát, juist dát vind ik leuk: als mensen dat stuk ook delen. Niet per se op je feed, want hee, ik ga zelf ook voor de mooie plaatjes. Maar je stories zijn daar perfect voor.

De perfecte uitlaatklep voor je dagelijkse dosis humor, frustratie of gewoon informatie. En in de tekst bij je foto’s kun je ook een hoop kwijt. De (bijna allemaal) vrouwen die ik met veel plezier volg zijn echt. En ik heb zoveel leuk contact via Instagram. Omdat je dingen bij elkaar herkent, een persoonlijk verhaal deelt. Dat is zo mooi aan dit medium. Anoniem, maar toch ook weer niet. Laagdrempelig omdat je iets heel persoonlijks misschien makkelijker deelt en zo toch je metgezellen kunt vinden, advies kunt vragen en van elkaar kunt leren.

Instaproof boek

Het moet vooral leuk blijven. Want dat is waarom ik ooit met Instagram begon. Maar ik wil ook graag groeien. Want het zou te gek zijn als ik op deze voet door kan gaan met bloggen. Een goedlopend account op Instagram is dan bijna noodzakelijk. Maar laat groeien nou nét het moeilijkste zijn. Vind ik dan hé. Dus ik lees nog even verder, want dat fijne #instaproof boek kan mij vast nog een hoop leren en vertellen!

Ben jij al instaproof?  Je kunt het boek Instaproof bij bol.com bestellen voor €17,50.

Instaproof boek

Ik kreeg een recensie exemplaar van Uitgeverij Snor voor deze blog maar zal altijd mijn eerlijke mening geven.

0

19 comments

  1. Wat een superleuke review! Ik heb het boek nu ook standaard op mijn bureau liggen en blader nog geregeld terug om weer even wat op te zoeken. En sowieso team #langzaammaarzeker! Ik wil ook graag mijn content delen met meer mensen, maar ga inderdaad echt geen volgers kopen!

  2. superleuke tip! ik denk wel, durf er wel vanuit te gaan dat veel grote IG-ers het geluk hadden toen zij begonnen dat IG nog niet mer al die stomme ritmes en regels was begonnen. Dus, vroegah kon je heel snel groot worden. Nu ben ik laatst in 1 week tijd een stuk of 30 volgers kwijt geraakt. Hoe dan? denk ik dan. Heel frustrerend.

  3. Wat goed dat je het echt probeert te houden. Zowel wat betreft je foto’s als wat betreft je volgers! Dat kan ik, als schrijfster van dit boek, alleen maar toejuichen. 🙂 Dankjewel dan ook voor je prachtige review! Ik hoop dat onze tips je gaan helpen om nog nét iets sneller te groeien met volgers waar je echt iets aan hebt. Succes!

    1. Leuk dat je even komt lezen Joyce! Ben echt fan van jullie mooie boek en bruikbare tips. Ik probeer de balans te zoeken want het kost wel enorm veel tijd, dat Instagrammen. Dus probeer het nu te houden bij een uurtje per dag actief grammen. Hoop eind dit jaar toch wel de 2000 aan te tikken. Das mijn doel. 🙂

  4. Leuke blog! Zal het boek ook maar ff checken op Bol.com 🙂 Ik vind het ook een worsteling om meer volgers te krijgen. Specifiekere hashtags helpen wel om een bepaalde doelgroep te bereiken is mijn ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge