Mooi & Duurzaam: bamboe servies van EKOBO

De missie naar een duurzamer huishouden is niet geslaagd met een paar aanpassingen. Er gaan dagelijks zoveel dingen door je handen dat het bijna onmogelijk allemaal duurzaam kan zijn. Maar ons plastic kinderservies is de deur uit (naar de Kringloop) en vervangen door bamboe servies van EKOBO. Mooi & Duurzaam! 

Een bordje van nijntje. En daarna een van Sesamstraat. Paw Patrol. Mickey Mouse. Als je mee zou gaan met de smaak van je kind kun je ieder jaar nieuwe plastic bordjes, trommels en bekers aanschaffen. Bepaald niet duurzaam. Doen. We. Niet. Aan. Mee. 

Dat dachten Boo & Bruno ook toen ze 13 jaar geleden op zoek waren naar een BPA-vrij (want gifstoffen) en Disney vrij servies. Niet te vinden. Dus besloot het Franse stel het zelf te gaan maken. Super idee! Inmiddels heeft EKOBO een ontzettend uitgebreide collectie voor thuis en onderweg. 

Tijdloos & Kleurrijk

Ik zag EKOBO voor het eerst bij de stand van 4SmallOnes op de beurs. De babyset, bestaande uit een kom, beker met (een losse) silliconen tuit en een lepel vond ik meteen prachtig. Mooi in zijn eenvoud. Zachte kleuren en gemaakt van superstevig bamboe. 

Daarna ontdekte ik dan EKOBO een geweldig uitgebreid assortiment had van duurzaam bamboe servies. Allemaal in simpele mooie designs en je kunt het zo kleurrijk maken als je wilt. Mix en match. Ons porseleinen servies is geheel wit en ik hou van kleur, dus dat kwam goed uit. Doordat het tijdloos is en superstevig gaat het jaren mee (daar ben ik van overtuigd). Ik heb Tijmen nog geen één keer horen roepen dat hij zijn nijntje bord mist. Wél dat hij heel graag het blauwe bord en het blauwe bakje wilt. Maar dat verbaasd me niks, alles wat blauw is, heeft een geweldige aantrekkingskracht op Tijmen. 🙂 

Multi inzetbaar

De items die we van Ekobo hebben zijn multi inzetbaar. We gebruiken ze thuis dagelijks, maar ze kunnen ook zo mee voor een picknick of op kampeer vakantie. De Ice Cream Set is qua maat ideaal voor toetjes, een snack of fruit. De bakjes zijn perfect voor kleine kinderhanden, net zoals de (ijs)lepeltjes. En de Divided Tray is perfect om op tafel te zetten en samen fruit van te eten. Verder ben ik ook enorm fan van de Bento Lunch Box. Aan de hand van wat je meeneemt kiest je de combinatie, de losse box, of inclusief 1 of 2 bakjes die je erin zet. 

Ekobo

Duurzame bamboevezels

EKOBO werkt samen met een innovatieve fabriek in China waar ze een nieuw soort bamboevezels hebben ontwikkeld. Het is een combinatie van zaagselafval en een voedselveilige hars. Ze gebruiken zoveel mogelijk restmateriaal. De bamboevezels hebben een hoge kwaliteit en dit zorgt voor een enorm stevig servies. 

Bamboe is snelgroeiend en heeft geen mest of andere bestrijdingsmiddelen nodig. Iedere drie jaar kan geoogst worden zonder plant of omgeving te beschadigen. Er is dus geen onnodige houtkap nodig voor de productie van de EKOBO producten. En alles is gifvrij en 100% voedselveilig. Goed verhaal toch? 

Ekobo

Ik ben superblij met onze items van EKOBO en hoop nog wat uit te breiden. We kijken nu heel kritisch naar wat we nodig hebben. Geen onnodige dingen of grote aantallen in onze kasten. Wat mij betreft een paar kommetjes, wat bestek, en nog zo’n mooie Bento Box. 🙂 

Ben je overtuigd? Het hele assortiment kun je vinden op de website van EKOBO. In Nederland is het ook te verkrijgen via 4SmallOnes en bijvoorbeeld De Kleine Lama. 

Ekobo
Ekobo
Ekobo
Ekobo

Deze blog bevat producten die ik gekregen heb. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven en ga alleen samenwerkingen aan als ik enthousiast ben over de producten.

4

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge