Mijn top 10 favoriete outfits van dit moment

Kinderkleding heeft een soort bijzondere aantrekkingskracht op mij. Ik hou van kleur en vind het superleuk om daarmee te experimenteren. In deze blog dus mijn top 10 favoriete outfits voor onze jongens van dit moment. Ideaal om zo leuke (duurzame) merken te ontdekken en er zitten nog sale gelukjes tussen!

En voor de meisjesversie klik je door naar mamalotje waar je Fiep ziet shinen in de leukste meisjesoutfits! We bedachten samen dat het leuk is om af en toe zo’n top tien online te zetten. Lotte kleed Fiep altijd heel leuk, echt een eigen stijltje!

Maar, lees (en kijk) vooral eerst even hier, want genoeg kledingstukken staan superleuk bij jongens én meisjes!

Hart voor duurzaam

Wie mij volgt weet dat ik bewust bezig ben met duurzamer leven. Ook betreft kleding voor de jongens probeer ik me aan een aantal regels te houden. Zoveel mogelijk duurzame merken, biologisch katoen. En steeds meer een beetje ‘less is more’. Beter 1 mooi kledingstuk dan 5 flutdingen. I’m a sucker voor Zara maar probeer me echt te houden aan enkel ‘Join Life’ collectie. Maar heb zelfs daar al een hele tijd niks gekocht.

In deze blog kom je dus voornamelijk duurzame kinderkleding tegen. Eerlijk is eerlijk…sommige merken zijn echt wel duur, die koop ik het liefst in de sale. Maar, ik moet er wel bij zeggen dat de kwaliteit dan vaak super is. Veel kleding uit mijn top 10 zijn van te gekke Nederlandse merken die al hun liefde en tijd steken in het zelf maken van de tofste kleding.

Ik hang bepaald niet aan de állerlaatste mode volgens het seizoen en doe vooral wat ik leuk vind. En wat Tijmen leuk vindt, want als je drie bent heb je ook al een duidelijke mening. Gelukkig hebben we deels echt wel dezelfde smaak (nog wel…).

Mijn top 10 van dit moment

Komen ze dan, mijn top tien van dit moment, in willekeurige volgorde..! Alle items zijn te vinden via de links die je aan kunt klikken en ik tip ook nog wat sale gelukjes!

#1 Truien en broekje: Møts Amsterdam
Kijk ze nou eens even twinnen in deze toffe Møts Amsterdam truien! Het regenboogbroekje is er ook van. Elske is het creatieve brein achter dit toffe merk en maakt alles zelf. Ze geeft vintage stoffen een tweede leven (dan heb je dus een uniek kledingstuk in handen!) en gebruikt daarnaast ook vrolijke (en eerlijke) nieuwe stoffen, zoals deze toffe van Eva Mouton. Oh zo’n fan van haar prints! Geweldige outfit zo toch?!

Onlangs deed ik een shoot voor Møts Amsterdam dus hiervan ga je zeker nog een hoop leuks langs zien komen binnenkort! 🙂

#2 T-shirt: Lucky Leaf / Short: Carlijn Q
Wij zijn grote Lucky Leaf fans! Marloes heeft dit merk opgericht en met haar te gekke statement fashion wil ze laten zien dat iedereen mag zijn wie hij of zij is! Een superbelangrijke boodschap die ik alleen maar een warm hart toedraag. Dat is precies wat ik onze jongens ook wil meegeven. We hebben meerdere shirts van Lucky leaf maar deze kleur vind ik zo prachtig staan bij Tijmen en Jonas. Bij Lucky Leaf krijg je in de maanden juli en augustus 20% korting! Gebruik de code ZOMER.

De short is van Carlijn Q. Bij dit toffe merk shop je enkel GOTS gecertificeerd bio katoen en de prints zijn vaak supervrolijk. Het broekje shop je hier en hier nog in de aanbieding.

#3 Dungerees: Little Chipmunks
Hoe tof is deze geweldige retro overall? Compleet met ribstof en flared pijpen. Ik vind het zo geweldig staan bij Jonas, die kleur! En ik hou enorm van ‘pakken’ (onesies, jumpsuits, tuinbroeken). Helen van Little Chipmunks maakt alles zelf en heeft iedere paar maanden een nieuwe selectie aan bio stoffen.

We hebben meerdere toffe dingen van Little Chipmunks in de kast hangen die veel gedragen worden. Kon moeilijk kiezen, maar omdat dit wel het meest bijzondere kledingstuk is besloot ik deze in de lijst te zetten. Maar ik deel hier nog een favorietje!

#4 Short en T-shirt: SNURK / Trui: Lucky Leaf / Sokken: Sticky Lemon via Peertje

SNURK is niet meer weg te denken in onze garderobe. Iedereen in huize Ponto heeft inmiddels wel een kledingstuk met toffe print. De walvis print blijft denk ik mijn all time favourite maar van de huidige collectie vind ik deze print zo tof staan bij Tijmen. Ook SNURK heeft het GOTS keurmerk en wordt geproduceerd in Portugal. Dit setje en nog andere toffe prints van SNURK shop je nu hier in de aanbieding.

De linkse outfit, gecombineerd met trui van Lucky Leaf en sokken van Sticky Lemon koos Tijmen trouwens zelf. Ik zeg: spot on! Hipster! 😉

#5 Luierpakje: S.tof / Schoentjes: Dusq
Oh, ik ben zo enorm verliefd op dit luierpakje. Jonas is 16 maanden, dus ik kan hem nu nog in dit soort superschattige pakjes hijsen. Bij S.tof kun je via Instagram kleding bestellen. Zelfgemaakt en van prachtige kwaliteit. Ze heeft een assortiment aan wisselende stoffen en je kunt haar een bericht sturen met je wensen. Zo krijg je dus een uniek kledingstuk!

Jonas draagt hier schoentjes van Dusq. Over dit mooie merk schreef ik al eerder en ik ben nog steeds weg van deze prachtige leren stappers. Door de dubbele rits zijn ze supermakkelijk in gebruik – ze gaan makkelijk aan en blijven perfect om de voet zitten. Ecologisch en gifvrij geproduceerd in Portugal.

#6 Vest: One Day Parade / Broek: Moonbeam collective
Dit vrolijke vestje heb ik onlangs in de sale gekocht. Ik had hem al lang op de wensenlijst staan. One Day Parade heeft echt geweldig leuke prints en is grotendeels gemaakt van biologisch katoen. Bij Peertje en op de site van ODP zelf shop je nog leuke items van in de sale!

De broek is van Moonbeam collective en gemaakt van fijne dunne hydrofiele stof. Er staan palmboompjes op en hij is heerlijk luchtig. Perfect voor de zomer dus. Bij Moonbeam collective wordt alles met de hand gemaakt en vind je vrij rustige stoffen met een natuurlijke look. Normaal kies ik snel kleur, maar deze broek combineert perfect met wat drukkere prints zoals het vestje.

#7 Trui: Mini Rodini / Broek: Fresh Dinosaurs via Axclusif
De trui van Mini Rodini kocht ik al een hele tijd terug (ik denk dus niet meer te vinden helaas) en het is een lievelings. Van zachte badstof en een prachtige blauwe kleur met de tekst: The earth is our mother and we must take care of her (zo is het maar net toch!). Hij begint Tijmen langzaam te klein te worden maar gelukkig kan hij straks door Jonas gedragen worden. YES! Bij Mini Rodini is nu alles 50% afgeprijsd (verzendkosten naar Nederland €5)

De Broek van Fresh Dinosaurs heb ik via Axclusif maar deze webshop is er onlangs helaas mee gestopt. Ik vind hem zo tof dat ik hem in de sale nog voor Jonas heb gekocht (op de groei). Lekker kleurtje en een heel fijn stofje! Hier koop je hem nog in de sale.

#8 Jumpsuit: Mainio via kikkerpanda
Dit fijne jumpsuitje is van dun en zacht bio katoen. Mainio is een merk dat enkel samenwerkt met partners die zorg dragen voor het welzijn van hun personeel en de wereld. Ze werken enkel met ecologische materialen. Lees er hier meer over.

Met de code ‘joepievakantie’ krijg je tot 2 augustus 15% korting bij Kikkerpanda. Alle bestellingen worden dan ook pas weer verzonden.

#9 Shirt: Sproet & Sprout via Peertje / Short: Mile
Ik was meteen verkocht toen ik dit shirtje van Sproet en Sprout zag. Het is een boxy fit gemaakt van zachte stretch jersey. Gekocht bij Peertje maar daar is dit shirtje uitverkocht. Peertje is trouwens echt een aanrader, superleuke webshop met veelal duurzame merken die helemaal passen bij de stijl die ik leuk vind. Misschien scoor je hier nog wat leuks in de sale!

Ik vond het shortje met koffers van Mile er superleuk bij passen. Een lekker retro modelletje. Mile ken je wellicht van de maillots met elastische banden (reuze handig en superschattig), maar ze hebben nog veel meer toffe en vriendelijk geprijsde kleding. Lokaal gemaakt in Slowakije waar het merk vandaan komt. De verzendkosten voor verzenden naar Nederland zijn 8 euro.

#10 UV swimwear: Beach & Bandits via The Milk Minimalist
Onmisbaar in je zomergarderobe! Ik ben echt weg van de UV kleding van Beach & Bandits. Voor Tijmen heb ik een vrolijk printje van dit toffe merk, maar omdat ik voor Jonas iets met lange mouwen wou (vanwege zijn gevoelige huid) kwam ik uit bij de rib collectie. Bij The Milk Minimalist (gevaarlijk mooie spullen krijg je hier) kun je deze in verschillende kleuren krijgen. Ik vind de blauwe kleur prachtig staan bij Jonas. Maatje groter gekocht zodat ie er lekker lang mee kan! Gemaakt van OEKO-TEX stoffen.

Welke van bovenstaande outfits is jouw favoriet? En nu snel doorrrr naar Mama Lotje!! Go go go!

Gebruik bovenstaande foto om het artikel op te slaan op Pinterest! Op die manier kun je later nog eens teruglezen.

2

8 comments

  1. Er zitten hele leuke items tussen, het shirt van Lucky leaf is heel leuk, hier ook twee jongens en ik merkte wel al snel dat ik beter iets meer uit kon geven, waardoor ze het kleding stuk allebei aan konden. Kocht ik goedkope shirts dan gingen deze echt maar een seizoen mee, nou dragen ze het vaak na elkaar en de jongste heeft hier totaal geen problemen mee, want het is niet zo dat hij alleen maar afdankertjes draagt.

  2. Wat een leuke maar vooral ook originele kleding setjes zitten er tussen. Echt geweldig!!
    En geniet er maar van zolang je ze kunt kleding als jij wilt, want er komt een tijd dat ze een compleet eigen smaak gaan krijgen haha.

  3. Ik ben zo blij dat kinderkleding steeds mooier en duurzamer wordt. Keek van de week nog bij de sale itemsv van Stella McCartney, daar zitten voor de kleintjes ook echt pareltjes tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge