Mijn favoriete drager: de Limas Baby Carrier

Ik ben dus dol op kleine baby’s. Zo’n ieniemienie warm lijfje dicht tegen je aan, dat geeft mij echt het ultieme moedergevoel. Om diezelfde reden heb ik een liefde voor draagzakken en doeken. Dan kun je dat gevoel van je kindje dichtbij je hebben zo lang mogelijk vasthouden. Ik heb nu een tijdje een nieuwe draagzak in gebruik: de Limas Baby Carrier, echt een favoriet! In deze blog vertel ik welke draagzakken ik heb en waarom de Limas zo goed bevalt.

Ik zit regelmatig watertandend op Instagram te kijken als ik weer een doek voorbij zie komen van Artipoppe. Romy Boomsma in een prachtige boho chique outfit met een kindje in een doek met een geweldig mooie print. Het prijskaartje is nóg mooier. Ja mensen, een doek kopen van 1000 euro, dat doen sommige mensen gewoon. Ik ging op zoek naar alternatieven.

Ergobaby 360 en Yaro La Vita

Ergobaby Cool Air

Toen Tijmen geboren werd heb ik wat verwoedde pogingen gedaan met draagdoeken maar hij was al snel zwaar en de Ergobaby Cool Air 360 die wij kochten beviel prima. Je klikt hem zo vast en weg ben je. Ook Dennis gebruikt hem veelvuldig. Het fijne aan deze draagzak is dat hij heel snel en makkelijk af te stellen is en wij dus zo kunnen wisselen als het nodig is. Hij is superstevig en geeft een veilig gevoel. Daarbij is het een neutrale draagzak met een stoer uiterlijk. Hij misstaat bepaald niet bij mijn man. Ik vind dat dus heel aantrekkelijk, een man met baby in draagzak. ; ) De Ergobaby cool air kun je op vier verschillende manieren gebruiken en is zeer geschikt voor warm weer door de ademende mesh stof.

Het enige nadeel aan de Ergobaby is dat je voor baby’s die minder dan 5,5 kilo wegen een insert nodig hebt. En die is dan weer heel dik en warm. Nou was dat bij ons niet zo’n probleem omdat onze kids snel boven dat gewicht zaten en zonder de insert mee konden. Twee jaar later hebben ze heel wat nieuwe modellen op de markt en ik denk dat ik nu voor de Omni Cool Air zou gaan. Hetzelfde principe, maar wel al vanaf newborn te gebruiken, ongeacht het gewicht van je baby. Superfijn aan de Ergobaby is dat je hem echt lang door kunt gebruiken. Tijmen weegt inmiddels 16 kilo en kan er nog prima in (hoewel ik dat zelf wel zwaar vind hoor)!

Yaro La Vita

En toen was ik zwanger van Jonas. Ik kocht niet veel want we hadden ten slotte al alles in huis. Ik had net de 36 weken gepasseerd en voelde ineens enorme drang om iets moois te kopen voor mezelf en de baby in mijn buik. Ik zag de Yaro La Vita Emerald Black en besloot dat ik het nog eens ging proberen, dat knopen. Ik bestelde een maat 5 want maat 6 was uitverkocht maar ik wou hem gewoon hebben. En wel meteen.

Ik knoopte erop los toen ik na mijn keizersnede weer een beetje op de been was. En ik werd er steeds beter in. Wat je allemaal niet kunt leren van een paar Youtube instructiefilmpjes. Wat ik zo fijn vind aan dragen met een doek is dat het heel natuurlijk voelt, je kindje zit echt in een coconnetje tegen je aan. Jonas sliep zo vier uur lang in deze fijne doek. Hoe vaker ik hem knoopte, hoe soepeler hij werd. Maar, ik vind het knopen soms wel ‘een gedoe’ en hoe zwaarder Jonas werd hoe vermoeider het werd voor mijn rug. Als ik nog eens een draagdoek zou kopen zou ik dus ook voor een maat 6 gaan. Die is iets langer waardoor je met kunt variëren met verschillende knooptechnieken.

Limas Baby Carrier

Limas Baby Carrier

Limas Baby Carrier

En toen stuitte ik op Instagram op Limas. Een Duits merk met prachtige ergonomische draagzakken, gemaakt van 100% biologisch katoen. Ik viel voor de Pava Gold print en mocht hem van Limas testen. Wat ik zo fijn vind aan de Limas Baby Carrier is dat het eigenlijk precies tussen een draagzak en draagdoek inzit. Je klikt hem zo om je middel en de rest knoop je echt in enkele seconden vast. Geen moeilijke knopen of plekken waar je niet bijkomt, dit gaat écht easypeasy! Daarbij is de stof echt van prachtige kwaliteit en draagt hij heerlijk. De Limas heeft de stevigheid van een draagzak en geeft me toch ook dat gevoel van dichtbij dragen (wat ik meer bij een doek heb) door de soepele stof. Ook voor warm weer is hij goed geschikt want de dubbele laag stof is niet heel dik en goed ademend.

In het 2018 model dat ik heb zitten nog extra schouderpads. Die heb ik er nu uitgehaald maar als je kind zwaarder is of je extra versteviging wil schuif je deze er zo in. Hij zit heel comfortabel door de brede banden bij mijn schouders. Ik hou het lang vol met Jonas in de Limas, hij slaapt er heerlijk in en als ik zelf tijdens een tripje in de stad op een terrasje ga zitten, kan ik hem er prima inlaten. Dat vind ik bij de Ergobaby soms wat minder lekker zitten. De Limas is soepeler wat dat betreft. Hij is ook heel compact op te vouwen, superhandig want ik heb hem gewoon in een tasje bij me.

Hij is geschikt van 3 tot en met 15 kilo. Tijmen gaat er dus niet meer in. Maar Jonas kan er daarentegen nog een hele tijd in. En daar ben ik blij mee, want het is mijn favoriete drager op dit moment. Ik ben nieuwsgierig om hem over een tijdje te gebruiken in andere posities. Als rugdrager bijvoorbeeld. Ik ga er sowieso nog veel plezier van hebben, hopelijk wil Jonas nog een hele tijd gezellig bij me in de draagzak. De Limas en de Ergobaby gaan momenteel nog steeds overal mee naartoe, als iemand me vraagt wat je met kleine kinderen mee op reis moet nemen is de draagzak echt nummer 1!

Mijn lieve vriendin en fotografe Sya Groosman maakte deze mooie foto’s van mij met Jonas in Amsterdam. Check haar prachtige werk zeker even: www.sya.nl

Voor deze blog kreeg ik van Limas een draagzak opgestuurd. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven en test alleen spullen die bij mijn blog passen.

Limas Baby Carrier

Limas Baby Carrier

 

1

3 comments

  1. Ik ben ook helemaal fan van draagzakken! En dan niet de baby bjorn, dat is echt een vreselijk ding en niet ergonomisch. Gewoon zielig als je die beentje daarin ziet bungelen. Zelf heb ik de bondolino gebruikt voor Tieme en Amélie als baby. Destijds had je nog weinig keus, inmiddels is de markt ontploft qua draagzakken en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Voordeel van de bondolino: je hebt hem snel om, hij hoeft niet afgesteld te worden en het knopen gaat heel snel. Nadeel: voor oudere kinderen wat minder geschikt omdat je hem knoopt, dus dan wordt hij snel te zwaar. Dus toen Amélie wat groter werd, heb ik de Tula toddler gekocht. Speciaal voor peuters, en met hele mooie prints. Deze kan je verstellen en moet je vastklikken. Ik gebruik hem nog steeds voor Amélie (inmiddels bijna 3).

  2. Oeps mijn bericht te snel verstuurd. Die Tula bevalt ook heel goed! Had ik die maar gehad met Tieme, dan had ik hem langer kunnen dragen. Ik doe hem vaak op de rug, en het zit als een lekker warm rugzakje.
    Maar de Limas ziet er ook goed uit!

    1. Ja inderdaad, de markt is zo gigantisch geworden dat je bijna niet meer weet wat je moet kiezen! Dat die oude Babybjorns nog in het straatbeeld te zien zijn vind ik onbegrijpelijk. Gelukkig heeft Babybjorn nu wel een model op de markt dat ergonomisch is. Ik ben heel blij met mijn Limas én ook de ergobaby! Maar over de Tula hoor ik ook heel veel goeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge