Met deze boekjes maak je voorlezen nog leuker

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen.  En voorlezen doen wij supergraag! Tijd voor weer eens een blog over boekjes voor jonge kinderen. Met deze boekjes maak je voorlezen nog leuker en stimuleer je actief meedoen. 

Prentenboeken in alle soorten en maten

Op de kamer van de jongens hebben we twee planken vol met prentenboeken in alle soorten en maten. Groot, klein, dik, dun en alles ertussenin. Met flappen, schuifjes, muziekjes en zelfs glitters. We proberen flink te rouleren met de boeken, maar er zijn een paar gevestigde favorieten. Zo zijn de Paco boekjes al heel lang favoriet en hebben we heel wat dagen gevuld met het lezen van nijntje boeken.

Of ik vanwege de Nationale Voorleesdagen een leuk pakketje van Lilliputiens wou ontvangen voor onze jongens? Nou…daar zeg ik geen nee tegen! Superleuk! Sinds Tijmen een prachtige knuffel van Alice de vos kreeg ben ik weg van het merk. Ze hebben zulke leuke dingen in hun collectie. Wat ik vooral leuk vind is dat het veelal speelgoed is waarmee je actief kunt spelen. Zoals het mooie telpaneel waar ik eerder over schreef.

Boekjes Lilliputiens

De voordelen van voorlezen

Wat houdt dat eigenlijk in, die Nationale Voorleesdagen? Nou, deze campagne is in het leven geroepen om voorlezen te stimuleren voor de jongste doelgroep; kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. Want voorlezen heeft enorm veel voordelen. Het vergroot niet alleen de woordenschat van je kind maar je kind leert de wereld ook beter begrijpen en zijn of haar fantasie wordt extra geprikkeld. Daarbij is voorlezen gewoon heel gezellig en schept het een band.

Grote kans dat jouw kind vandaag naar het kinderdagverblijf of school gaat en daar aanschuift bij het voorleesontbijt. Mocht dat nou niet zo zijn, kijk eens bij de lokale bibliotheek, ze doen vast iets leuks rondom de Nationale Voorleesdagen! Wist je trouwens dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bieb? Op deze manier is lezen voor iedereen toegankelijk en kun je variëren met boekjes.

Boekjes Lilliputiens

Actief voorlezen met de boekjes van Lilliputiens

Terug naar dat leuke pakketje dat ik dus kreeg. Een geweldige selectie aan boekjes die actief voorlezen stimuleren. Perfect voor baby’s, peuters en kleuters. De spanningsboog van de meeste kleine kinderen is nog niet geweldig lang. Geconcentreerd naar een verhaal luisteren is er meestal niet bij hier in huize’ the things we like’.

De interactieve boekjes van Lilliputiens bieden uitkomst. Ze zijn uitermate geschikt op te kijken, aanwijzen, voelen, knisperen en actief mee te spelen. Jonas beleeft veel plezier aan het boekje ‘Jack brult’. Een stoffen knisperboekje vol leuke dieren die achter de flapjes veranderen van emotie. Het stoffen vingerpopje maakt het nog leuker om langs alle dieren te gaan en te brullen. Het spiegeltje achterin het boek is een grote hit, Jonas vindt dat echt prachtig.

Boekjes Lilliputiens
Boekjes Lilliputiens

Samen verhalen bedenken

Er zitten nog twee stoffen boeken bij. In ‘de wolf en de drie biggetjes’ proberen de biggetjes te ontsnappen aan de wolf.  Ze verstoppen zich in het hooi, bouwen een huis maar de wolf blaast alles omver. Een erg leuk doeboek zonder tekst waar je zelf een verhaal van kan maken.

Is het een boek of een tas? Nou, het is een tasboek volgens Tijmen! Dit leuke exemplaar genaamd ‘slaap zacht konijntje’ rits je open. Ook dit boek bevat geen tekst maar biedt alle ruimte om zelf mee aan de slag te gaan. Heel erg leuk om dit boek te gebruiken bij het bedritueel. Konijn gaat eten, daarna badderen, tandenpoetsen (of haren föhnen, dat kan volgens Tijmen ook met de tandenborstel) en dan nog even spellen en naar bed.

Boekjes Lilliputiens

Ga mee in het fantasiespel van je kind en bedenk samen een verhaal tijdens het lezen. Het is zo gezellig om samen deze boekjes te lezen.

Betoverde kronkels, de naam zegt het al. Een boek vol kronkelige weggetjes waarin je met je vinger over allerlei verschillende structuren de weg zoekt. Roodkapje onderweg naar grootmoeder, klein duimpje kun je zelfs in het donker doen want zijn kronkelweg geeft licht!

Tijmen is erg enthousiast over deze boekjes. Hij sjouwt regelmatig rond met ‘het tasboek’ en vindt de kronkels erg leuk om samen na te lopen. Door het spelelement dat ieder boekje heeft merk ik dat het voor hem makkelijker is om de aandacht erbij te houden en geboeid te blijven.

Kijk vooral nog even naar onderstaand fotoverslag om nog meer details van de leuke boekjes te zien! Ik ben benieuwd wat jullie favorieten boekjes zijn om te lezen.

Boekjes Lilliputiens
Boekjes Lilliputiens
Boekjes Lilliputiens
Boekjes Lilliputiens
Boekjes Lilliputiens
Boekjes Lilliputiens
Boekjes Lilliputiens

Deze boekjes zullen ons uren lees- en speelplezier bezorgen! Bedankt Puur PR en Lilliputiens. Ik heb deze boekjes gekregen om te reviewen voor mijn blog. Zoals jullie van mij gewend zijn geef ik altijd mijn eerlijke mening.


4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge