Met de Micro Trike Buggy naar Sprookjeswonderland

Is het een fiets? Is het een buggy? Ja, wat is het eigenlijk? Het is een Micro Trike Buggy. Onlangs kochten we een Mini Micro Step voor Tijmen en zo werden we gevraagd of we ook dit nieuwe bijzondere vervoersmiddel wilden testen. Oh ja hoor, dat wilden wij wel. Hij zag er lichtgewicht en compact uit. Of hij net zo handig is als hij oogt lees je in deze blog. Afgelopen weekend hebben wij deze Trike uitgebreid getest tijdens een uitstapje aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. 

Sprookjes komen tot leven in het Sprookjesbos

Op naar Sprookjeswonderland dus. Iets wat al langer op mijn lijstje stond om een keer te doen. Een leuk, toegankelijk uitstapje met jonge kinderen. Het is eigenlijk een mini Efteling voor de allerkleinsten. Geen wilde attracties maar paardjes, old times en bootjes op een rails, een speeltuin, kinderboerderij en schommelboot. En uiteraard het Sprookjesbos, waar je alle oud Hollandse sprookjes tegenkomt als je er doorheen loopt. Tijmen vond dat behoorlijk eng. Hij zei steeds dat hij weg wou. Ik denk dat onze 2-jarige op dit moment nogal een levendige fantasie heeft en misschien wel dacht dat de boze wolf echt was. Een week eerder was vriendin A. in ook Sprookjeswonderland en die zei dat haar dochter van 2,5 ook al bang was. Ik snap het wel, de poppen zien er soms behoorlijk ‘spannend’ uit en de geluiden die eruit komen zijn nog spannender. Maar gelukkig genoot Tijmen volop van de andere attracties en wou hij nog wel een keer in de auto’s rijden en nog eens met papa op het paard.

Een zee van bloemen

Het park is leuk opgezet met een trein die zich een weg door het bos baant. Er is veel groen maar wat me echt opviel was de gigantische hoeveelheid aan bloemen in Sprookjeswonderland. Wauw zeg, ze moeten hier heel wat tuinmannen hebben om deze zeeën aan bloemen te onderhouden want het zag er tiptop uit. Wat wij een beetje misten was een vooropgezette route waardoor je een logisch rondje kon maken door het park zodat je overal langsloopt.

Maar verder is het overzichtelijk, met plattegronden en goede wandelpaden. Er zijn ook voorstellingen zoals de Sprookjesmusical in Kasteel Violinde of je kunt gaan griezelen in de Hekspeditie. Na ons rondje Sprookjesbos kwamen we tot de conclusie dat we het nu maar even bij de niet al te fantasierijke attracties gingen laten. Ik denk dat dit leuk is voor iets oudere kinderen. Al met al is Sprookjeswonderland een gezellige plek om je een goede paar uur te vermaken. Er zijn meerdere plekken waar je iets kunt eten, maar je mag ook zelf eten meenemen en er zijn genoeg leuke plekken om je picknickkleed neer te leggen.

Op pad met de Micro Trike Buggy

We hadden dus de Micro Trike Buggy bij ons. Met een baby en een peuter en alles wat je daarbij mee moet zeulen is je achterbak al snel vol, maar deze Trike is zo licht (1,9 kilo) en compact dat hij er makkelijk bij paste. En dat is wel ideaal want Tijmen wil wél heel graag op de Trike zitten maar niet in de buggy. Die hebben we tijdens onze vakantie in Portugal bijna 3 weken voor niks meegezeuld. Tijmen heeft er welgeteld 3 keer ingezeten. Je klapt de Trike zo uit en weg ben je. We hadden nogal wat bekijks ermee en hoorden regelmatig mensen die het ‘een grappig karretje’ vonden en ik kreeg een enkele keer de vraag van welk merk hij was.

Een blijvertje?

Ja zeker, de Micro Trike Buggy is een blijvertje! Hij stuurt ontzettend soepel en je manoeuvreert er makkelijk mee door de straten. Ideaal voor kinderen die nog niet hele stukken kunnen lopen (ja, dat kan Tijmen wel, maar dan ben je zo een paar uur verder en op een goed moment wil hij getild worden). Waar vriendlief eerst nog sceptisch was of we dit ding wel gingen gebruiken is hij na ons bezoekje aan Sprookjeswonderland ook om. Het is gewoon makkelijk, Tijmen zit er met plezier op en je bestuurt de Trike moeiteloos met één hand. Hij is ook verrassend stevig, wat je misschien op het eerste moment niet zou denken omdat het buizensysteem zo smal is. Hij kan een gewicht tot 20 kilo dragen en Tijmen zit er in een actieve op. Uiteraard is de Trike niet geschikt voor slaapjes. ; )

Als je een stoepje op of af gaat moet je even bij de les blijven en de treinrails bij Sprookjeswonderland was ook even zo’n moment. Dan pak ik de handgreep even met beide handen vast. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat de stang nét te kort is, vooral voor Dennis met zijn 1.90 meter lang. Ik ben zelf 1.73 meter en voor mij had hij niet korter moeten zijn. Voor uitstapjes als deze is het een geweldige uitvinding maar ook op reis zou hij goed van pas komen. Ik zou er niet mee in de bergen gaan lopen of op een stad vol met kinderkopjes… maar op het vliegveld en plekken met redelijk vlakke ondergrond is dit een uitkomst.

Met de Micro Trike Buggy naar Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland
Kooizandweg 9, 1601LK Enkhuizen
Entree € 10,50
Parkeren is gratis
Voor wie: kinderen tussen de 2 en 7 jaar (naar mijn mening)

Wij hebben de Trike gekregen van Micro Step, ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven.

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge