Magnetisch speelplezier met Magformers

Speelgoed. Het is altijd een soort van gok als je iets aanschaft. Want: gaan ze er wel echt mee spelen? En we hebben al zoveel dus kritisch zijn en het binnen de perken houden is ook een belangrijk punt. Is het duurzaam? Dat is de volgende vraag die ik (mezelf) stel. Magformers, oftewel magnetische vierkantjes en driehoekjes: is dat wat?

Speelplezier voor iedereen

Ik mocht een set Magformers testen met mijn jongens en niet alleen ik, maar zo ongeveer iedereen om ons heen is enthousiast over dit super magnetische speelgoed. Jonas – net 1 – speelt er al mee en zelfs ons nichtje van 11 vond het leuk om ermee te spelen. En ik moet toegeven, ook ik amuseer me met de leuke driehoekjes en vierkantjes van Magformers. Lekker samen bouwen dus!

We kregen een set van 30 stuks binnen (18 vierkanten en 12 driehoeken) en daarmee kun je al flink uit de voeten. Verschillende bouwsels kun je ermee maken. Het bijgeleverde boekje heeft duidelijke instructie plaatjes en voor je het weet heb je een hart of raket in je handen. Of je gaat zelf aan de slag en bouwt een lift of verrekijker, aldus Tijmen. Jonas is dus ook graag met de magneten bezig, die is druk doende met het op- en afklikken van de Magformers. De magneten zijn lekker sterk dus dat lukt prima en zorgt voor vertier.

Tijdens onze vakantie in Frankrijk hebben Tijmen & Fenne regelmatig gespeeld met de Magformers. 

Ook onze nichtjes van 5 en 11 gingen aan het bouwen. Zij bouwden voorbeelden na uit het boekje en hadden veel plezier met het ‘optrekken’ van de Magformers. Je legt ze neer in een bepaalde opstelling en trekt ze vervolgens omhoog waardoor het een figuur wordt. Echt heel tof om te zien. Sinds een paar dagen heeft Tijmen dit ook ontdekt en het is een leuke bezigheid!

Is het eigenlijk duurzaam?

De Magformers zijn gemaakt van eco vriendelijk ABS kunststof. Een kunststof dat bovendien ook veilig is voor je kind. Maar buiten het materiaal vind ik iets dat lang mee gaat ook bij voorbaat duurzaam. En dat kun je van Magformers zeker zeggen. Stevig, degelijk speelgoed, hele sterke magneten. Dit gaat echt jarenlang mee.

Clickformers

We kregen ook een set Clickformers. Een flinke doos met 90 onderdelen waarmee je verschillende dingen kunt bouwen. Leerzaam constructiespeelgoed die je in elkaar klikt. Het is net als de Magformers ook gemaakt van ABS kunststof en superstevig. Tijmen is hier eigenlijk nog iets te jong voor en heeft echt veel hulp nodig om iets in elkaar te zetten met clickformers. Ik vind dit echt iets voor minimaal 4 of 5 jarigen. Tijmen was wel enthousiast om samen een auto in elkaar te zetten (of nou ja, eigenlijk heb ik hem in elkaar gezet en zat hij ernaast, maar toch). Daarna kon hij er lekker mee rondrijden. Het is mooi spul en de kwaliteit is goed.

Eindoordeel + Winnen!

Ik ben super enthousiast over Magformers! We namen ze ook mee op vakantie. Fijn compact speelgoed dat je overal even erbij kunt pakken. Wij hebben ze in een stoffen zakje mee en je stopt ze zo in je tas. Ook ideaal in het vliegtuig of tijdens het wachten op de vlucht. De magneten stimuleren ook absoluut de creativiteit en fantasie dus het is ook leuk leerzaam speelgoed om te geven!

Ik zou zeker minimaal voor een set van 30 stuks gaan. Je kunt gewoon uitbreiden, hoe groter de set hoe meer je kunt bouwen. Er zijn ook andere vormen waardoor je weer meer mogelijkheden krijgt. Super cadeau idee zou ik zeggen vanaf een jaar of 3 (jonger kan ook echt al, maar 3 jaar is het advies).

Clickformers is zeker ook interessant speelgoed maar blijft hier denk ik nog de komende tijd in de kast liggen tot Tijmen iets ouder is en er zelf echt iets mee kan.

Ik mag van Clickstoys een set Magformers van 30 stuks en een set Clickformers van 90 stuks weggeven. Hoe leuk is dat! De actie loopt via mijn Instagram, maar je mag ook een reactie achterlaten onder deze blogpost. Laat me dan weten welke set je zou willen winnen!

Zondag 12 mei maak ik de winnaar hier en op Instagram bekend.

Magformers
Magformers
Magformers

Ik kreeg de clickformers en magformers opgestuurd voor een review. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven.

3

6 comments

  1. Ziet er super leuk uit, en lijkt me erg leerzaam! Wij wagen een gokje voor de magformers voor malik . Mommy_of_malik op Instagram 🙂

  2. Ik kende dit helemaal niet dus dacht toch eens even kijken maar wat ziet het er leuk uit, vooral de magformers. Denk met de fantasie van mijn zoontje hij er lang mee kan spelen en handig mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge