Favourite Spot: LX Factory in Lissabon

Lissabon is een van mijn favoriete steden om te bezoeken. Ik zal dat virus wel van mijn vader hebben overgenomen. Het heeft iets wat geen enkele andere stad die ik ken heeft, iets dat ik maar moeilijk onder woorden kan brengen. Ook al is het er de laatste jaren een stuk drukker, veel mensen weten Lissabon tegenwoordig te vinden, toch blijft het vrij makkelijk om op leuke plekken te komen waar je niet overlopen wordt door hordes toeristen.

Rauw en industrieel, creatief en kleurrijk

LX Factory is zo’n plek. Als het midden in het centrum had gelegen moest je er al lang niet meer komen. Maar omdat het geen standaard plek is die iedere toerist van zijn lijstje wil vinken én een beetje ‘afgelegen’ ligt, is het hier heerlijk vertoeven! Rauw en industrieel, creatief en kleurrijk, zo kun je LX Factory denk ik goed typeren. Het heeft iets weg van het NDSM terrein in Amsterdam qua sfeer, maar dan nog leuker vanwege alle winkeltjes en eettentjes die compact bij elkaar liggen. Wat vroeger grauwe en saaie industrie was is nu een plek waar je kunt eten, drinken, cultuur snuiven en shoppen. Overal zijn kleurrijke muurschilderingen te zien die de boel ontzettend vrolijk maken.

Unieke boekenwinkel

We liepen hier ook tegen de meeste unieke boekenwinkel ooit aan, Ler Devagar. Een geweldige ruimte, met boeken tot de nok van het gebouw en overal industriele details. De meeste boeken die ze verkopen zijn Porugees, maar ze hebben ook Engelse boeken. En het allerleukste is, je kunt hier koffie drinken en taart eten terwijl je geniet van al het moois om je heen.

LX Factory in Lissabon

Hoogtepunt

De volgende keer dat we in Lissabon zijn ga ik er zeker weer heen want tijdens ons bezoek blijken we een hoogtepunt gemist te hebben, namelijk Rio Maravilha, een restaurant bovenop het dak van een van de gebouwen. Je zit daar heerlijk in de zon met uitzicht over de Taag en de Ponte de 25 Abril. Overdag kun je lekker zonnen, tijdens de nachtelijke uurtjes in het weekend kun je hier ook dansen.

Ik zou zeggen, ga vooral zelf kijken als je naar Lissabon gaat, speur rond tussen de leuke winkels en geniet van goede koffie, taart of ander spul op culinair gebied. Hieronder de rest van mijn fotoverslag, de laatste foto komt van LX Factory zelf, dat is dus dat dakterras wat we hebben gemist… (dammit…) Weer een goede reden om snel eens terug te gaan!

LX Facory, Rua Rodrigues de Faria, 103, 1300 Lisboa – neem tram 15 of bus 738 richting Belem en stap uit bij halte Calvário. Een taxi kost je ongeveer 10 euro vanaf het centrum.

LX Factory in Lissabon

LX Factory in Lissabon LX Factory in LissabonLX Factory in LissabonLX Factory in LissabonLX Factory in Lissabon

0

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge