Logeren in een airstream bij Het Bos Roept

Oh jongens. Ik was me hier dus al wekenlang op aan het verheugen. Voor de verjaardag van Dennis had ik voor twee nachten een airstream gehuurd bij natuurcamping Het Bos Roept. Een wat? Ja, lees vooral even verder, dan vertel ik je er alles over!

Kom zoals je bent

Je moet vooral komen zoals je bent, vinden ze bij natuurcamping Het Bos Roept. Daarmee is de (positieve) toon gezet. Kom op de fiets, met de camper, caravan of tent. Zelfs met de boot. Er is ruimte zat en je mag zelf een plek uitkiezen waar je je tent of wat dan ook wilt neerzetten (behalve dan die boot, daar zijn steigers voor). Midden in het groen en van alle gemakken voorzien.

Maar, hoe zijn wij eigenlijk? We zijn geen luxepaarden, maar houden wel van comfort. Kamperen, daar draai ik mijn hand niet voor om want dat is mij met de paplepel ingegoten. Dennis wat minder maar sinds we een gezin hebben ziet hij toekomstige kampeervakanties helemaal zitten. Dus die (opblaasbare) tent staat hoog op onze wishlist. Maar voor een weekend weg houden we ook wel van makkelijk. Hoppakee, lekker niks hoeven doen en gewoon simpelweg genieten. Nou, en of dat kan bij Het Bos Roept!

Het Bos Roept

De perfecte verrassing

Vroeger was ik altijd op zoek naar reuring maar nu, met twee van die drukke jongens die ons gezin hebben gevormd kan ik zo genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. En dat is écht niet alleen rust. Dat zijn ook dierengeluiden, spinnetjes, vogels, zand, kampvuren en noem maar op. Toen ik tijdens mij zoektocht naar een leuke verjaardagsverrassing deze camping tegenkwam was ik meteen verkocht.

Gelukkig waren we flexibel en konden mijn ouders oppassen zodat wij op woensdag erop uit konden. Twee nachten weg. Serieus? Hoorde ik mijn wederhelft zeggen. Ja, serieus! Maar hij wist nog niet dat onze jongens de tweede nacht ook kwamen. Want na ons weekend op Camping de Lievelinge (klik even verder als je wilt zien hoe dat eruit zag) vorig jaar wist ik dat ik het niet kon maken dit niet met hun te delen. Tijmen heeft het nog steeds over de grote gele schoolbus waar we toen geslapen hebben. Precies één jaar later kan hij de zilveren Airstream aan ‘de collectie’ toevoegen. Ik denk dat er een heuse traditie geboren is!

Het Bos Roept

Slapen in een Airstream

Maar, eerst onze 24 uur broodnodige ‘we-time’. Dat moet je gewoon echt af en toe doen. Wij doen het te weinig, maar daar werken we aan. Het weer was perfect en na een lunch en rondje stad in Alkmaar reden we door naar de camping. Dennis wist van niks en was blij verrast toen hij de geweldige Airstream zag. Authentiek van de buitenkant, deze Amerikaanse caravan, helemaal verbouwd van de binnenkant. En hoe! Echt prachtig gedaan, zo sfeervol en comfortabel. Qua materialen, details en kleurgebruik, echt overal is over nagedacht! En van alle gemakken voorzien; toilet, airco, een keukentje met kookgelegenheid en een fijn tweepersoonsbed.

We houden het makkelijk qua eten en zitten binnen no time met een glas wijn en hapjes in de relaxte stoelen voor onze caravan. Oh wat fijn die rust, lekker samen kletsen, plannen maken en verder gewoon niks. De zon gaat rond tienen onder en wij steken ons kampvuurtje aan. Beter dan dit wordt het niet (nou ja, laat ik voor het gemak maar even vergeten dat ik volledig lek ben geprikt door de muggen). Omdat Dennis voor de volgende dag al allemaal plannen aan het maken is besluit ik wel maar even te melden dat onze Jantjes de volgende dag komen. Snapt hij gelukkig helemaal en verheugt zich op de reactie van onze jongens.

Het Bos Roept

We slapen uit. Haha, grapje natuurlijk. Om half 7 zijn we wakker. Tja, ‘the perks of being a parent’ zullen we maar zeggen. Maar, hoe relaxed, we kunnen gewoon heerlijk blijven liggen! We maken een wandeling over de camping en besluiten dat we ook nog eens een keer zo’n leuke ingerichte tent gaan huren hier. Ziet er ook heel fijn uit. Dan komt het ontbijt. Een goed gevulde mand met lekkers! We genieten in de zon van de camping die langzaam ontwaakt.

Slapen in een Airstream met twee kleine kinderen

Mijn ouders komen rond de middag met Tijmen en Jonas. Voor ons echt even schakelen. Wat een drukte ineens (volgende keer toch maar een nachtje extra voor ons zelf..?)! Maar de enthousiaste gezichten van onze jongens zijn echt priceless. Tijmen zegt wel tien keer dat hij het hier heeeeeel leuk vindt en vanavond een vuur wil maken. We lunchen samen in de zon en genieten van het buiten zijn.

Na een bezoek aan Medemblik begint het te regenen. En flink. Heel jammer. Maar gelukkig hebben ze op de camping ‘De Shelter’. Een prachtige kas waar je kunt koken, eten, drinken en relaxen. Aan niks ontbreekt het. We eten hier, met nog wat andere gezinnen en mensen die op fietsvakantie zijn. Ideaal.

Het Bos Roept

We besluiten ondanks de aanhoudende regen toch hout te gaan halen (dat kun je op de camping krijgen) in de hoop dat het beloofde kampvuur door kan gaan. Dennis gaat met Tijmen op pad en mogen even de kruiwagen lenen. Feest! Weer of geen weer, het maakt kinderen vaak niet zoveel uit. Ze hebben lol. Dat is wel altijd even een fijne eye-opener als ik zelf zit te balen hoor! Jonas gaat rond half 8 naar bed en slaapt binnen no-time in het door ons meegebrachte bedje. Tijmen en ik douchen (superschone douches!) en hopen ondertussen dat het stopt met regenen. De aanhouder wint, rond tienen, als het donker wordt stoken wij weer een fikkie. Een uur later liggen we met Tijmen tussen ons in te slapen.

De volgende dag is nog alles nat dus ontbijten doen we ook weer bij de shelter. De jongens spelen nog in het speeltuintje en dan is het helaas weer tijd om te gaan. We waren graag nog langer gebleven!

Vanaf het moment dat we het terrein hier opreden voelden we ons zo welkom en relaxed. De mensen die de camping runnen zijn superaardig en denken graag met je mee. Zo had ik natuurlijk even vantevoren besproken dat ik graag de tweede nacht met onze jongens in de Airstream wou slapen. Het is namelijk een accommodatie voor twee personen. Maar dat vonden ze helemaal geen probleem. Wij komen zeker nog eens terug! Scroll vooral nog even verder voor de rest van de foto’s.

Ik boekte de Airstream via Airbnb. Mocht je nog geen account hebben bij Airbnb dan kun je via deze link 25 euro korting krijgen op je eerste boeking (en krijg ik ook weer een beetje korting op ons volgende tripje).

Het Bos Roept ligt in de kop van Noord Holland, niet ver van de Afsluitdijk. hetbosroept.nl

Ben jij al eens bij Het Bos Roept geweest? Wat is jouw favoriete camping in Nederland?

Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept
Het Bos Roept

Gebruik deze foto om het artikel op te slaan op Pinterest! Op die manier kun je later nog eens teruglezen.

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge