Leren tellen was nog nooit zo leuk met het telpaneel van Lilliputiens

Het is bijna december en het voelt nu al als één groot feest. Want oh wat worden we af en toe verwend. Of ik iets uit de nieuwe collectie van Lilliputiens wou testen? Graag! Of nou ja, eigenlijk is Tijmen ‘the lucky one’. In deze blog lees je er alles over! 

Ik koos het Telpaneel uit omdat ik dat het beste vond passen bij de ontwikkelingen die hij nu doormaakt. Nou mag hij af en toe zijn schoen zetten en gooit de Sint er wat pepernoten of een leuk klein ding in. Maar omdat dit mooie telpaneel uitermate geschikt is als leerzaam cadeau voor de feestdagen kreeg hij hem dus afgelopen weekend in zijn schoen. Kan ik jullie ook nog wat inspiratie meegeven. Dank u Sinterklaasje! 

Mooi en educatief

Het eerste wat me opviel toen ik het Telpaneel van Lilliputiens zag was hoe mooi hij in elkaar zit. Een prachtig stoffen paneel met stiksels en mooie details. Met een koord kun je hem ophangen. Dat misstaat zeker niet op de kinderkamer of in de speelhoek! De bedoeling van het Telpaneel is dat je leert tellen en cijfers leert te herkennen op een speelse manier.

Tijmen telt vaak tot tien of iets verder, weet dat hij twee (vingertjes omhoog) is en zijn broertje nul. Tot zover gaat het ongeveer. Maar als ik hem vraag hoeveel vingers hij bijvoorbeeld aan één hand heeft dan telt hij standaard tot tien. Dit spel is de ideale manier om echt visueel te oefenen, door aan te wijzen en de cijfers en kaartjes te benoemen.

Meerdere manieren van spelen

Dat je op meerdere manieren met het Telpaneel kunt spelen is meteen duidelijk. Je kunt inderdaad bewust gaan tellen, maar Tijmen is op dit moment gewoon bezig met de juiste kaartjes zoeken en plakken (met klittenband). De stevige kartonnen kaartjes worden ook  door hem gebruikt als ‘etenswaar’: mjam mjam snoepjes en in en uit de bakjes gestopt.Hij is een kei in sorteren dus dat is ook heel erg leuk met de kaartjes.

Tijmen kan zich goed zelf vermaken met het Telpaneel en ik vond het mooi hem zo geconcentreerd bezig te zien. Hij neemt hem dit weekend mee naar Oma want hij wou met zijn nichtjes ook ermee spelen. Goedgekeurd door ‘meneer de directeur’ dus!

Horen, zien & voelen

Wat ik heel prettig vind aan het paneel is dat hij bijna niks weegt. Hij zit in een doorzichtige tas die je ook kunt oprollen en neemt zo nauwelijks ruimte in beslag. Ideaal om mee te nemen!

Het Telpaneel kost € 44,99 en wordt door Lilliputiens aangeraden vanaf 3 jaar maar voor Tijmen is het met zijn ruim 2,5 jaar al heel geschikt speelgoed. Ik denk dat hij hier nog lang plezier van gaat hebben.

De nieuwe collectie van Lilliputiens richt zich op alle zintuigen. Horen, zien en voelen voor de allerkleinste baby’s tot leergierige kleuters. Allemaal met mooie, zachte stoffen, felle kleuren en vrolijke dieren. Wat dacht je van dit mooie actieve doeboek? En, omdat ik onlangs met Tijmen koekjes heb gebakken en hij daar razend enthousiast over was ben ik ook nieuwsgierig naar de Little Chef collectie!

In de decembermaand tip ik nog meer leuke cadeaus! Hier lees je bijvoorbeeld over de leukste duurzame cadeautjes onder 15 euro.

Ik kreeg dit mooie telpaneel om te testen. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven. 

2

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge