Krijgen jullie een jongen of meisje?

Alweer 35 weken zwanger, wauw wat gaat het snel! En eigenlijk vind ik het grappig dat de meest gestelde vraag naast: hoe voel je je? de volgende vraag is: krijgen jullie een jongen of meisje? Geen idee! Wat? Jullie vertellen het niet? Of jullie weten het niet? Dat laatste dus. We weten het geslacht van onze baby niet. De reacties hierop gaan dan weer twee kanten op, mensen zijn ofwel meteen enthousiast en roepen ‘wat leuk, dat hoor je niet meer vaak!’ of je krijgt iets in de trant van ‘ohhh dat zou ik écht niet kunnen, ik ben veel te nieuwsgierig en kon niet wachten tot ik het wist’. Op deze laatste zijn nog veel andere varianten waarom mensen het wél willen weten. 

Krijgen jullie een jongen of meisje?

Ben je niet nieuwsgierig dan?

Uhm…natuurlijk wel! Hartstikke! Maar, wij vinden het gewoon heel leuk en bijzonder om het pas te weten bij de geboorte zelf. Zo geschiedde ook bij de geboorte van onze zoon Tijmen. Het maakte zijn geboorte extra bijzonder. Het geslacht van je ongeboren kindje niet weten is een van de weinige cadeaus die je jezelf nog kunt geven in deze tijd dat we bijna álles al weten.

Geloof me, ik kan niet wachten tot we ons nieuwe meisje of jongetje in onze armen hebben en ik word steeds nieuwsgieriger naar dit kleine mensje in aantocht. Vooral ook omdat ik me niet kan voorstellen hoe een tweede kindje van ons, of dat nou een jongen of meisje is, eruit zal zien. Want we hebben Tijmen, en juist omdat we hem hebben ben ik nu nog nieuwsgieriger. Zou dit kindje misschien blauwe ogen hebben of blond haar? Of is het weer een kopie van zijn of haar papa? Ik heb werkelijk geen idee en vind het heel speciaal dat we het binnenkort nog eens gaan meemaken! Hieronder onze foto’s, links Dennis, midden Tijmen en rechts ik. Tijmen lijkt hier toch wel op ons beiden….of verbeeld ik me dat?

Dennis, Tijmen, Femke

Kleertjes en Babykamer

Dit is ook een dingetje voor veel mensen. Als je het geslacht niet weet is het veel moeilijker om kleertjes te kopen en een kamertje in te richten toch? Ik heb hier totaal geen problemen mee! Ik ben dol op kleuren als mintgroen en okergeel en kan daarmee prima uit de voeten. Daarbij denk ik niet per se in blauw of roze voor een jongen of meisje.

Ok, toegegeven, tijdens deze zwangerschap was ik bij een sample sale van Kidscase in Amsterdam en kon ik mezelf, al gierend van de hormonen, er niet van weerhouden om ook 2 identieke superschattige boxpakjes te kopen: 1 roze en 1 blauwe variant. We zullen zien welke straks aan zal gaan! En die andere geef ik cadeau, of wellicht verloot ik hem hier op mijn blog. : ) Buiten die ene roze en blauwe uitspatting heb ik dus veel leuke printjes die helemaal prima kunnen voor een jongen of meisje. Ik ben dol op kleren met dieren erop. Daarnaast vind ik grijs ook een hele mooie neutrale kleur. Keus genoeg dus! En zodra die kleine er is kunnen we de boel aanvullen met lieve jurkjes. Of stoere joggingbroekjes.

Namen bedenken

Oh, dan moet je twee namen bedenken! Veel mensen beginnen pas met het bedenken van een naam zodra ze het geslacht weten. Dat maakt het al wat makkelijker. Ik vond het vooral nu moeilijker om namen te bedenken omdat we al 1 kind hebben. Dus de naam moest bij Tijmen passen, maar niet teveel hetzelfde lijken. Het moet mooi klinken, maar geen hoog Jut en Jul gehalte hebben.

Er valt ineens een hele hoop af. Dat de naam 2 lettergrepen moest hebben stond ook vast, net als dat je hem moet kunnen afkorten (vinden we leuk). En daarbij geen naam met een ‘T’, ‘D’ of ‘F’ (de voorletters die in ons gezin al voorkomen). En om het nog wat makkelijker te maken moest het goed passen bij een tweede naam, en dat moest dat weer een naam zijn die betekenis heeft / in onze familie voorkomt. Ha, je zou er bijna verbaasd van staan te kijken dat we er vrij snel uit waren. Zo rond week 18 stond het geloof ik allemaal vast. En dat is nog steeds het geval.

Speculeren

Wij moeten er regelmatig om lachen, het lijkt erop alsof mensen om ons heen meer met het geslacht bezig zijn dan wij. Iedereen heeft zijn eigen theorie. Oh, een drukke baby in je buik, dan zal het wel weer een jongen zijn, aldus mijn vader. Of we krijgen toch echt volgens de Chinese kalender een meisje. Je draagt hoog / laag dus het zal wel een meisje / jongen zijn. De speculaties zijn eindeloos en heel vermakelijk. Sommige mensen vinden ons serieus flauw, dat we het niet willen weten! Dan moeten zij dus ook zooooo lang wachten! En hoewel onze arts zich al een keer bijna versprak ‘jullie weten het geslacht hé?’ (Neeeeeeeeeee!! Ho! Stop! Oh ok, goed dat je het zegt) zullen wij, en iedereen met ons, nog even geduld moeten hebben. Belangrijkste is natuurlijk dat ik een gezond mensje op de wereld zet!

Met verlof

Mijn verlof is net begonnen. De komende weken ga ik dus nog even ‘broeden’. Daarnaast moeten we de boel hier thuis weer babyproof maken. Bed op klossen, alles wassen, uitkoken, kinderwagenbak tevoorschijn toveren. Oh ja en ook nog ‘even’ een ledikantje opknappen omdat onze Tijmen nog geen sjoege geeft om van zijn ledikant te verhuizen naar zijn mooie peuterbed. Helemaal prima, hij ligt er nog lekker in. Komt later wel. Er is al genoeg spannends op komst.. De box staat sinds gisteren op en Tijmen roept de hele tijd baby, en dan wil hij er zelf in gaan liggen.

Dan ga ik me nog buigen over het ontwerp van het geboortekaartje. Die van Tijmen heb ik ook met veel plezier zelf gemaakt. En ik ga natuurlijk ook af en toe even proberen te relaxen (netflix tips zijn welkom!). Hopelijk gunt die enorme druktemaker daar in mijn buik me nog wat rust.. (ja, volgens mij zijn mijn ribben bont en blauw van binnen).

Wisten jullie het geslacht van je kindje juist wél of niet? En had je daar een bepaalde reden voor? 

 

1

27 comments

 1. Leuk herkenbaar verhaal! Wij wisten het bij de 1e dus ook niet en ik vond dat heel speciaal om het bij de geboorte te horen dat het een meisje was. De verloskundigen vonden het ook spannend.. En nu willen we het ook weer niet weten… fantaseren erover is heel leuk, net als over een jongens- of meisjesnaam. En inderdaad, de omgeving lijkt het daar moeilijker mee te hebben dan wij haha. En al die theorieen…ach man hou toch op! Hoewel de acupuncturist zei het ook te kunnen voelen ( aan mijn polsslag). Ik was natuurlijk heel nieuwsgierig en ze zei ‘als moeder weet je vaak ook wel wat je krijgt’. Dus ben benieuwd of mijn voorgevoel juist is…

  1. Leuk dat je even komt lezen Fem! 🙂 Bij ons vonden ze het in de ok ook erg leuk toen ze hoorden dat we het geslacht niet wisten. Haha ben wel benieuwd dan, of je voorgevoel klopt….ik heb niet echt een voorgevoel dit keer terwijl ik bij Tijmen toch echt wel een jongen dacht. Nu slinger ik een beetje heen en weer..

  2. Jammer beide Fems, dat jullie het niet willen weten haha 😉 . Ik ben veel te nieuwsgierig 🙂 ! Zelf wilde ik het wel weten, ik vond het leuk om 2x verrast te worden. Halverwege, en bij de geboorte. Want het blijft natuurlijk evengoed een grote verrassing allemaal. En leuk van het geslacht weten, vond ik dat het veel concreter werd. Het ging veel meer leven en werd meer een echt mensje voor mijn gevoel. Ik kon me er meer bij voorstellen.
   Om shoppen geef ik niet speciaal veel, heb niet zoveel kleertjes gekocht tijdens mijn beide zwangerschappen. Bijna niks, eigenlijk. Dus dat was voor mij geen reden om het wel te weten.
   Geniet vd laatste weken, gelukkig nog maar eventjes voor hij/zij er is!

 2. Ik heb het idee dat het 50/50 is wat wel/niet weten van het geslacht van tevoren betreft. Althans in mijn omgeving. Voor allebei valt wat te zeggen vind ik! Hoe ik er zelf in sta weet je al want we wisselen genoeg ervaringen uit. 🙂 Ik kijk nieuwsgierig met je mee uit naar wat het bij jullie gaat worden. En ben zelf overigens net zo nieuwsgierig naar ons mannetje, want het geslacht weten is natuurlijk het enige dat vast staat. Naar al het andere ben en blijf ik razend nieuwsgierig en dat is onze verrassing binnenkort. 🙂

  1. In mijn omgeving zijn ook wel mensen die het niet willen weten, maar toen ik de telefonische intake had met de kraamzorg zei die vrouw ohhh wat leuk, dat hoor je zo weinig! En zeker, voor beiden valt iets te zeggen, je moet vooral doen wat voor jezelf goed voelt! Ik kan me heeeeeel goed voorstellen dat jullie superbenieuwd zijn naar het kleine broertje dat er bijna aankomt! 🙂

 3. Leuk artikel! Zoals je weet wisten wij het ook niet. Wel zeiden veel mensen een jongetje en ergens had ik dat gevoel ook, al was dat natuurlijk nergens op gebaseerd. Wij vonden het leuk om verrast te worden tijdens de geboorte en het maakte ons niet uit qua voorbereidingen. Maar ik snap mensen die het wel willen weten ook hoor, wie weet doen we het bij een evt. tweede weer anders 🙂 Succes in ieder geval met de laatste loodjes!

  1. Ja ik had bij Tijmen ook wel een duidelijk gevoel dat we een jongen kregen. Maar nu zou ik t niet weten hoor! En tuurlijk, iedereen moet lekker doen wat goed voelt! Maar ik blijf het speciaal vinden om het niet te weten. Dank je, nog een paar weekjes! 🙂

  1. Ohh serieus, jij hebt dus een maand in de waan gezeten dat t een meisje was?! Bizar lijkt me dat! Moest je daarna weer heel erg schakelen of dacht je, ja zie je wel toch een jongen! Dank je ☺️ we gaan t meemaken!

 4. Wat leuk om te lezen dit 🙂
  En ik kan het me zo goed voorstellen hoor, dat je die spanning wil bewaren. Wij hebben ‘t bij deze zwangerschap ook nog overwogen, maar Féline (zij is 4) was zoooo gefocust op de vraag jongen/meisje dat we dachten: ach ja, andere twee keren wisten we het ook, doen we het nu ook maar gewoon, ook prima. Wij wisten het dus alledrie de keren al rond de 16 weken. Ook wel weer lekker, vond ik, al kan ik me dus indenken dat het verrassingseffect ook ZOOO leuk is! Stiekem vind ik het ergens wel jammer dat wij dat nooit gehad hebben (hier zijn de hormonen aan het woord). Ik ben super benieuwd wat het zal worden 🙂
  En idd qua kleertjes/kamer zou het voor mij ook niet heel veel uitmaken – deze keer. Ik ben namelijk helemaal niet van het blauw dus al die grijze pakjes kunnen ook leuk voor een meisje 😉
  Tineke onlangs geplaatst…Personal: 32 weken zwanger updateMy Profile

  1. Kan me heel goed voorstellen dat Féline te nieuwsgierig was! Negen maanden is voor een kind natuurlijk eindeloos. Tijmen roept gewoon de hele tijd baby, die bekommert zich nog niet over broertje/zusje. 😉 Hoewel hij het nooit over broertje heeft maar wel eens zusje zegt….zou hij er meer van weten?!

   Ik ben ook echt dol op grijs. Maar donkerblauw vind ik ook mooi. En verder zachtgeel of groen. Kan allemaal!

 5. Wat leuk dat jullie het ook niet weten! Wij wisten het bij onze beide jongens niet en om precies dezelfde redenen. Tegenwoordig weten we alles al van tevoren en wat is er mooier dan het wondertje nog even een verrassing te laten zijn. Geeft ook nog eens een extra zet voor die bevalling, want dan ben je toch wel echt reuze nieuwsgierig! Geniet nog even van je verlof en de laatste loodjes. Voor je het weet heb je weer een prachtig klein mensje in je armen en is Tijmen al grote broer!

  1. Wat leuk Elserike, dat jullie het ook beide keren niet wisten! Ik ben heel erg benieuwd en we hebben er veel zin in, weer zo’n kleintje! Gaat t goed bij jullie? Volgens mij hebben jullie qua leeftijdsverschil zo ongeveer hetzelfde als wij gaan krijgen! Zal vast af en toe bikkelen zijn maar lijkt me ook ontzettend leuk om je twee kindjes met een klein leeftijdsverschil samen te zien!

 6. Ik wilde het absoluut weten! En alles wat ik kocht was natuurlijk voor meisjes. De vader wilde echt nog niet weten wat het geslacht was, probeer dat maar eens een keer verborgen te houden! Ik wens je fijne laatste weken toe!

 7. Het lijkt mij ook heel erg leuk als het een verrassing is. Aan de andere kant ga ik heeeeeeel graag shoppen en is 9 maanden volhouden voor mij wel een hele lange tijd 🙂

  1. Hihi snap ik wel! Eigenlijk sta ik er verbaasd van dat ik er zo goed mee om kan gaan want vroeger maakte in stiekem de sintcadeautjes open om te spieken wat erin zat en pakte ik ze weer in. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge