Kinderkleding die niet meer past, wat doe je ermee?

Kinderkleding, ik ben er dol op. Zoveel leuke kleuren, prints en steeds meer duurzame merken. Ik probeer bewust te kopen. Dat betekent ook dat ik de oude kleertjes van de jongens graag weggeef of doorverkoop. Want vaak kan de kleding echt nog een paar rondes mee. In deze blog vertel ik je wat ik doe met kinderkleding die niet meer past.

Ik heb hier al een tijdje een grote bak met kinderkleding staan en kwam er steeds maar niet aan toe om er iets mee te doen. Maar de zomervakantie is aangebroken en er zitten veel zomerkleertjes van vorig jaar tussen die onze jongens niet meer passen. Zonde om niks mee te doen. Want daar kan ik een ander vast nog heel blij mee maken.

Kinderkleding verkopen

Lucky Recycle: Schenk je kleding aan een goed doel via Lucky Leaf

Shocking detail: jaarlijks gooien mensen 124 miljoen kilo textiel in de prullenbak! Ik vind dit echt totaal bizar! Waarom zou je dat doen? Beter schenk je je kleding aan een goed doel. Het Lucky Recycle programma is win-win, want als jij je nog bruikbare kleding (minimaal 5 stuks) naar Marloes van Lucky Leaf brengt of stuurt dan krijg je 15 euro shoptegoed om te besteden bij dit toffe en duurzame merk.

Een tijdje terug heb ik een hele zak bij Marloes gebracht en ik weet zeker dat zij daar heel wat mensen die de kleding hard nodig hebben blij mee heeft kunnen maken. Ik draag Lucky Leaf een heel warm hart toe en zal binnenkort weer eens een zak langsbrengen.

Verkoop je kleding via Little Green Company

Ik verdeel alles voor mezelf in categorieën. Omdat ik het liefst duurzaam koop geef ik een deel van de kleding weg aan het goede doel en een deel verkoop ik. Zodat ik zelf ook weer mooie kleding kan kopen voor de jongens. Nou kan dat verkopen natuurlijk via marktplaats. Maar daar staat zoveel op dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

Met dezelfde gedachte startte Jorien haar platform Little Green Company. Eigenlijk een marktplaats, maar dan met enkel kinderkleding. Alles overzichtelijk bij elkaar, met makkelijke zoekfuncties. Met de focus op kwaliteitskleding van duurzame merken.

Mijn ervaring is trouwens ook echt dat de (meestal duurdere) merken beter zijn qua kwaliteit en dus ook langer meegaan. Dus je gebruikt het nog een ronde thuis, mocht er een broertje of zusje zijn. En daarna ziet het er vaak nog zo mooi uit dat je hem door kunt verkopen. En nog een groot voordeel, die merken verkoop je dus ook veel makkelijker. Er is veel vraag naar kledingmerken als Mini Rodini, Tiny Cottons of CarlijnQ. Om er maar een paar te noemen.

Ze accepteren niet alle merken bij Little Green Company, om het platform ‘schoon’ te houden en zo duurzaam mogelijk qua merken. En ze zitten bij Little Green Company niet stil, ik las op Instagram dat ze in augustus hun nieuwe platform lanceren en ook oude collecties van merken gaan verkopen. Kijk, dat vind ik echt te gek! Ben heel benieuwd!

Kinderkleding verkopen

Verkoop je kleding via #instagramkoopjeshoekkids

Ook dit kan heel succesvol werken. Maak een Instagram account en en verkoop hier de kinderkleding die niet meer past. Ook dit is echt een stuk handiger dan marktplaats vind ik, omdat je onder de hashtags #instagramkoopjeshoekkids en #instagramkoopjeshoekbaby allemaal kleding die te koop is kunt vinden. Nadeel is wel, sommige mensen bieden onder je foto om vervolgens niks meer te laten horen (maar dat probleem ken ik dan ook wel weer van marktplaats). Momenteel heb ik ook een kastje online staan met een hoop kleding. Kom vooral even kijken: @thethingsthatdontfitanymore

Breng je kleding in bij een tweedehands kinderkledingwinkel

Heb je nou helemaal geen zin en tijd om al die kleding netjes op de foto te zetten, maar wil je er wel graag iets aan verdienen? Breng je kleding dan naar een tweedehands kinderkledingwinkel, zoals Otis en de Wolf in Amsterdam. Hier kun je kleding en speelgoed inbrengen. Wel moeten die aan bepaalde voorwaarden voldoen, logisch ook. Ze worden gecontroleerd en liggen vervolgens 12 weken in de winkel. Van de verkochte artikelen is 40% van de verkoopprijs voor jou. Je verdient er dus wat aan en de kleding krijgt zo nog een tweede, derde of vierde leven. Fijn toch?

Je zorgt er dus eigenlijk voor dat het allemaal schoon en gestreken is en verder nemen zij alles voor je uit handen. Ik noem Otis en de Wolf omdat ik het een hele sympathieke winkel vind, maar er zijn natuurlijk meer van dit soort winkels verspreid door het hele land.

Kinderkleding verkopen

Tijd om bewuster om te gaan met wat er in je kasten hangt

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maak een zwangere vriendin blij met mooie babypakjes die je nog hebt liggen. Ga op de rommelmarkt staan, begin zelf een inzamelingsactie voor een bepaald doel of organiseer een kinderkleding ruilbeurs.

Bottomline, de kledingindustrie is enorm vervuilend voor onze aarde. Tijd om daar echt bewuster bij stil te staan. Dus denk na als je weer een nieuw kledingstuk koopt. Heb je het nodig? Ook ik shop graag en ga zeker nog wel eens ‘de fout in’ als ik iets té leuks zie bij de Zara. Maar stap voor stap kunnen we écht wel een (al is het maar klein) verschil maken!

Wat doe jij met je oude kleding? Als je nog een aanvullende tip hebt, laat die dan vooral hieronder achter!

Kinderkleding verkopen

Gebruik bovenstaande foto om het artikel op te slaan op Pinterest! Op die manier kun je later nog eens teruglezen.

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge