Kinderexpositie: nijntje heeft vakantie in Maastricht

Dat we hier een peuter in huis hebben die nijntje fan is van het eerste uur is duidelijk. Ook al is Tijmen nu ineens helemaal weg van stoere auto’s en vliegtuigen, zodra hij nijntje ergens ziet wordt hij helemaal enthousiast: nijn! nijn! Hoogste tijd om de expositie nijntje heeft vakantie in Maastricht te bezoeken!

Gelukkig komen we zo’n één keer in de 5 weken in Maastricht. Om familie en vrienden te zien. De kinderexpositie ‘nijntje heeft vakantie’ is in het Centre Ceramique, bij een van de oma’s om de hoek. Tijmen had vanaf de buitenkant allang de grote nijntje stickers op het raam gespot en eenmaal binnen wist hij van enthousiasme niet waar hij moest beginnen.

Interactief en herkenbaar

Het Centre Ceramique is op de benedenverdieping bijna geheel van glas. Dat maakt het een prettige ruimte. Er zijn verschillende interactieve speelmogelijkheden voor de kinderen in de expo. In de alom herkenbare Dick Bruna stijl kun je spelen in een huis, tent en vliegtuig. Je kunt appels plukken uit de boom, eendjes vangen in de vijver, autorijden en vliegen. Er staat een verkleedkist en er is een boekenkast vol nijntje titels.

De vrolijke kleuren die Dick Bruna gebruikte vallen op in de lichte ruimte: rood, geel, blauw, groen en zwart. Tijmen en Fenne vermaken zich goed met appels plukken, zetten kopjes thee voor ons in het vliegtuig en verkleden zich in vrolijke tenue’s. Zelfs Jonas heeft plezier voor 10 als we hem even in de tent leggen of op het gras tussen de bloemen. 

Loop je even naar de zijkant dan kun je nog meer te weten komen over Dick Bruna. Er hangen foto’s en illustraties op muren met informatieve teksten. Wist je bijvoorbeeld dat Dick Bruna de figuren in zijn boeken de lezer altijd recht laat aankijken, wat ze ook aan het doen zijn. Een gezicht van opzij tekenen vond hij heel gek om te doen. Erg leuke informatieve dingen om te lezen en zien!

Fijn en overzichtelijk op bezoek bij nijntje.

Nijntje heeft vakantie is een fijne, niet al te grote overzichtelijke tentoonstelling voor de allerkleinsten. We zijn er inmiddels 4 keer geweest en het was iedere keer weer een succes. Jammer dat deze leuke expo bijna is afgelopen.

Je kunt de tentoonstelling Nijntje heeft vakantie in het Centre Ceramique in Maastricht nog t/m 14 oktober bezoeken. En: de entree is gratis! Kijk hier voor alle informatie. 

Ruben en de ark van Noach

Kom je niet voor 14 oktober in Maastricht maar ga je wel een dagje naar Amsterdam? Ga dan naar het Joods Historisch Museum. Op de zolder van het Kindermuseum kun je kijken en luisteren naar een animatie van Ruben en de ark van Noach van het gelijknamige boek van Dick Bruna. 

Deze voorstelling kun je t/m 30 september 2019 bezoeken.

Nijntje Museum in Utrecht

We gingen vorig jaar naar het nijntje museum in Utrecht en dat was eigenlijk nog iets te vroeg. Het was druk en onze toen anderhalfjarige zag honderdduizend keer nijntje en vond dat heel leuk maar werd een beetje ondergesneeuwd door de hoeveelheid en drukte. Het plan is om daar snel weer eens heen te gaan nu hij inmiddels 2,5 jaar is.

Het nijntje museum is iedere dinsdag t/m zondag geopend van 10.00-17.00 uur.

#nijntjemaastricht

Alle foto’s bij deze blogpost heb ik bij de tentoonstelling in Maastricht gemaakt.

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge