Inpakken als een pro, dat doe je zo!

Jaaa! De zomervakantie is dan nu echt begonnen! Heerlijk. Onze vakantie in Portugal zit er helaas alweer op dus wij blijven in eigen land. Dit betekent natuurlijk niet dat we niks gaan doen. Logeerpartijen in het Zuiden des lands bij onze familie staan sowieso op de planning. Misschien heb jij nog wel een vlieg- of autovakantie voor de boeg naar een warm en zonnig oord. En oh oh, wat sleep je toch veel mee als je kinderen hebt.. Koffers inpakken kan veranderen in een stressvolle aangelegenheid. Maar dat willen we dus niet. Inpakken als een pro, dat doe je zo! 

Meestal ren ik als een kip zonder kop rond in huis, om overal en nergens een hele hoop bij elkaar te grissen. Dat.Wil.Ik.Dus.Niet.Meer. Too much stress. De helft van de tijd weet ik niet waar ik mee bezig ben en weet ik dus ook niet wat er nou precies allemaal al ingepakt. Reeds onderweg blijf ik me afvragen of we alles wel hebben meegenomen. Superirritant, echt relaxed word je er niet van. Tijd om het anders te doen dus! Ik wil een pro worden in inpakken en ik begin nu. We staan aan de vooravond van een weekje Maastricht en dit keer ga ik gestructureerd te werk.

Gameplan

Maak eerst een gameplan. Waar gaat de reis heen? Het is nogal een verschil of je naar de camping gaat en de auto + dakkoffer kunt volgooien of het moet doen met een handbagage koffertje. Reis je met handbagage? Ga dan even bij de vliegmaatschappij na wat de maximale afmetingen van de koffer mogen zijn. De juiste informatie is het halve werk! Met kinderen is het heel slim om een paklijst te maken. Dan kun je alles afvinken en vermijd je het risico dat je ineens iets heel essentieels vergeet, zoals de flesspeen van je hongerige baby (real life story).  Een handige paklijst kun je vinden op reischecker.nl bijvoorbeeld. Hier kun je invullen op watvoor soort vakantie je gaat, met de kids, de hond, de kat of je oma. Hup, nu alles verzamelen op één plek in huis en afstrepen maar. Een kind kan de was doen, toch?

Kleine wasjes, grote wasjes

De laatste 2 jaar dat wij op vakantie gingen pakte ik structureel te veel kleren in voor Tijmen en de laatste vakantie deed ik dat ook voor Jonas. Ik had onze bagage echt wel kunnen reduceren tot 1 stuks bagage minder. Stiekem wou ik dat natuurlijk helemaal niet wat mijn jongens moesten lekker shinen in al die leuke outfits (ja, ik geef het toe, ze hebben íets teveel kleren..). In de praktijk pakt dit altijd anders uit. De helft van de tijd zit onze peuter lekker op het strand, in zijn zwembroek. Als we die al aankrijgen. Je kent het wel, zo’n opstandige tweejarige die helemaal niks wil. En dus maar in zijn blote billen ging. Ook goed.

En hee, wat een goed idee, er bestaat ook nog zoiets als een wasmachine! Of een emmer, waar je een handwas in kan doen. Die tube biotex moet dus op de lijst! Het leven is ten slotte geen modeshow (nou ja, een beetje wel) dus wees een beetje kritisch. En laat vooral de meest besmettelijke kleding thuis want die ketchup vlek in dat mooie kraakwitte blousje krijg je er misschien niet met een handwasje uit. Oh ja, ook al ga je op zonvakantie, zorg wel minimaal voor 1 warmer item, een jas of trui en een comfortabele lange broek Voor de frissere avonden! Ik neem ook altijd een waszak mee, voor de vuile was. Handig om alles een beetje gescheiden te houden zo.

Swaddelen

Swaddelen? Is dat een woord? Vast niet, maar een ieder die mij een beetje kent weet dat ik dol ben op XL swaddles. Deze grote, dunne doeken zijn multi inzetbaar en er gaan er dus minimaal 2 (of 4) mee in de koffer! Ze zijn dun, licht en nemen weinig ruimte in beslag. Je gebruikt ze als (strand)handdoek, picknickkleed, dekentje, schaduwdoek voor kinderwagen of buggy of als paero (ja echt, je hebt zulke mooie swaddles, die misstaan niet hoor). Kijk bijvoorbeeld een naar de doeken van Boro Mini of Trixie. Deze zijn mooi van kwaliteit, vriendelijk voor je baby én voor het milieu.

Spelen op vakantie

Ja, dit is natuurlijk een tricky ding, om zonder je kind speelgoed in te gaan pakken. Hoe ouder ze zijn, hoe meer zeggenschap ze hierin willen hebben. Ik schreef er al eerder iets over, wat je absoluut moet inpakken voor je kind. Ik raad je aan om in deze categorie ook heel kritisch te zijn. Als je kind zich er per se mee wilt bemoeien geef je hem of haar duidelijke instructies; ‘je mag dit tasje vullen met spullen die jij mee wilt nemen’. Meer kan er niet mee. Ik testte onlangs San Kaku Mado en kwam tot de conclusie dat dit topspeelgoed is voor op reis. En klein en plat pakketje dat amper ruimte in beslag neemt. En vergeet niet om een paar leuke boekjes in te pakken die je kunt voorlezen voor het slapengaan. Leuk als je inspeelt op het thema vakantie of reizen. Een paar kleine cadeautjes inpakken is ook een goed plan, welk kind wordt daar nou niet blij van?

Smeersel en schuim

Goeie zonnebrand is natuurlijk onmisbaar op vakantie. Ik ben fan van Naïf, zonnebrand die volledig veilig is voor je kindje en ook troepvrij en vriendelijk voor de zee. Want daar laat je ook een laagje achter. Zonnebrand neem ik sowieso van thuis mee want dan weet ik tenminste wat ik koop (qua kwaliteit). Als je niet zo lang op vakantie gaat is een travel kit met mini’s voor haar en huid ideaal. Als we langer weggaan haal ik meestal ter plekke douchegel en shampoo voor het hele gezin. Scheelt een hoop ruimte in de koffer!

Rollen!

Voor onze laatste citytrip naar Newcastle mochten we deze koffer van Bagageonline testen. Leuk issie hé? Tijmen roept al vanaf het begin: dat is Tijmen & Jonas koffer! Ja, dat klopt lieverd. Maar degene die hem nu nog over de gladde vloeren van Schiphol moet rollen zijn papa en mama. Ons oordeel: rolt heerlijk! De koffer heeft twee compartimenten en dat is in ons geval wel handig, 1 deel voor Tijmen en 1 deel voor Jonas. Voor een korte vakantie of citytrip is deze koffer perfect qua maat voor onze twee mannen. Ik dacht eerst dat er niet veel in kon maar hij is verrassend ruim. Over rollen gesproken, wist je dat je je kleding het beste op kunt rollen? Daarmee bespaar je een hoop ruimte én de meest erge kreukels blijven je op deze manier ook bespaard.

Rest me alleen nog te zeggen: Bon Voyage en een hele fijne zomer! Ga jij weg deze vakantie en waar gaat de reis naartoe? 

Enkele producten in deze blog heb ik gekregen. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven. 

2

9 comments

  1. Rollen ga ik dit jaar zeker ook eens proberen! Wij gaan op autovakantie en kunnen lekker veel meenemen in de dakkoffer! Ik begin meestal een week op voorhand alles klaar te zetten met een handig lijstje dat ik elk jaar opnieuw gebruik. Zo vergeet ik zeker niets en door er een week over na te denken shift ik later nog in dingen die we toch niet nodig gaan hebben. Voorbereiding is alles he 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge