Ik ga op reis en neem mee… wat je absoluut moet inpakken voor je kind.

Natuurlijk, tandenborstel, kleren, schoenen. Allemaal dingen die mee moeten op reis. Maar wat moet er volgens jouw kind écht zeker mee? Dat ene autootje waar de verf al vanaf bladdert, die knuffel waar je kind niet zonder slaapt of misschien wel een heuse survival set om op onderzoek uit te gaan. Ik vroeg t aan andere moeders die regelmatig op reis zijn met hun kroost of voor langere tijd aan het reizen zijn. 

Jonas heeft eigenlijk alleen zijn knuffeltje en speentje nodig. Hoe ouder ze worden hoe meer eisen ze gaan stellen hé.. ; ) Als ik ‘t aan Tijmen over zou laten, dan zou hij zijn hele koffer volgooien met speelgoed. Vermoed ik. Maar wat moet er nou écht mee? Nou, op de eerste plaats zijn aap, zonder aap kan hij niet slapen. Ik verbaas me er soms over dat hij zo goed slaapt met dat smoezelige vodje (die geur af en toe), maar dat is een ander verhaal Haha!

Ik ga op reis en neem mee... wat je absoluut moet inpakken voor je kind.

Aap wordt op de voet gevolgd door Nijntje en Boris. Als je me volgt op Instagram zie je ze regelmatig voorbijkomen, hij sleept ze graag overal mee naartoe. We hebben wel een duidelijke regel: aap blijft op het vakantieadres in bed (te bang om hem kwijt te raken, dan breekt de hel los). Dus hij mag steeds kiezen of Boris of Nijn mee mag als we de deur uitgaan. Één per keer, dan is t te overzien. En ‘t is ook erg grappig hoe hard hij dan aan het nadenken is over wie er nu weer mee mag op ‘n uitstapje.

Als je het hebt over dingen waarmee hij speelt heeft hij niet veel nodig. Een paar autootjes, emmer en schep. Daarmee vermaakt hij zich prima. Schelpjes zoeken op het strand, rennen door de branding, dat is spel op zich, geen speelgoed voor nodig en wél uren vermaak! Daar kan ik zelf enorm van genieten. Wat trouwens een gouwe bleek in t vliegtuig waren de potjes klei die ik nog snel even in had gepakt. Ja en…heel verantwoord, de ipad. Voor het nodige tijdvermaak tijdens het vliegen.

Ik ben dus heel nieuwsgierig hoe andere ouders dat doen, die veel reizen, soms lange tijd in een camper bijvoorbeeld. Of met nog minder bagageruimte in een backpack. Wat nemen de kids dan mee? Ik vroeg het vijf reislustige moeders.


Sanne en Alessandro zijn samen met zoon Mick en hond Lou voor onbepaalde tijd op reis met een camper. Ze zitten nu in Portugal en slapen daar aan de voet van de mooiste stranden. Je kunt hun avonturen volgen op @ourroadtripdairy

Sanne: Wij reizen voor onbepaalde tijd door Europa in een camper, dus we konden niet heel veel speelgoed meenemen. Maar uiteindelijk speelt onze zoon Mick denk ik toch het liefst met schepjes, stokjes, steentjes, emmertje en zijn kiepautootje. We hebben laatst in Spanje ook zo’n ontzettend lelijk plastic loopfietsje in de vorm van een motor aangeschaft. Dat bleek een schot in de roos, hij crosst er de hele camping mee over.


Marlieke reisde drie maanden met haar man en hun tweeling van 4 door Azië. Onlangs heeft ze een prachtig online magazine uitgebracht dat je gratis kunt downloaden (klik hier)! Je kunt haar volgen via @kleineglobetrotter en op kleineglobetrotter.nl

Marlieke: Mijn dochtertje is niet zo moeilijk. Die is blij met potloden, papier en een schaartje. Als de pop mee mag is het feest, maar het is geen moetje. Haar broer is een ander verhaal. Die heeft een pandabeer van de Ikea met de naam Beer. Zonder Beer kan hij niet slapen. Beer moet overal mee naartoe. Toen wij voor drie maanden door Azië gingen reizen met onze kinderen kon Beer dus ook echt niet thuis blijven. In de stad Georgetown (Maleisië) kregen we de schrik van ons leven. Beer zat niet in de tas. Vergeten! Nou waren we zo slim een reserve beer mee te nemen. Maar die was natuurlijk niet goed genoeg. Gelukkig was Beer gevonden en waren er gasten van het guesthouse waar we hem vergeten waren die ook richting Georgetown kwamen. Beer ging op avontuur. Met de bus en de boot. De volgende middag zat beer op de balie van de receptie op ons te wachten. Gelukkig!

Nynke en haar gezin zijn op avontuur in Europa met hun camper en zitten momenteel in het mooie Kroatië. Ook hun avonturen volg je op Instagram via @reismetkinderen en op reismetkinderen.nl
Nynke: Ik hoef aan Fynn (4,5 jaar) niet te vragen wat er mee moet op vakantie… zijn auto’s! Zonder twijfel. Eentje? Nee hoor, het liefst allemaal (dat zijn er zeker 50). Hij zegt op vakantie ook: “ik wil eigenlijk wel naar huis mama, want ik mis de auto’s die ik niet heb meegenomen.” Je maakt ‘m niet gelukkiger dan met een nieuwe auto. De Italiaanse politie is favoriet, die kochten we tijdens onze vakantie op Sicilië. Zorgt altijd voor problemen, want hij verstaat de Nederlandse auto’s niet… ; )

Aafje heeft met haar man en 2 jonge kinderen al heel wat verre reizen gemaakt. Afgelopen jaar een fantastische camperreis in de USA. Je volgt haar via @kidslovetravel en op kidslovetravel.net

Wat er echt ALTIJD mee op reis gaat?! Ik denk dat dit antwoord niet heel sociaal wenselijk is… de ipad inclusief koptelefoon. Floris en Lotte vliegen vaak lange afstanden. Dan kun je een hele tas vol met speelgoed mee nemen, of wat minder speelgoed en de ipad. Zeker niet alleen met filmpjes, maar ook met puzzels, teken apps en allerlei educatieve spelletjes. Om het nog erger te maken… Mogen ze dan de hele vlucht op de Ipad?! Ja! Ook dat mag. Ik kies ervoor om hen 12+ uur op te sluiten in een nauw metalen buisje, dan is lekker spelen met de Ipad het minste wat ik terug kan doen. ; )

Ilse en haar man gaan met hun 3 kids ieder moment dat het kan lekker weg, of het nou om de hoek is op verder weg. Dit voorjaar maakten ze nog een te gekke trip naar IJsland! Ook haar kun je natuurlijk volgen, via @avonturensparen en op avonturensparen.com

Ik laat onze kids (6, 4 en 2 jaar) altijd zelf wat spulletjes verzamelen voor op reis. Wat standaard meegaat is hun favoriete knuffel. De oudste twee nemen hun camera graag mee.
 Ook pakken ze meestal wat klein speelgoed in, zoals dino’s of een boek. Wel merk ik op reis altijd dat er weinig mee gespeeld wordt, we hebben het te druk met andere leuke dingen. Iedere keer denk ik, misschien de volgende keer thuis laten dat speelgoed. We reizen met twee backpacks voor 5 personen, dus less is more.
 Maar een klein beetje ‘huis’ op reis is voor de kids wel zo fijn, dus mogen ze toch iedere keer zelf wat spulletjes meenemen.

Leuk hé, iedereen heeft zo zijn specifieke dingetjes. Maar ik denk dat één ding wel zeker is. Als je op reis bent heb je niet veel nodig, want er is genoeg te doen en te zien onderweg! En kinderen passen zich verrassend snel aan. Een simpele stok of schelpjes houden kids vaak uren zoet. Wat mag er van jou kind niet ontbreken in de bagage? Ik ben benieuwd!

Ik ga op reis en neem mee... wat je absoluut moet inpakken voor je kind.

1

4 comments

  1. Ik denk toch echt haar knuffel. En vorig jaar naar Ibiza hadden we van die bekertjes om een toren mee te bouwen bij ons. Op het strand ideaal voor zandtaartjes, in het water vullen en leeggooien en door de verschillende gaatjes geweldig. En in het appartement leuk om te bouwen. Verder speelt ze graag met allerlei andere dingen. Dit jaar naar de Duitse Eifel! Ik ga voor dr knuffel, step en dan mag ze een klein tasje zelf vullen.

  2. Superleuk al die reizende families met kleine kinderen en hun eigen verhaaltje. Als ik over een paar jaar kinderen heb zal het me inderdaad niet weerhouden om niet meer op reis te gaan!

  3. Zo herkenbaar dat verhaal van de beer en de opluchting die ermee gemoeid gaat wanneer de beer terecht is. Bij ons waren dat vroeger troeteldoekjes, maar daar zijn we intussen vanaf. Nu wordt er vooral om de iPad gevraagd, maar die gaat niet altijd mee. Wel steeds dvd’s en een bal.
    Sylvie van Nieuwerburgh onlangs geplaatst…Dwars door HaarlemMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge