Heart to heart dragen met de Moon Sling.

Je zou wel kunnen stellen dat ik een draagfan ben. Een mini heb ik het liefst in een doek en een ouder kindje in een draagzak. Maar ik had nog steeds geen ervaring met een ringsling. Ik mocht een Moon Sling testen en nam hem mee naar Portugal om te kijken of deze manier van dragen ook iets voor ons is.

Nu Jonas al een tijdje loopt – of zeg maar gerust rent – heeft hij niet altijd de rust om lang in de draagzak te zitten. De Moon Sling leek me ideaal, Even hup erin en ook zo weer eruit, ideaal voor korte stukken. Wij hebben de Grey Moon, een 100% linnen sling met zwarte ringen. Het is een prachtige, soepele doek die je vanaf newborn tot minimaal 15 kilo kunt gebruiken.

Oefening baart kunst

Groot voordeel; hij past in een kleine tas en is door de dunne stof ook echt geschikt voor warm weer. Tuurlijk, dragen met warm weer is sowieso een beetje een plakkerige aangelegenheid, maar ik vond het met de Moon Sling prima te doen, daarbij is de zachte linnen stof ademend. Het was wel even zoeken naar de beste manier om Jonas in de juiste houding krijgen want het is natuurlijk geen klik-en-je-bent-weg systeem. De kunst is om een buideltje te maken waarbij je kind in een kikkerhouding zit en alle stof strak getrokken is. Ik had een hoop aan dit filmpje op youtube waar het heel helder werd uitgelegd. En hoe vaker je het doet, hoe sneller het uiteraard gaat. Oefening baart kunst! 🙂

Moon Sling

Is het een hit, die Moon Sling?

Nou, zeker! Op reis of vakantie sleep je al zoveel mee dus deze compacte sling is een hele fijne toevoeging naast onze Tula Toddler. Op deze manier konden we beide jongens tegelijk dragen. Jonas zat heel fijn in de sling en stiekem vind ik het heerlijk om hem zo -heart to heart- tegen me aan te hebben. Er waren momenten dat we op pad waren en hij moe was. In de sling vond hij dan zo zijn rust en viel heerlijk in slaap.

Het enige moment waar ik dacht; nu is een draagzak echt fijner zijn de momenten dat Jonas eruit wou en enorm begon te wurmen. In een draagzak dit je kind dan toch steviger vastgeklikt. De Moon Sling vind ik perfect voor kortere stukken, ik loop er zeker een dik uur mee rond, maar voor langere stukken of echte wandelingen zou ik kiezen voor de Tula. Het liefst had ik de Moon Sling al gehad toen Jonas nog zo mini was, dan had ik uren met hem kunnen lopen.

Jonas weegt nu zo’n 11 kilo (en is 1,5 jaar) dus de komende tijd gaan we samen zeker nog plezier hebben van de fijne Moon Sling! Oh en had ik eigenlijk al gezegd dat ik dit dus echt de meest stylish manier van dragen vind?! Past bij nagenoeg iedere outfit!

www.moonsling.co

Met veel dank aan Moon Sling voor het beschikbaar stellen van een sling voor deze blogpost.

Moon Sling
Moon Sling
Moon Sling
Moon Sling
Moon Sling

Gebruik bovenstaande foto om het artikel op te slaan op Pinterest! Op die manier kun je later nog eens teruglezen.

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge