Favourite Spot: Theetuin Eemnes

Ik speur altijd naar leuke plekjes om te bezoeken en de Theetuin in Eemnes stond al tijden op mijn lijstje om een keer te bezoeken. Toen ik het laatst op Instagram voorbij zag komen bij Iris (die nu ook een supertoffe blog heeft: Kan.Mei) werd mijn geheugen weer even opgefrist en besloten we gisterenochtend die kant op te gaan. En ja hoor, deze kan op de lijst, Favourite Spot: Theetuin Eemnes. Wat een fijne plek! 

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

Perfecte landelijke plek

We moeten even de juiste route zoeken om bij de theetuin te komen aan de landelijke Meentweg. Hij ligt parallel aan de doorgaande weg. Een knapperig vuurtje geurt ons tegemoet en we zijn om 10.00 uur de eerste gasten. We lopen even over het terrein, dat bestaat uit een mooie tuin met kassen en het theehuis zelf. In de zomer moet het hier ook prachtig zijn met alle hoekjes tussen de bomen en struiken in de tuin. En dit is ook een prima start- of eindpunt voor wandelingen en fietstochten.

Het concept is duidelijk. Je gaat iets bestellen aan het buffet en kunt vervolgens gaan zitten waar je wilt; in de tuin, in het theehuis of in de kas. Overal zijn gezellige hoekjes, ingericht met brocante meubelstukken en vintage details.

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

Hartig en Zoet

De menukaart is lekker uitgebreid met voor ieder iets wils: hartig en zoet. Taart, cake, broodjes, quiche, borrelhapjes. Je kunt al voor 1 persoon high tea bestellen en krijgt dan een etagere met allemaal kleine hapjes erop. Alles smaakte heerlijk, de red velvet cake was denk ik mijn favoriet! Iris vroeg me of ik de hemelse carrot cake had geproefd, die zat niet bij de high tea nu, dus die moet ik de volgende keer niet overslaan!

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

Kidsproof?

Jazeker! Dit is écht de ideale plek om met kinderen heen te gaan. Er is een overdekte zandbak, er zijn kippen en er is in de tuin genoeg ruimte voor kinderen om op ontdekking te gaan. Bij slecht weer is er een geweldige speelkeuken in een van de kassen. Ideaal, want je kunt er letterlijk naast gaan zitten en de kids amuseren zich kostelijk.

Ik kan nog veel meer schrijven, maar ik zou zeggen: kijk naar de fotos en ga zelf eens kijken bij de Theetuin in Eemnes! Er zijn trouwens ook regelmatig leuke activiteiten, kijk hier voor de agenda.

Theetuin Eemnes, open: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00, theetuineemnes.nl

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

 

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

Favourite Spot: Theetuin Eemnes

2

14 comments

  1. Aaah, super tof! En prachtige foto’s! Ik krijg weer helemaal zin om erheen te gaan.
    Laten we een keertje samen gaan, in de zomer, als je kleintje er is!! Dan kunnen onze T(h)ijmens lekker spelen in de prachtige tuin!
    Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge