Favourite Spot: Dulce de Leche in Valencia

Oh, waar zal ik beginnen? Je hebt van die plekken waar álles klopt. Ken je dat? Een kleine speurtocht op internet voor we op citytrip richting Valencia vertrokken leerde mij dat we Dulche de Leche niet over mochten slaan. Ik zie foto’s waarbij ik mijn vingers al aflik. Check. Op de lijst, mijn nu al Favourite Spot: Dulce de Leche in Valencia.

Hier wil je ontbijten. En lunchen.

Tijdens een zonnige dag besluiten we de route L’Eixample & Alameda van de reisgids Time to Momo Valencia te lopen. Tijdens deze route kom je langs Dulce de Leche in de wijk Rufaza. We vertrekken vroeg zodat we lekker kunnen ontbijten op deze fijne plek. We treffen een kleine rij aan, maar dat maakt niks uit. Er is plek zat en er valt uit zoveel te kiezen dat we even moeten nadenken en kijken naar al het lekkers wat uitgestald is en voorbij komt. Vers gebakken taarten, rijk belegde broodjes, sapjes, goede koffie. Mij kun je hier écht blij mee maken.

We gaan voor een ontbijt dat je in Valencia veel tegenkomt, we zijn hier tenslotte maar 3 dagen en ik eet graag typische dingen van een stad of streek. Dus lekker geroosterde broodjes met frisse tomatenpuree, olijfolie, peper en zout. Vers sapje en koffie erbij. Niks meer aan doen! Oh ja natuurlijk wel. Terugkomen. Want we zijn hier bepaald nog niet klaar met proeven.

We eindigen onze route dus ook weer hier, rond lunchtijd. De zon schijnt inmiddels lekker dus we strijken buiten neer. Je zit hier heerlijk, op een hoek in een leuke straat. Niet al teveel verkeer en je kijkt uit op mooie gekleurde huizen. De broodjes zijn goed gevuld, vers en smaken voortreffelijk. Nu hebben we de taart nog niets eens geproefd..

Favourite Spot: Dulce de Leche in ValenciaEn die taart dan?

De volgende dag fietsen we na ons diner richting Dulce de Leche, maar dan de andere vestiging voor taart. Ze gaan net sluiten, maar we kunnen nog wel een stuk meenemen. Lekker dessert op de hotelkamer dan maar! Keus te over, álles ziet er lekker uit. Ik neem een stuk met heel veel fruit. Hij is precies goed, lekker luchtig en met room van binnen. Deze vestiging ligt trouwens aan een drukke weg en is lang niet zo gezellig. Dus daarover hoef ik verder weinig te vertellen. Gewoon naar die andere gaan!

Wil je nog meer lezen over Valencia? Ik schreef al eerder een stuk over waarom Valencia zo’n fijne bestemming is!

Dulce de Leche Ruzafa, pasteleriadulcedeleche.com

Favourite Spot: Dulce de Leche in Valencia Favourite Spot: Dulce de Leche in Valencia Favourite Spot: Dulce de Leche in Valencia Favourite Spot: Dulce de Leche in Valencia

 

 

 

 

 

 

0

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge