Favourite Spot: De Brandweerkantine in Maastricht

Als klein meisje liep ik altijd de Herbenusstraat naar beneden, de straat waar ik ben opgegroeid en mijn ouders nog steeds wonen. Op weg naar de Montessori school kwam ik langs de brandweerkazerne in de Capucijnenstraat, waar toen nog gewoon de brandweer uitrukte. Tegenwoordig kun je op deze fijne plek de hele dag terecht voor ontbijt, koffie, lunch en diner.

Ruime Kazerne

Ondanks dat er een hoop mensen langskomen die even verderop hun auto parkeren voor een dagje Maastricht, ligt de Brandweerkantine buiten de normale wandelgang. Je moet het nét even weten. De buitenkant ziet er nog steeds nagenoeg hetzelfde uit, maar goed ook, die good old brandweerkazerne. Door de grote deuren komt lekker veel licht binnen en de kazerne is ruimtelijk ingericht met allerhande retro meubelstukken uit de jaren 50 en 60. De tafels staan goed verspreid in de grote ruimte. In veel Maastrichtse horeca is het zo knus dat je bij elkaar op schoot zit, niet per se iets waar ik altijd zin in heb.

De Brandweerkantine in Maastricht

’s Avonds worden regelmatig movie nights en ping pong nights georganiseerd. Die laatste is een avond voor alle niveaus want er is een oefentafel, een ‘profie’ tafel en een ren-je-rot tafel.  Lol gegarandeerd lijkt me zo. Op de facebookpagina van De Brandweerkantine blijf je op de hoogte van de agenda. In de ruimte naast de kantine is er regelmatig een vintage kilo sale of een andere gezellige markt. Op vrijdag en zaterdag is Vive le Velo, een werkplaats met geweldige retro fietsen open.

Eten & Drinken

Vanaf half 9 ’s morgens kun je al bij de Brandweerkantine terecht voor een ontbijt met een goede kop Bocca koffie. Denk aan croissants, wentelteefjes, granola met vers fruit. Later, tijdens de lunch neem ik graag de Bruschetta met gepofte tomaatjes, serranoham & rucola. Alle broodjes zijn rijkelijk belegd en er wordt veel gebruikt gemaakt van streekproducten. Natuurlijk is er ook vlaai van de lekkerste bakker in het zuiden: Bakkerij Hermans en staan er zelfgemaakte drankjes op de uitgebreide kaart. De huisgemaakte muntlimonade is mijn favoriet. ’s Avonds staan er naast vis- en vleesgerechten ook goede vegetarische opties op de kaart, voor ieder wat wils dus.

Kidsproof?

Jazeker, deze plek is ideaal om je kids mee naartoe te nemen. Met een speelgoedhoek en een spelletjeskast is er genoeg vertier. Daarnaast staan er genoeg drankjes en gerechten op de kaart waar kinderen van zullen smullen.

Andere koers

Kortom, een superleuke plek om in Maastricht te bezoeken als je eens iets anders wilt dan de traditionele Maastrichtse horeca. Bij de Brandweerkantine varen ze een andere koers; jonger, verfrissend en relaxed!

De foto’s maakte ik in de zomer, dan heb je er ook een heerlijk terras buiten.

brandweerkantine.nl

De Brandweerkantine Maastricht

 

0

4 comments

  1. Oeh ja deze plek! Wij liepen er een keer spontaan langs terwijl er een vintage kilo sale gaande was, daarna gelijk blijven hangen voor de lunch. Jammer dat Maastricht zo ver weg is ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge