Favo broekjes en shirtjes: Little Jet & Sleep No More

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik hou van vrolijke kleuren. Ik loop er heus niet als een zuurstok bij, maar in ons interieur, mijn kleding en vooral de kleding van onze jongens zie je de nodige kleuren terug. Soms fel, soms pastel. Stoer hoor, die kids in hippe, monochrome outfits. Maar geef mij maar lekkere kekke kleurtjes en leuke prints. Over twee van mijn favoriete shops met toffe, betaalbare kinderkleding vertel ik meer in deze blog. 

Duurzaam en bewust shoppen

Ik moet me soms écht inhouden, zoveel leuke kleding is er tegenwoordig voor baby’s en kinderen. De leukste dingen zie ik voorbij komen op Instagram. Daar doe ik ook de meeste inspiratie op en het is een ideaal platform om nieuwe shops te ontdekken. H&M en Zara zijn leuk, maar weinig origineel en ik shop liever iets bewuster. Want over deze (en vele andere winkels) is toch nogal wat te doen betreft milieu en werkomstandigheden in de fabrieken.

Iets waar wij als consument best eens wat meer bij stil zouden kunnen staan. Liever ga ik voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. In plaats van 6 shirtjes van de Primark liever 2 van een leuk, duurzaam merk. Gelukkig lijken ook de grote modeketens zich langzaam te gaan beseffen dat het beter kan én moet. Kijk maar eens op de site rankabrand.nl, over duurzaamheid van merken en bedrijven. Overigens niet zo dat ik nooit bij de grote modeketens shop hoor (hoewel ik Primark toch echt wel afzweer) maar ik probeer er wel bewust mee om te gaan.

Broekjes: Little Jet

Leuk, verantwoord én betaalbaar

Nou staat het me ook behoorlijk tegen om onze kids in veel te dure kleding te steken. Ja prachtig, veel van die kleertjes zien er geweldig uit en de kwaliteit is even prachtig. Maar 40 euro voor een romper of broekje uitgeven gaat mij écht te ver. Twee keer met je ogen knipperen en je kind is weer door naar een grotere maat. Het moet wel leuk blijven. Mijn vuistregel voor dure merken als Tiny Cottons, Bobo Choses en Mini Rodini is: enkel in de uitverkoop. Stiekem ook extra leuk als je dat voor de helft van de prijs kunt scoren toch?!

Favo broekjes en shirtjes: Little Jet & Sleep No More
Broekjes: Little Jet

Little Jet

Gelukkig is daar dus Instagram. Daar kwam ik Little Jet ooit tegen, een te gekke shop met zelfgemaakte broekjes, shirtjes en jurkjes. Origineel en betaalbaar. Niet ergens uit een louche Chinese fabriek, maar gewoon met de hand gemaakt in Nederland. De kwaliteit is mooi, het model van de broekjes staat super bij onze jongens en het zit heerlijk. In plaats van spelen in een stugge skinny jeans liever flexibel in een vrolijk en origineel Little Jet Broekje! De maten gaan van 56 t/m 104. Onze oudste zit nu in 98 en ik hoop dat het nog héél lang mag duren voor hij 104 zal ontgroeien want dan moet ik op zoek naar een net zo leuk alternatief en dat zal nog moeilijk worden..

Je shopt broekjes, shirtjes en andere leuke kleding bij Little Jet vanaf € 15,95 / Op dit moment is er ook een leuke aanbieding voor de kleine maatjes: een verrassingspakket voor € 25 met 3 kledingstukken. Op=Op!

Broekje: Little Jet Shirtje: Sleep No MoreBroekje: Little Jet, Shirtje: Sleep No More

Sleep No More

Dit is ook al zo’n schot in de roos! Sleep No More (ze beloven dat je je slaap binnen 18 jaar weer terug krijgt…) is een Engels merk en ze maken geweldige rompers, shirts en sinds kort ook broekjes. Van de prints kun je niet anders dan vrolijk worden. Toekans, flamingo’s, honden, en dino’s. Maar ook Steve Urkel & The A-team (ja écht). Met de nodige dosis humor dus. Zo heet een shirt met allemaal panda’s erop bijvoorbeeld ‘You can’t sit with us’ en het A-team shirt heet ‘Dude, I like you’. Ik kan dat wel waarderen! Bij Sleep No More hebben ze heel goed nagedacht over hoe ze hun kleding produceren. Zo milieu vriendelijk mogelijk én zo vriendelijk mogelijk voor de huid je kind. Zo gebruiken ze ‘organic cotton’ en printen ze vrij van gifstoffen. Lees er hier meer over.

Je shopt rompers, broekjes en shirtjes bij Sleep No More vanaf £ 9,99 en verzenden is gratis vanaf £ 30 / Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan krijg je bij je eerste bestelling 10% korting! 

Broekje: Little Jet Shirtje: Sleep No MoreBroekje: Little Jet, Shirtje: Sleep No More

Favo broekjes en shirtjes: Little Jet & Sleep No MoreShirtje: Little Jet

 

 

 

0

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge