Een terugblik op afgelopen jaar: mijn #2017bestnine

Het jaar is bijna voorbij en overal op instagram zie ik de hashtag #2017bestnine voorbij komen. Dat zijn dus je 9 best gelikete foto’s op instagram van afgelopen jaar. Ik was vooral benieuwd of dat een beetje overeenkwam, zouden mijn 9 best gewaardeerde foto’s ook mijn beste momenten van 2017 bevatten? Hierbij een terugblik op afgelopen jaar: mijn #2017bestnine.

Sweet memories

Ja, het was een mooi jaar. Het allerfijnste vond ik de tijd die ik samen had met mijn gezin, familie en vriendinnen. Grappig is dat 6 van de 9 foto’s op reis zijn genomen. Daar kijk ik niet van op, want ik ben graag op reis. Ik voel me dan vrij en gelukkig. Daarbij hou ik ervan om dingen te ontdekken. In die zin kloppen deze best nine prima. Ik hoop komend jaar ook weer veel mooie momenten te beleven op reis. Vroeger ging ik nog veel vaker weg en kon ik eigenlijk gaan en staan waar ik wou. Met een gezin is dat iets moeilijker, maar zeker niet onmogelijk. Voor 2018 hebben we mooie dingen op de planning staan waar ik dan extra van geniet.

mijn #2017bestnine

Mijlpaal: Tijmens eerste verjaardag

In april werd Tijmen 1 en dat vierden we groots. Ons huis vol mensen op een prachtige zonnige dag. De taart die ik had gemaakt deed het goed, zowel op instagram als ‘in real life’. ; ) Wat is Tijmens eerste levensjaar voorbij gevlogen zeg! Hij is ineens niet meer onze kleine baby (niet dat onze grote jongen ooit echt een kleine baby is geweest hoor…). Een paar dagen na zijn eerste verjaardag zet hij zijn échte eerste stapjes, nog een mijlpaal dus! Ik denk dat ik sprongen die hij in 2017 heeft gemaakt nog veel groter vind dan die in zijn eerste jaar. Hij is heel taalgevoelig, zegt al zoveel. De laatste tijd wil hij echt alles zelf doen, is echt een karakter aan het ontwikkelen. Dat vind ik erg mooi om te zien. Hij is gevoelig, grappig, lief, bijdehand en soms een boze dramkont. Ons geweldige mannetje!

Portugal in april

Vlak na Tijmens eerste verjaardag en die van mij gingen we naar Portugal, mijn favoriete vakantiebestemming. Het is zo heerlijk om hier naartoe te gaan met kinderen. Sowieso voor ons, omdat we de plek goed kennen. Ook al valt er iedere keer iets nieuws te ontdekken (en doen we dat ook), we weten ook waar we moeten zijn voor de lekkerste vis, het mooiste strand en dat is heel fijn. Want het is gewoon heerlijk daar en we hoeven het wiel niet iedere keer opnieuw uit te vinden. We merken namelijk iedere vakantie, doordat Tijmen natuurlijk ook vliegensvlug gaat in zijn ontwikkeling, we even de juiste koers moeten vinden. Qua ritme, reistempo en dagindeling. Konden we vorig jaar nog iedere avond uit eten terwijl hij in de kinderwagen naast ons sliep, was dat nu weer anders want meneertje viel niet meer zo in slaap in de kinderwagen. We hebben dat deze keer dus anders ingedeeld en zijn meestal ’s middags lekker ergens gaan lunchen en dan ’s avonds gewoon in het appartement gekookt. Ook prima en gezellig.

De laatste dagen kwamen mijn broer en schoonzus met hun dochter Fenne, die precies even oud is als Tijmen. Zij wonen in Engeland dus extra leuk om elkaar hier te zien. Quality time! Samen pakten we de trein naar Lissabon en brachten we daar de laatste dagen van onze vakantie door. Het was erg leuk dat Fenne en Tijmen steeds meer écht contact hadden en samen speelden. Dat is meteen iets wat ik ook mis, om mijn broer en zijn gezin dichterbij te hebben zodat we elkaar vaker kunnen zien. Maar gelukkig wonen ze niet aan het andere eind van de wereld!

Frankrijk in augustus

In Augustus maakten we nog een roadtrip naar Frankrijk. Dennis zijn neef zat met zijn vrouw en kinderen in Bretagne en wij gingen daar een paar dagen op bezoek. We besloten rustig te rijden en hier en daar wat overnachtingen te boeken. Ondanks dat het weer in Normandië en Bretagne erg wisselvallig was, was het wel erg lekker om nog een ruime week weg te zijn. Even uit de dagelijkse sleur, andere dingen zien en doen. Gelukkig zaten er ook een paar zonnige dagen tussen en hebben we mooie dingen gezien zoals Mont Saint Michel en het plaatsje Saint Malo. Tijmen vond het prachtig, met zijn twee grote achterneven Arne en Mente. Op de terugweg reden we via Lille, een stad die ik al langer op mijn lijstje had staan. Dit is écht een aanrader als je een citytrip wilt maken in het buitenland, maar niet te ver van huis. Gezellig, mooi en compact. Je kunt op veel plekken lekker eten.

Valencia in november

Vorige maand zat ik nog een paar dagen in Valencia met vriendin Anneke. Ook iets waar ik erg naar uitkeek want ik was zo benieuwd naar deze stad en had zin in een citytrip met een vriendin. We hebben genoten! Een perfecte zonnige bestemming in november als je het mij vraagt! Ik schreef er al eerder over, dat lees je hier. Op instagram deelde ik bij terugkomst de foto linksboven, met als bijschrift dat ik extra bagage mee had tijdens mijn citytrip. Dat was namelijk mijn eerste foto die ik deelde van mijn tweede zwangerschap, dus er stroomden heel wat leuke reacties binnen. Toen we naar Valencia gingen was ik 26 weken zwanger. Hoewel ik het af en toe wel aan mijn lijf voelde door het vele fietsen en lopen, ging het verder helemaal prima en voelde ik me goed.

Wat ons te wachten staat in 2018..

Met dit laatste feit, mijn zwangerschap van ons tweede kindje, gaat komend jaar sowieso weer een bijzonder jaar worden. Op 1 januari 2018 ben ik precies 31 weken zwanger. Ik vind het spannend, een tweede kindje, maar heb er ook ontzettend veel zin in. Het zal heus ook wel pittig worden en heel erg druk, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ik ben ook heel erg benieuwd hoe Tijmen het gaat vinden als grote broer. Hij is enthousiast over de baby, maar heeft nu vast nog geen flauw idee wat hem boven het hoofd hangt.. ; )

Eind deze maand ga ik met verlof en gaan we nog met zijn drietjes een weekend weg, lekker relaxen, zwemmen, wandelen en slapen in Landal Greenparks. We gaan naar Landgoed ’t Loo. Nog nooit in een Landal park geweest dus wie tips heeft voor park of omgeving, ze zijn welkom! En als de baby er is hebben we ook al een heerlijk vooruitzicht op de planning staan: 3 weken Portugal in mei! Nu al zin in! En dat we dingen in het vooruitzicht hebben staan is maar goed ook….ik word onrustig als er geen reisje in het vooruitzicht staat.

Goede voornemens heb ik niet specifiek. Ik wil het bloggen voortzetten zoals ik nu doe, want ik beleef er veel plezier aan. Verder bewust leven en minder rennen en niet teveel dingen moeten. We zijn al druk genoeg tegenwoordig! Hebben jullie goede voornemens of leuke plannen voor 2018.

Ik wens jullie allemaal een prachtig jaar!! Happy 2018!

0

14 comments

  1. Volgens mij heb jij een heel fijn jaar gehad 🙂 Leuk om dit zo te lezen aan de hand van je foto’s. En heerlijk ook al die reizen. Wat goed ook dat jullie zelfs met baby straks al een trip op de planning hebben staan. Dat gaat vast genieten worden! Tijmen wordt ook vast en zeker een super lieve grote broer. Én je verlof komt in zicht! Yes!!!

    1. Ja heerlijk, ik verheug me op mijn verlof! Dan nog wat dingen op de planning staan om de boel helemaal babyklaar te maken. En ik moet écht nog wat foto albums maken, van 2 vakanties en 1 voor Tijmen. Hoop dat ik daar aan toe kom! 🙂

  2. Lijken me één voor één fijne vooruitzichten, geniet er van 🙂 En wat een leuke blog heb jij, ik ben er net heel toevallig opgekomen! Ik ben ook helemaal zot op reizen, staat vaak bovenaan mijn lijstje. Geniet van 2018, dat een prachtig jaar mag worden voor jou en je gezin!

    1. 🙂 Dank je Stephanie! Ik ben heel benieuwd naar komend jaar, vooral met een kleintje erbij straks.Blijf jou natuurlijk ook volgen, blijven jullie voorlopig nog lekker in Frankrijk?

      1. Kan ik me helemaal voorstellen! Straks ineens een gezin van vier 🙂 Wij gaan bijna naar Nederland. En dan hopelijk (een deel van) de lente en de zomer weer in Frankrijk doorbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge