Een babyboek maken met Kroost is een fluitje van een cent

Als een berg zag ik ertegenop. Angstvallig schoof ik deze activiteit dan ook al maanden (uhm bijna 2 jaar dus) voor me uit. Maar toen ontdekte ik Kroost. En een babyboek maken met Kroost is dus echt een fluitje van een cent! In deze blog leg ik je uit hoe Kroost werkt en wat ik ervan vind.

Tijmen is bijna 3 en had tot kort geleden nog geen boek van zijn eerste jaar. Dat eerste jaar, met het eerste lachje, de eerste keer op vakantie, de eerste familiefoto….een jaar vol mijlpalen. Daar moet je toch een mooi boek van hebben! Maar ik lig tig albums achter – dat wil zeggen, ik ben nog steeds bezig met het album van de reis naar Indonesië die ik met mijn beste vriendin maakte in 2015. Ja, inderdaad, dat was voor Tijmen überhaupt in de maak was.

Een babyboek maken met Kroost

Dus: werk aan de winkel!! Ik heb tussendoor nog wel twee vakantiealbums gemaakt van meer recentere vakanties maar de lijst is behoorlijk. Gelukkig is daar Kroost die belooft dat je in één avond – ja je leest het goed – een fotoalbum maakt van het eerste jaar van jouw baby. Ik testte het en kan je vertellen dat ik blij verrast ben! Ok, ik deed er niet helemaal één avond over, maar dat kwam omdat ik honderdduizend foto’s door moest spitten om een selectie te maken. Het album zelf was zo gepiept.

Hoe werkt dat dan?

Als je eenmaal de selectie hebt gemaakt is het echt appeltje eitje. Ik raad trouwens aan om die selectie dus vantevoren te maken. In het album zelf kun je natuurlijk nog schuiven en keuzes maken, maar om het kaf van het koren te scheiden maak je het best een map met al je favoriete foto’s van het eerste jaar van je baby zodat je bij het maken van het album niet al teveel keuzestress meer hebt.

Die map met favorieten heb je dus nu. Op de website van Kroost kies je je favoriete design. Mijn oog viel meteen op het ontwerp ‘Little Friends’ met illustraties van Alijt. Ken je haar? Zij maakt zulke leuke illustraties. De postzegels die we gebruikten voor het geboortekaartje van Jonas kwamen van haar.

Terug naar het boek, je bestelt het boek, krijgt een persoonlijke code en kan direct aan de slag. Als je je foto’s upload zet Kroost ze voor je op volgorde. Ik hoefde dus niet te zoeken naar de foto’s waar Tijmen 1, 3 of 9 maanden was. Ideaal. Dan ga je door het boek heen en sleep je je foto’s in de kaders. Easy peasy. Er is ook ruimte voor tekst dus je kunt je verhaal niet enkel in beeld kwijt. Ik vond het echt leuk om weer alle foto’s te zien en dacht met enige weemoed terug aan die tijd. En dat is precies wat er zo mooi is aan een fotoalbum!

Een babyboek maken met Kroost

Blij met het resultaat?

JA! Na een week lag het album van Tijmens eerste jaar in de brievenbus. Een prachtig luxe album met een mooie hardcover kaft en dikke pagina’s binnenin. De kleuren van de foto’s zijn zoals ze moeten zijn en de illustraties zijn subtiel en lief. Het is een mooi formaat (iets kleiner als een A4), echt een boek. Ik ben er heel blij mee! Tijmen vindt het ook heel leuk om mee te kijken in het boek van ‘toen hij nog een baby was’. Maar nu ben ik al héél groot, zo zegt hij zelf. Hihi.

Wel zijn er wat mij betreft een paar verbeterpunten, kleine dingen die anders kunnen. Doordat het boek zo’n mooie kaft heeft en dikke, luxe papier, valt hij niet open. Van mij mag hij iets meer openvallen, nu moet je hem echt met twee handen vasthouden. Toen ik het album maakte dacht ik vrijwel meteen, oh wat jammer dat ik nu sommige beelden niet kan gebruiken. Je loopt immers door het ontwerp en werkt zo naar het eind. Maar vanaf eind maart kun je extra pagina’s toevoegen. Het babyboek heeft standaard 64 pagina’s en kun je uitbreiden tot 104 pagina’s. Dat is wel echt een grote plus! Zo kunnen echt al je dierbare foto’s erin en wordt het boek nog completer.

Voor Tijmens boek is dat helaas te laat, maar Jonas is nét 1 geworden dus hoogste tijd om voor hem aan de slag te gaan! Want nu ik weet dat het met Kroost zo simpel werkt ga ik daar geen twee jaar meer mee wachten! Nu maar hopen dat ik later, als die twee groot zijn geen scheve blik krijg van Tijmen omdat zijn album dunner is! 😉

Kroost krijgt van mij dikke plussen! Heb jij al een mooi album gemaakt van het eerste jaar van je kleintje? Nee? The time is NOW mensen!!

Een babyboek maken met Kroost
Een babyboek maken met Kroost
Een babyboek maken met Kroost
Een babyboek maken met Kroost
Een babyboek maken met Kroost
Een babyboek maken met Kroost
Een babyboek maken met Kroost

Bedankt Kroost, dat ik een album mocht maken en reviewen voor mijn blog!

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge