Duurzame babyverzorging #2

Ik schreef al eerder een blog over duurzame babyverzorging. Het is fijn om te zien dat er steeds meer aan duurzame producten op de markt komt. Dus tijd voor een aanvulling; deze producten zijn ook inmiddels gevestigde favorieten hier in huis.

Zeker omdat Jonas een hele gevoelige huid (got it from his mama) heeft ben ik steeds bewuster gaan kijken naar natuurlijke producten die de tere kinderhuid niet schaden én een betere keuze zijn voor het milieu. Win-win situatie dacht ik zo. We hebben weer heel wat spullen getest, hieronder lees je over mijn nieuwe toevoeging aan het lijstje favorieten.

De BilliesBox

Wasbare billendoekjes. Dit was dus een ver van mijn bed show. Het leek me maar onhandig en eigenlijk ook een beetje vies. Want wasbare doekjes betekent dus ook dat je doekjes met poep eraan moet gaan wassen.. jakkes! Nou, nu we ze al een tijd in gebruik hebben kan ik je vertellen dat het allemaal reuze meevalt. Als de billen erg vies zijn gebruik ik eerst een wegwerp doekje voor het ergste werk en daarna heb ik nog maar één wasbaar doekje nodig voor de rest. Sinds ik de BilliesBox gebruik merk ik dat ik wasbare doekjes echt fijner in gebruik vind dan de wegwerp doekjes. Ze zijn zacht en maken gewoon goed schoon. Ik maak de doekjes altijd even nat en spray ze daarna in met lotion. Dat werkt voor ons het fijnst.

In de BilliesBox zitten 12 doekjes en 1 flesje verzorgende lotion. Wij hebben de lavendel, ruikt heerlijk en irriteert niet. De doekjes zijn gemaakt van katoenen/bamboe mengvezel aan de ene, en microvezel aan de andere kant. Ze zitten in een handige box waar ik de ‘vieze’ doekjes in bewaar voor ze de was in gaan. Als je volledig over wilt gaan op wasbare doekjes raad ik je wel aan wat extra losse doekjes bij te kopen. De doekjes zijn trouwens ook perfect als snoetenpoetsers!

BilliesBox van Kaatje Katoen, € 24,95

Oh-lief verzorgingsproducten

Oh-lief stond al lang op mijn lijstje om te testen. Het is een prachtige lijn aan natuurlijke verzorgingsproducten die ook nog eens heel ok geprijsd is en sinds kort gewoon bij de Etos verkrijgbaar. Wij hebben de de Aqueous Cream en dit is een hele fijne geur- en parfumvrije crème op basis van olijfolie, sesamolie en kokosolie die perfect is voor de gevoelige huid. Hij is multi inzetbaar, je kunt je kleintje ermee insmeren en hem of haar vervolgens badderen. Je kunt hem ook na het bad insmeren om de huid te hydrateren. En, ik gebruik hem als gezichtsreiniger. Gewoon op een watje, werkt perfect en is meukvrij!

De Baby Wax is ook een favoriet, vooral in tijden van extreem droge huid. Het ruikt heerlijk naar lavendel (rustgevend!) en smeert lekker weg. Je kunt deze fijne wax ook smeren op insectenbeten, na het zonnen, als je baby last heeft van berg of andere schilfers en bij eczeem. Dit laatste werkt helaas niet altijd bij Jonas. Hij heeft periodes dat de eczeem zo heftig is dat enkel een hormonale crème  werkt. Maar in de periodes daartussen smeer ik dankbaar met de Baby Wax van Oh-lief.

Aqueous Cream € 15,95 en Baby Wax € 13,95 via Oh-lief of de Etos

Badspeeltjes van Oli & Carol

Als je in bad gaat moet je natuurlijk ook lekker kunnen spelen! Daarom vind ik dat de badspeeltjes van Oli & Carol ook een plekje in deze lijst verdienen. Er zijn verschillende soorten figuurtjes, wij hebben het zeepaardje en de watermeloen. De badspeeltjes zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Daarna worden ze met de hand geschilderd met verf die geschikt is voor de voedingsmiddelen industrie. Ze zijn biologisch afbreekbaar en vrij van gifstoffen. Lekker om in de bijten dus! Ook zit er geen gaatje aan de onderkant, dus schimmels en bacteriën krijgen geen kans (echt, check je badeendjes maar eens aan de binnenkant..je weet niet wat je ziet). Leuk voor in bad dus, maar ook als afleiding tijdens het verschonen (lig nou eens stil!).

Badspeeltje Oli & Carol bij Jut & Juul, €12,95

Bloom van Moonbaby Naturals

Ik schreef al eerder over de BumBum Butter die we gebruiken van Moonbaby Naturals. Sinds een tijdje hebben we ook Bloom in huis. Een hele fijne olie die echt voor het hele gezin te gebruiken is. De rijke olie is op basis van calendula, amandel-, kokos-  en olijfolie.  Veelzijdig in gebruik, als massageolie, haarmasker, make up remover, huidolie. Voor jong en oud. Ik smeer mezelf er graag mee in na het douchen en ondanks de het natuurlijk een rijke en vette olie is trekt hij snel in en wat achter blijft is een zachte huid. Hij ruikt subtiel, maar heerlijk, precies zoals ik het graag zie.

De olie is niet goedkoop maar je doet heel lang met een fles en bedenk maar eens wat je allemaal niet hoeft te kopen als je deze olie in huis hebt.

Bloom van Moonbaby Naturals, € 24,95

Witlof for kids XXL badcape

Bij babyverzorging horen wat mij betreft ook zachte stoffen en fijne materialen. Ik zocht al een tijdje naar een fijne badcape voor de babytijd en daarna. Toen ik deze extra grote badcape van Witlof voor kids zag was ik meteen verkocht. Hij is 100 x 100 cm en we kunnen hem dus prima gebruiken voor zowel Tijmen als Jonas. Waarom een badcape en niet gewoon een handdoek? Omdat ik het makkelijk in gebruik vind, je slaat hem om en je kindje is meteen lekker warm, van top tot teen.

Deze mooie okergele badcape is gemaakt van 100% ademende mousseline katoen met bamboe en vrij van schadelijke stoffen. Het is een dubbellaags stofje maar niet te dik waardoor hij het hele jaar door lekker is, ook in de zomer op het strand bijvoorbeeld! De kwaliteit is heel mooi en zo blijft hij ook na tig keer wassen is mijn ervaring.

XXL badcape van Witlof for kids, € 35,95

Naïf badschuim & weer- en windcrème

De afgelopen maanden zijn wij goed doorgekomen met lekkere schuimbadjes met deze grote fles Badschuim van Naïf! Er zit maar liefst 500 ml in dus dan is het ook niet zo erg als Tijmen extra schuim wil. 😉 Hij spuit het liefst die hele fles leeg, dus de regel is 2 x schuim pakken. Maar ook daar kun je al een flinke schuimparty mee bouwen hoor. Schuimt goed, ruikt goed en is door het katoenzaad extract heel verzorgend.

Ook perfect voor de wintermaanden en ver daarna (ik bedoel, het kan in dit land flink waaien, dat weten we allemaal) is de lekker vette Weer en Wind Crème. Een handzame tube die zo in je tas kan en een natuurlijke beschermlaag vormt op de wangen van je kindje. Hij is rijk aan amandelolie, carnaubawas en sheabutter. Smeert lekker weg maar laat precies een goed laagje achter als je het mij vraagt. En als ik mijn lippenbalsem even niet bij de hand heb is dit een ideale vervanger.

Badschuim, € 13,95 en Weer- en Windcrème, € 15,95 bij Naïf of de Etos

Douchen met de Baby Shower Glove

Herken je dat? Je wilt lekker douchen met je mini maar bent toch wel bang dat dat glibberige lijfje ineens uit je armen glipt. Toen ik de Baby Shower Glove van Invented 4 Kids ontdekte vond ik het gelijk een perfecte uitvinding! Het werkt heel simpel, doordat de lange natte handschoen meer grip biedt kun je je baby zonder zorgen vasthouden. Gemaakt van zacht, ecologisch katoen en eerlijk geproduceerd. Doet het ook goed als ‘badspeelgoed’ of xl washand bij onze jongens. Mocht je nog een leuk kraamcadeau zoeken dan is dit echt een perfecte tip, met een van bovenstaande producten. Dan heb je gelijk een heel leuk setje!

Baby Shower Glove van Invented 4 Kids bij Jut en Juul, 13,95

Moet ik dit nu allemaal kopen?

Nee. Ik test een hoop dingen om er zo een mening over te kunnen vormen en erover te schrijven. Al deze producten worden met regelmaat hier in huis gebruikt, maar voor de verzorging je kinderen (en jezelf) kun je ook het minimale in huis halen. Veel van bovenstaande producten zijn zo veelzijdig dat ze op meerdere manieren te gebruiken zijn. Doe er je voordeel mee en kies je favorieten!

Ik ben wel benieuwd natuurlijk: wat zijn jullie favoriete duurzame merken op het gebied van (baby)verzorging?

Ik heb enkele producten gekregen in ruil voor een review. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven zoals jullie van mij gewend zijn.

4

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge