Duurzaam eten en drinken onderweg

Dat er een hoop moet gebeuren om de wereld een beetje te houden zoals hij nu is mag duidelijk zijn. Ik probeer steeds bewustere keuzes te maken betreft de producten die ik gebruik en de dingen die ik doe. Je moet immers ergens beginnen en alle kleine beetjes helpen. Deze week Duurzaam #3 Eten en drinken onderweg. 

Bedenk je je wel eens wat je allemaal aan plastic gebruikt en weggooit? Als je een week lang alles zou verzamelen is het al schrikbarend. Wist je dat je per jaar ongeveer 550 kilo (!!) afval produceert? Per Persoon!

Dat moet toch anders? Zero Waste gaat me (nog) niet lukken, maar ik probeer bewuster om te gaan met het meenemen van eten en drinken. En herbruikbare items zijn hiervoor ideaal! Deze handige items gaan tegenwoordig bijna altijd mee in de (luier)tas.

Squeasy Gear knijpzakjes

Deze knijpzakjes zijn ideaal voor alles wat vloeibaar is! Ze zijn gemaakt van zacht siliconen en heel stevig. En zeker niet onbelangrijk: de Squeasy gear knijpzakjes zijn vrij van schadelijke stoffen en weekmakers. Tijmen was meteen enthousiast en wil er het liefst yoghurt of een smoothie in, ook thuis. Dan moet ik hem steeds bijvullen voor hem. We hebben de kleine versie (104 ml), dus ik denk dat ik de grote van 180 ml ook maar aan ga schaffen. 

We hebben het zakje nu een tijdje in gebruik en het voordeel van deze ten op zichte van andere herbruikbare knijpfruitzakjes die ik ook heb is dat deze makkelijk rechtop blijft staan en helemaal schoon wordt in de afwasmachine (ik heb andere hervulbare zakjes en daar blijft nog wel eens iets achter in een hoekje). Het knijpzakje is lekdicht dus je hoeft het niet nog ergens in te stoppen in je tas. Dat scheelt weer. Ik vind hem ideaal voor onderweg want het scheelt een hoop geknoei! 

Verkrijgbaar in twee maten en verschillende kleuren vanaf € 12,95 bij Greenjump

Snack bag

Plastic zakjes is iets waar ik al heel lang niet meer aan doe. Ik gebruikte vaak van die ziplock zakjes en die gebruikte ik dan tot ik ze rijp voor de prullenbak vond. Zonde toch, want het milieuvriendelijke alternatief is veel leuker én keer op keer opnieuw te gebruiken waardoor je een stuk voordeliger uit bent. 

Ik gebruik ook broodtrommels maar de Snack Bag neemt veel minder ruimte in. En je moet al zoveel meenemen. Je kunt er snacks, fruit of boterhammen indoen. Is hij leeg dan vouw of rol je hem op. Hij is waterdicht en als hij vuil is makkelijk af te spoelen. En met zijn 18 x 18 cm is het een multifunctioneel tasje. Niet alleen handig voor eten, maar ook voor speeltjes, toiletspullen of wat dan ook. En met een leuke print. Wij zijn fan! 

Verkrijgbaar in verschillende prints voor € 10,50 bij Greenjump

Zoli Dine Food Jar

Kijk nou wat een mooie thermoscontainer! De Zoli Dine Food Jar houdt al je eten minimaal 4 uur lang warm óf koud. Mijn ervaring is dat dit zelfs langer is. Hij is verassend groot (een maatje kleiner was ook handig geweest), er kan echt wel een flinke hoeveelheid in. Omdat Jonas nu al complete maaltijd eet maar nog niet van alles mee kan eten met ons is dit een ideaal alternatief voor een kant en klaar potje als we onderweg zijn. Een verse maaltijd uit de Food Jar, of een fruithap en havermoutpap. Voordeel is dat je geen magnetron nodig hebt en dat het geen kleffe hap wordt. 

De Zoli thermoscontainer is vrij van schadelijke stoffen. Omdat hij vacuüm geïsoleerd is kun je hem beter met de hand wassen en niet in de afwasmachine stoppen. De opening is groot dus dat afwassen is zo gebeurd, easypeasy! Ik vind hem erg fijn in gebruik en word blij van de vrolijke kleur! Vanwege zijn formaat zou je hem ook voor je eigen (warme) lunch kunnen gebruiken. 

Verkrijgbaar in vijf vrolijke kleuren voor € 27,50 bij Greenjump

Drinken onderweg

Wat we ook altijd meenemen in de tas is een waterfles. Hervulbaar, dus milieuvriendelijk én goedkoper dan telkens een plastic flesje kopen. Koffie en Thee kun je ook meenemen in een thermosbeker. De meeste koffietentjes vinden het helemaal prima als je je eigen beker meeneemt voor een koffie of thee to-go.

Greenjump

Al deze mooie, duurzame producten krijg je bij Greenjump, waar ze een geweldig breed assortiment hebben om duurzamer te leven. Op het gebied van eten, drinken, spelen, verzorging en meer kun je bij hun terecht. Er zijn zoveel dingen – waar je zelf misschien niet meteen aan denkt – die je kunt doen om minder afval te produceren en groener te leven. 

Wij denken dat als je een verschil wilt maken, je grootse problemen het beste kleinschalig kunt aanpakken, op een toegankelijke manier. Zo maak je het jezelf en anderen zo makkelijk mogelijk om er langdurig iets aan te doen.

Manon & Goran van Greenjump.nl

Een beter milieu begint bij jezelf…

Mijn avontuur gaat verder. Ik ben begonnen met het gebruik van wasbare billendoekjes en binnenkort ga ik over op wasbare luiers. Ik ben benieuwd hoe dat bevalt. Dat het een hoop afval scheelt is duidelijk! Wist je dat één baby zorgt voor zo’n 22 kilo luierafval per maand? Daarover binnenkort dus meer! Lees hier meer over duurzaam speelgoed voor baby’s en duurzame babyverzorging. 

Ben jij een beetje milieubewust? Wat is jouw ultieme tip om afval te scheiden, besparen of reduceren? 

De producten die ik reviewde voor dit artikel kreeg ik van Greenjump. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven. 

1

9 comments

  1. Wat goed! Hier zijn we ook bezig nog meer duurzaam te gaan leven.. Mijn tip zijn de herbruikbare zakjes om groente en fruit in te doen in de winkel ipv de plastic zakjes iedere keer!

  2. Bij Greenjump heb ik de eerste (roze) kindernagellak voor mijn dochtertje gekocht 🙂 Ik doe mijn best om minder afval te produceren en ook op te letten met plastic, maar die verpakkingen van producten zijn vaak zo groot en slecht. Bestel maar eens een inkjet patroon. Een grote doos, veel plastic stootmateriaal en een zo’n klein zielig patroon in die grote doos. Goed van je dat je er zo mee bezig bent.
    Rory onlangs geplaatst…Twinning is winning! Doe je mee met de Le Chic-winactie?My Profile

    1. Ja zo zonde af en toe. Ik kan me er echt boos over maken, kreeg laatst ook een pakje binnen: een mega doos, bubble wrap en dan een klein doosje met het product erin. Zo onnodig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge