Duurzaam en compact speelgoed: San Kaku Mado (+winactie)

San Kaku Mado. Wat zeg je? Is dat een soort Japans gerecht? Nee, het is iets veel leukers! In deze blog vertel ik jullie meer over dit zeer compacte en duurzame speelgoed. Een ideaal vakantiegadget als je het mij vraagt, goed voor uren speelplezier. In de auto op de achterbank, op het vliegveld, op de spiegel van het toiletblok op de camping. Where ever! Design van Nederlandse bodem, ontworpen en gemaakt in Japan. Simpel en innovatief. 

Duurzaam en compact speelgoed: San Kaku Mado

Zoektocht naar duurzaam

Momenteel ben ik erg bezig met duurzaam leven, minder afval, vriendelijke producten voor natuur en mens. Ik merk dat het leeft en wil graag mijn steentje bijdragen. Zodat de planeet een zo vriendelijk mogelijke plek blijft. Onze kinderen groeien er ondertussen in op. Daarom ben ik een grote zoektocht begonnen naar producten en merken die zich daarmee bezighouden. Omdat we midden in de zomer zitten en de schoolvakanties voor bijna iedereen begonnen zijn leek het me tof om op zoek te gaan naar handig en compact speelgoed dat je makkelijk mee op reis neemt. Want zeg nou zelf, hoe minder ruimte het inneemt, hoe fijner. De auto of koffer zit al vol genoeg! En speelgoed dat duurzaam is en keer op keer te gebruiken is, is altijd een goed idee.

Vrolijk gekleurde driehoekjes

Tijdens mijn zoektocht op pinterest en google viel mijn oog op vrolijk gekleurde driehoekjes. Ik kwam erachter dat dat dus San Kaku Mado heette. Met deze mooie vinyl driehoekjes maak je Japanse raam mozaiëken. Ze zijn ontworpen in Japan door de Nederlandse design studio Samira Boon. Als het materiaal eerst komt volgt de rest vanzelf. Zo ontstond er uit een special soort vinyl, dat blijft hangen zonder te plakken, dat licht geeft zonder een licht te zijn, prachtige speels raam mozaïek.

Ontwerper Samira Boon is gespecialiseerd in het ontwikkelen en ontwerpen van driedimensionaal en interactief textiel. Ze heeft verscheidene jaren in Japan doorgebracht. Daar raakte ze gefascineerd door de 3D gevouwen structuren in origami. Dat zie je ook terug in de driehoekjes, ze zijn simpel maar heel innovatief.

Uren speelplezier

Tijmen en ik pakten de platte pakjes uit (waar je met een simpele handeling een doosje van maakt) en hij was meteen heel erg nieuwsgierig. ‘Wat is dat, mama?’ Ik liet hem zien dat de driehoekjes bleven plakken op het raam van onze deur. Oh, dat is leuk! Enthousiast ging hij plakken, heel random, maar super geconcentreerd. Je kunt er natuurlijk allemaal mooie figuren van maken, maar daar is Tijmen duidelijk nog iets te klein voor. Wel erg leuk om te zien dat hij een heel spel bedenkt. De blauwe driehoekjes zijn allemaal van hem en de rest van de kleurtjes zijn voor papa, mama en Jonas. We lief dat hij deelt en dat wij het merendeel van de collectie zomaar van hem krijgen. ; )

Als de zon erop schijnt worden de driehoekjes nog mooier en geven ze bijna licht. Ik zag online ook foto’s voorbij komen van mozaiëken op ramen, puur decoratief. Ook een mooi idee! Maar goed, dat gaat hier dus niet lukken want Tijmen heeft de smaak te pakken en wil er keer op keer mee spelen. Als ik thuis kom word ik redelijk dwingend gesommeerd dat we moeten gaan plakken. We spelen er samen mee maar hij kan zich er alleen ook prima mee vermaken. Hij plakt ze op het raam, haalt ze er weer af en begint weer opnieuw. Tellen, ze in het doosje stoppen en er weer uit halen. Ik vind het grappig om te zien, normaal is hij qua spelen meer het type dat van de hak op de tak springt maar hier is hij echt wel een tijd zoet mee. Goedgekeurd dus!

San Kaku Mado (+winactie)

Als de driehoekjes wat minder goed gaan plakken maak je ze met een beetje afwasmiddel schoon en krijgen ze hun kleefkracht weer terug. Duurzaam dus, het slijt niet en je kunt het keer op keer gebruiken. Het stimuleert creativiteit en is naar mijn mening te gebruiken vanaf het moment dat je kind niet meer alles constant in zijn mond stopt. Op een gegeven moment, ik denk vanaf een jaar of 3 is het echt leuk om educatieve spelletjes met San Kaku Mado te doen, bijvoorbeeld door zelf een vorm op het raam te maken die je kind dan kan namaken.

Winnen!

En het allerleukste is dat ik nu op Instagram een winactie ben gestart. Ik mag van Studio Samira Boon twee setjes weggeven met 5 kleuren. Goed voor uren speelplezier, eigenlijk voor jong en oud! De winactie loopt tot vrijdag 20 juli, dan verloot ik twee setjes. Ga vooral even op mijn Instagram kijken wat de voorwaarden zijn om een kans te maken op dit leuke duurzame speelgoed! Mocht je nou niet winnen dan kun je altijd zelf zo’n leuk setje San Kaku Mado kopen. Ze zijn vriendelijk geprijsd en passen door de brievenbus. Ook een heel leuk cadeautje om te geven!

San Kaku Mado kun je hier kopen: shop.samiraboon.com

Voor deze blog kreeg ik 2 setjes San Kaku Mado opgestuurd. Ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven.

Duurzaam en compact speelgoed: San Kaku Mado

2

4 comments

  1. Simpel, maar erg leuk speelgoed volgens mij. Zou mijn kinderen er graag mee verrassen maar helaas geen Insta. Volg je op andere wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge