De lijst der lijsten, duurzame cadeaus voor de feestdagen (dames editie)

Ja. De tijd van lijstjes is aangebroken. Het plan was om eerst een blog te tikken over duurzame cadeautjes onder de 10 euro voor kinderen. Maar zoals wel vaker in het leven loopt het anders. Dus, een lijstje mooie en duurzame cadeaus voor de ladies. Want we mogen onszelf ook wel eens laten verwennen. Van budget cadeautjes tot duurder. Voor ieder wat wils (hoop ik). En volgende week komt die andere blog.

Een bakfiets astublieft.

Op nummer 1 staat een bakfiets. No, just kidding. Die staat wel ooit op mijn lijstje maar ik zou het niet durven vragen. Ik hou er zelf erg van om leuke cadeautjes te geven. Liefst van mooie kleine merken, nog liever duurzaam en/of lokaal gemaakt. Het is mooi om moeite te doen. Om iets speciaals te vinden voor die ene persoon. Vele malen beter dan een envelop met geld.

In dit lijstje staan mijn favorieten. Die ik zelf al heb en met je wil delen omdat ik er enthousiast over ben. En als ik het nog niet heb staat het ‘high on my list’ (hint hint). 

Versier jezelf

James & Co – Ken je de mooie en fijne sieraden van James & Co al? Ik won onlangs een paar prachtige oorbellen. Helemaal mijn smaak. En dit prachtige kettinkje genaamd ‘Better Together staat bovenaan mijn lijst! In het plaatje kun je ook een letter laten slaan. Speciaal verzoekje? Jamie maakt ook op maat, dus je kun haar altijd een berichtje sturen als je bijzondere wensen hebt.

MamaLoves – Toen Jonas geboren werd wou ik graag een sieraad met de namen van mijn jongens. Niet te flashy, gewoon mooi en simpel. Van Dennis kreeg ik toen een hele mooie armband van MAMALOVES. Je kunt deze zelf samenstellen met kleine en grote bedels in verschillende vormen. Het is een dierbare armband voor mij!

Mevrouw Haarband – Hoewel ik er nog steeds niet over uit ben of ik een ‘haarbanden type’ ben vind ik het altijd heel leuk bij anderen. Met opgestoken haar, los haar, wild haar. Staat leuk! Onlangs kwam ik op Instagram Mevrouw Haarband tegen. Zij maakt van de meest geweldige stofjes haarbanden. En scrunchies, weetjewel, die dingen van vroeger voor in je haar. Hate it or love it. Ik ga voor het laatste. Ze worden handgemaakt en de kwaliteit is top! 2 stuks voor tien euro! Je kunt bestellen door haar een berichtje via Instagram te sturen.

Tasje erbij? Keecie – Ken je Keecie? Die van die prachtige tassen, portemonnees en sleutelhangers? Ik heb dus een hele fijne portemonee (of centjes tas volgens Tijmen) van Keecie gekregen van mijn moeder afgelopen jaar. Handgemaakt met een mooie zeefdruk aan de binnenkant. Topcadeau. In heel veel kleuren. Doe mij maar deze tas. 😉

Comfy sweaters waar je de hele winter in wilt wonen

The Mompany – wie op Instagram zit kan het bijna niet gemist hebben, zo ongeveer alle mama’s (inclusief ik) hadden een La Mamma shirt aan afgelopen zomer. En nu nog steeds (want hij is fijn!). Met een vest erover. Maar.. nu is er The Motherhoodie! En zoals ik het zie is dit een geweldige hoodie die je niet meer uit wilt trekken. Je kunt hem nu pre-orderen (Ik wil ‘m!).

Twothirds – Eergisteren kreeg ik een nieuwsbrief in mijn toch al redelijk overvolle mailbox. Het was een mailtje van TWOTHIRDS, een Spaans merk (met een goed verhaal) dat op de een of andere manier een grote aantrekkingskracht op mij heeft. Ik heb er nog nooit wat besteld. En toen zag ik dé trui. En die trui die riep me. Ik kon me niet beheersen en heb ‘m gekocht. Maar nu moet ik nog wachten tot begin volgend jaar want het is een pre-order. Boehoe! Dus ik wil ook nog dit jasje (in blauw of rood) of deze trui. Maatje S graag.

Cocoonen

Snurk – Met die donkere dagen lekker warm binnen, rustig wakker worden met zijn allen in bed. We zijn wel toe aan een mooi nieuw overtrek. Ja, hoe mooi is dit Twirre Dusty Pink dekbedovertrek van SNURK? En dan in zachte flanel katoen. Oh yes, ik blijf nog evn liggen. ON MY LIST (met hoofdletters ja) in maatje groot: 240 x 220. Sowieso kan ik alles van SNURK aanraden, wij zijn grote fans. Zo’n fijn kwaliteitsmerk!

Hammam 34 – Ik vind het er altijd uitzien als pure luxe. Een charmante kimono met geborduurde bloemen of vogels erop. Kan het hele jaar door. En deze van Hammam34 is écht mijn grote favoriet. Ik zag hem hangen tijdens Show Up en hij is niet alleen prachtig maar ook heel zacht. Fijn voor thuis, als je naar de sauna gaat, of op vakantie. On my list dus.

Een warm drankje erbij

Studio Iris van Tricht – Iris, van Studio Iris van Tricht bracht een mokkenlijn uit met de gedachte dat ze leuk voor kinderen zouden zijn. Dat zijn ze ook. Van Tijmen mag ik nooit aan de aap beker komen want die is van hem. Maar uit de rest van de set drink ik graag mijn koffie. Liggen lekker in de hand. Ze zijn van echt emaille en kunnen tegen een stootje. Dus, voor thuis, op de camping of wherever. Perfect! En, ga vooral snel even naar mijn Instagram account, want samen met Iris geef ik een set weg!

Lief zijn voor je huid

Naïf – Het begint toch weer behoorlijk koud te worden dus wat extra verzorging is een goed plan. Een fijne créme die ik voor mijn handen gebruik is die van Naïf. Want naast een heerlijke lijn voor baby’s en kinderen hebben ze dus ook een hele lijn voor vrouwen. Nononsense en rotzooivrij. En stiekem gebruik ik de Weer en Wind Crème niet alleen voor de jongens maar ook voor mezelf. Stay hydrated mensen!

Mádara – Nog een fijn groen merk is MÁDARA. Een mooi luxe merk uit Letland, dierproefvrij en enkel met natuurlijke ingrediënten. Een mooi cadeau voor de feestdagen is de MÁDARA SMART Glow Festive Set. Hier zit een masker in met onder andere houtskool. Huh? Ja gek maar het zorg voor een fijne zachte huid als je dit een keer of 2 per week gebruikt. Ik heb een gevoelige huid maar dit masker werkt heel fijn. Net zoals de olie die ik het liefst ’s avonds op mijn gezicht smeer. Een paar druppeltjes zorgt voor meer voeding en een elastische huid. Ik moet er langzaam aan toegeven dat er fijne lijntjes komen hé…niet erg hoor maar wel iets om even extra te verzorgen.

Moois voor aan de muur

Studio Carmela Bogman – Ik hou van moois voor aan de muur. Een tijdje terug ontdekte ik deze prachtige flowerpress. Een klein handzaam formaat waar je mee op pad kunt. Je perst de bloemen tussen de Pocket FlowerPress en kunt het lijstje daarna ophangen. Door de melkachtige kleur van het frame, krijgt je bloem een mooie zachte uitstraling.

Little Small – Simpel en mooi voor aan de muur deze Sleepy Eyes. Een mooi borduursel op katoenen doek. Elk uniek want met de hand geborduurd. Er zijn 100 van deze doeken met de hand gemaakt door vrouwen in India. In de rechterhoek van het doek staat het editienummer. Bij Little Small krijg je nog een hoop leuks op het gebied van woondecoratie en lifestyle.

Story Tiles – Een tegeltje met een verhaal, ambachtelijk gebakken in Nederland. Ik vind de tegeltjes van Story Tiles zo leuk, echt een persoonlijk cadeautje. Want tussen de vele tegeltjes zit er altijd wel eentje waarmee je iets kan vertellen aan degene aan wie je het tegeltje cadeau doet. Ze hebben ook geweldig leuke tegeltjes van nijntje en Fiep Westendorp!

Nachtje weg

Vesper Hotel – Weet je nou van gekkigheid niet wat je moet vragen? Een nachtje weg is ALTIJD  een goed idee. Wij waren laatst in Noordwijk aan Zee en besloten spontaan dat het tijd was voor een nachtje weg. De tamtam ging rond en opa en oma zijn al opgetrommeld. In januari gaan we even lekker onthaasten bij het Vesper Hotel in Noordwijk aan Zee.Een supermooi boutique hotel aan het strand.

Beetje wandelen, lekker eten & drinken bij Winterlogde en wie weet – een beetje uitslapen – als we dat nog kunnen! We gaan dus voor het eerst met zijn tweeën weg, zonder de jongens. Even quality time, wel zo belangrijk!

Nog een lijstje

Schuif je favorieten quasi nonchalant onder de neus van je lover, vader, moeder, oma, opa of man met de baard. En nu maar hopen dat je krijgt wat je verdient (uhhm…wilt)! 

Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt en ben benieuwd wat er op jouw lijstje staat. Laat je het me weten? En kijk ondertussen ook even bij MAMALOTJE, die heeft namelijk ook een lijstje gemaakt. Dat ga ik nu ook doen, want ik ben heel benieuwd wat Lotte op haar lijstje heeft staan.

We hadden allebei het plan, een lijstje voor vrouwen. Dus we besloten afzonderlijk van elkaar een lijstje te maken en die tegelijkertijd online te zetten.

– Fijne feestdagen alvast! – 

1

15 comments

    1. Precies dat dus! Die grote ketens verdienen al genoeg. Dus een beetje bewust shoppen is nooit mis. Ik shop alleen grote dingen bij grote bedrijven, bijvoorbeeld een autostoel voor de kinderen.

  1. He ik zie dit nu pas. Hándig! Had ik dit nu maar gezien voordat je jarig was, dan had ik hier iets moois uitgekozen! Ik vind die tegel met vis erg mooi, ga hem denk ik bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge