De leukste prentenboeken over Sinterklaas

Het is weer zover, de Sint komt bijna in het land. Langzaam maar zeker gaan wij ook meedoen aan de Sinterklaas gekte, al is Tijmen met zijn 1,5 jaar nog een beetje jong. Hij krijgt wel al een en ander mee op het kinderdagverblijf en straks tijdens de intocht. Ik vind het zelf een heerlijk kinderfeest, ben dol op dat soort tradities. Boekjes lezen doen we hier thuis ook graag. Sowieso iedere avond voor het slapen gaan. Er zijn heel wat leuke boeken te vinden over onze goedheiligman en wij starten dit jaar met deze 3 titels.

Prentenboeken over Sinterklaas

Nijntje zingt voor Sinterklaas – Dick Bruna
Ik kocht deze laatst bij De winkel van Nijntje. Leuk voor kleinere kinderen om plaatjes aan te wijzen en te benoemen (vooral het paard is hier populair). Maar ook iets oudere kids, die de Sinterklaasliedjes al kennen zullen dit kleine boekje leuk vinden. Lekker meezingen! Perfect als schoencadeautje want klein en vriendelijk geprijsd. (€ 3,95).

Sinterklaas – Charlotte Dematons
Onlangs heeft Tijmen dit boek cadeau gekregen van opa. Een prachtig groot prentenboek zonder woorden. Wie ‘de gele ballon’ kent snapt meteen waarom je dit boek wilt hebben voor je kids. Er valt zoveel te zien en te ontdekken in dit boek, iedere keer zie je weer iets nieuws. Het huis van Sinterklaas in Spanje, het Spaanse landschap, een pakhuis vol speelgoed, de stoomboot van binnen en noem maar op. De illustraties zijn prachtig en je kunt het verhaal er zelf bij bedenken. Voor de kleinsten leuk om te kijken en wijzen. Grotere kinderen kun je zoekopdrachten geven, er zijn zoveel details dat ze wel even zoet zijn! De maxi versie is maar liefst 53 cm hoog! (€ 29,95)

Zie de maan schijnt door de bomen – Mies van Hout
Een sprookjesachtig liedjesboek met mooie illustraties. Bijgevoegd zit een cd, maar die heb je niet per se nodig. Zelf zingen is nog leuker! Aan de hand van twaalf klassieke sinterklaasliedjes wordt het verhaal van de komst van Sinterklaas verteld en gezongen, van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Dag Sinterklaasje’. Het kartonboekje heeft een hoog nostalgisch gehalte en doet me denken aan vroeger. Leuk voor jong en oud als je het mij vraagt! (€ 9,95)

De slinger op de foto kun je bij de Hema kopen, in dezelfde lijn hebben ze ook leuke raamstickers.

Sinterklaas - Charlotte Dematons
Pagina uit Sinterklaas van Charlotte Dematons.

 

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge