De favorieten van Mirjam van een goed verhaal

Een goede portie inspiratie kan iedereen van tijd tot tijd wel gebruiken toch? Als je iets leuks wilt gaan doen in het weekend maar even niet weet wat. Of op zoek bent naar een nieuwe Netflix serie om te kijken. Of favoriete kledingmerken, reisbestemmingen en kidsproof uitjes… look no further! Deze week deelt Mirjam, bekend van de blog Een Goed Verhaal haar favorieten. 

Mijn naam is Mirjam Hart (35). Ik ben moeder van Noah (12), Eli (3) en Filou (1,5) en de vriendin van Bram. Op mijn blog Een Goed Verhaal schrijf ik graag over duurzaam wonen en leven, deel ik tips voor leuke uitjes met kids en makkelijke diy’s en recepten. Ik ben dol op lezen, schrijven, interieurstyling en fotografie.

Eropuit

Wat zijn je favoriete kindvriendelijke uitjes in Nederland?
Wij gaan ieder jaar wel een keer naar Sprookjeswonderland Enkhuizen. Mijn moeder woont er vlakbij en het is niet zo duur. Altijd gezellig om er doorheen te wandelen en de attracties zijn geschikt voor onze kleintjes. In de winter is Sprookjeswinterland ook een aanrader!


Lees hier Mirjams blog over Sprookjeswonderland in de winter.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Ik ben dol op Frankrijk! Goed te doen als autovakantiebestemming en ik ben gewoon dol op de Franse huisjes en plaatsen. Je kunt mij heel blij maken met de Franse rommelmarkten en de lokale cuisine. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Veel (historische) bezienswaardigheden, maar ook genoeg stranden en stadjes.

Wat staat er op je Bucket List?
Als reisbestemming staan New York en Marrackech hoog op mijn lijst. En als doel: Ik zou ooit nog wel een kinderboek willen schrijven.

Heb je een favoriet seizoen?
Van mij mag het altijd zomer zijn! Ik ben niet gemaakt voor kou. Lekker zonder jas en op blote voeten naar buiten. daar houd ik van! Maar vooruit, de lente is ook fijn.

Wat kijk je graag qua series of films?
Netflix is mijn guilty pleasure. Samen met Bram kijk ik graag sci-fi series en films. En af en toe een thriller, maar ik kan daarna niet zo goed meer slapen.


Mirjam schreef al heel wat blogs over Netflix, dus als je op zoek bent naar inspiratie moet je zeker even gaan kijken op haar blog!

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Rustig opstaan. Even mediteren terwijl de rest nog slaapt. Het ontbijt klaarzetten (american pancakes ofzo) en dan met z’n allen lekker uitgebreid ontbijten. Daarna eropuit. Naar een markt of een pretpark. Of een strandwandeling en daarna een hapje eten in een strandtent. Ik vind dagjes weg met mijn hele gezin (en daar hoort mijn moeder ook bij) het allerleukste!

Wat is je favoriete familiefeest?
Pakjesavond is echt iets om naar uit te kijken. Ik regelde altijd alles met mijn moeder, maar afgelopen jaar heeft Noah ook goed geholpen met cadeautjes kopen en gedichten schrijven.

Wat zit er altijd in je tas?
Mijn portemonnee, mijn telefoon en een extra tasje voor boodschappen.

Huishouden enzo

Wat is de beste duurzame aankoop die je afgelopen jaar deed?
Ons nieuwe slow-coffee apparaat. Koffie is niet echt duurzaam, maar door het in ieder geval te zetten met een wasbaar filter, zorgen we in ieder geval weer voor iets minder afval.

Wat zijn je favoriete duurzame verzorgingsmerken?
Sinds kort gebruik ik de shampoo en conditioner bars van Helemaal Shea. Echt heel fijn! Ze ruiken lekker en je doet er heel lang mee. Behalve met de conditioner, want die gebruikt vriendlief ook bijna dagelijks voor zijn baard.

En je favoriete duurzame merken op het gebied van huishouden?
Wij gebruiken nu waspoeder van Klok voor de was. Voor in huis hebben we voornamelijk producten van Marcels Green Soap. Echt, dat spul ruikt zo lekker!

Dit zijn mijn favoriete blogs van Mirjam over duurzaamheid:
1. Duurzaam speelgoed, een heel fijn lijstje! 
2. Een zeer uitgebreid stuk over afval scheiden, heel handig! 
3. Op deze lijst vind je 15 documentaires over duurzaamheid en milieu op Netflix

Kinderdingen

Heb je een tip voor een kindvriendelijk recept?
Als je Eli vraagt wat hij wil eten is het: Pizza’s maken (met Magioni bodem) of pasta met zalm en spinazie.

Wat zijn je favoriete duurzame kinderkleding merken?
Ik koop voor de kids voornamelijk tweedehands via Marktplaats. Ik heb altijd zoekopdrachten uitstaan voor Mingo Kids, Tiny Cottons, Ebzo en Zara. Ook scoor ik weleens wat bij onze kringloop op de hoek. Nieuw koop ik het liefst bij kleine Nederlandse ondernemers. Op mijn blog deelde ik al eens een lijstje met favoriete adresje voor kinderkleding.

En qua speelgoed? Heb je nog leuke tips betreft duurzame merken? Waar spelen de kids echt graag mee?
Ook daar heb ik een lijstje voor. PlanToys staat bij ons met stip op 1. Echt stevig speelgoed dat op duurzame wijze gemaakt is. En het ziet er superleuk uit. Vooral de pastelkleurige items wil ik allemaal wel in huis!


Duurzaam trakteren? Daar weet Mirjam wel raad mee. Ze maakte al meerdere toffe zero waste traktaties voor het kinderdagverblijf en school.


Duurzame babyverzorging? Welke merken gebruik jij graag?
Wij hebben veel van Naïf in huis. Gewoon omdat het zo lekker ruikt. Maar ook een blok zeep van Helemaal Shae ligt hier op de badrand. Verder gebruiken wij wasbare luiers en wasbare billendoekjes via Kaatje Katoen.

Bedankt Mirjam, voor het delen van jouw favorieten! Ik volg je al lang met veel plezier en vind het knap hoe je duurzaamheid zo ver door weet te voeren in je huishouden. Wat dat betreft ben je een echt voorbeeld! Ik hou van je kleurrijke stijl en je hebt een prachtig gezin! Echt inspirerend!

Volgen jullie Mirjam ook al op Instagram?
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge