De favorieten van Annelies van Dirksdotter

Een goede portie inspiratie kan iedereen van tijd tot tijd wel gebruiken toch? Als je iets leuks wilt gaan doen in het weekend maar even niet weet wat. Of op zoek bent naar een nieuwe Netflix serie om te kijken. Of nameninspiratie omdat je zwanger bent… look no further! Deze week deelt Annelies, bekend van de blog Dirksdotter haar favorieten. 

Ik ben Annelies (34), getrouwd met Hans (36), mama van Scott (3,5) en Skye (9 maanden). We wonen op een woonboot in Amsterdam Noord. Ik werk voor gemeente Amsterdam als beleidsadviseur op het gebied van toezicht en handhaving. Ook blog ik op dirksdotter.com over interieur, kids, uitjes, DIY en andere lifestyle gerelateerde onderwerpen.

Eropuit

Wat zijn je favoriete kindvriendelijke uitjes in Nederland? 
Die zijn het liefste dicht in de buurt. Bij ons in Amsterdam Noord heb je restaurant Pllek aan het IJ waar je heerlijk relaxed kunt zitten voor de lunch bijvoorbeeld maar waar ze ook een leuk kinderprogramma op de zondagmiddag hebben. 

Ook in Noord zit biologisch pannenkoekenrestaurant Stroop. Naast Stroop is een natuurspeeltuin geopend. Daar vermaak je je wel even! Een andere favoriet van ons is de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Dat is Ibiza. Het klinkt heel cliche. Om die reden gingen we een aantal jaar geleden die kant op. Dan hadden we het ook eens gezien waar iedereen naar toe gaat. Sindsdien zijn we elke zomer geweest. Ook met de kinderen. We hebben elke keer een andere accommodatie maar die liggen wel steeds in ons favoriete gedeelte: ergens in het noorden in de buurt van dorpen als Sant Carles de Peralta, Sant Gertrudis en Sant Joan. Een heerlijk, rustige en rustieke vibe heb je daar.

Lees hier de blogs die Annelies over Ibiza schreef. 

Wat staat er op je Bucket List? 
Weet je: dat heb ik niet eens. Gek hé haha! Ik vind vliegen tegenwoordig echt verschrikkelijk, ik hoop dat dat weer wat beter gaat zodat we ook weer eens met de kids wat verder weg kunnen.

Heb je een tip voor een kindvriendelijk recept? 
Als het aan Scott ligt dan eet hij elke dag ‘kale spaghetti’ of pannenkoeken. Maar als ik spaghetti maak met sperziebonen, rucola en een dressing van pistachenoten gaat het er gelukkig wel in. Groenten moeten we dus echt verstoppen.

Heb je een favoriet seizoen?
Dat was altijd de zomer vanwege het buitenleven en de zon. Maar nu met twee kids vind ik het toch een gedoe allemaal. Vooral doordat Skye nu zo’n nét niet leeftijd heeft. Dus nu stem ik dan toch voor de herfst vanwege de kleuren in de natuur, de knusse avonden en de kneuterige dingen die je kunt doen zoals kastanjes zoeken. Maar dan wel met niet al te veel regen en wind, bitte!

Lekker knutselen (met of zonder kids) terwijl de regen buiten op het raam tikt? Dit zijn mijn favoriete DIY’s op de blog van Annelies:
1. Een herfstslinger maak je zo! 
2. Kerstsfeer met bladkunst (deze bladkunst kan wat mij betreft het hele jaar door!)
3. Pimp je draadmand met pompoms! 

Wat kijk je graag qua series of films? 
Zo nu en dan kijken we een Netflix serie. Meestal is dat in de stijl van series als Narcos en El Chapo. Van romcoms en zoetsappigheid houd ik niet.

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Rustig wakker worden, gezellig aan tafel ontbijten en daarna lekker in onze tokkie outfits aantutten binnen of de hond uitlaten. Ergens fijne lunchen en daarna een wandeling. Eenmaal thuis een filmpje aan. En dan na het avondeten niet al te laat naar bed.

Wat is je favoriete familiefeest? 
De verjaardagen van de kinderen. Maanden van tevoren ben ik al aan het nadenken hoe we het gaan aanpakken en het hele jaar door houd ik de verlanglijstjes bij.

Dat Annelies de verjaardagen van de kinderen serieus neemt is duidelijk, zie hier de te gekke aankleding van Scotts derde verjaardag! 

Wat zit er altijd in je tas? 
Babydoekjes, Iphone lader en mijn make up tasje met inhoud.

Je beste aankoop van afgelopen tijd, wat was dat?
Een groot wandkleed met een regenboog erop van OYOY Living.

Kinderdingen

Waar spelen Scott en Skye het liefst mee?
Scott speelt graag met kleine auto’s van Cars en Hot Wheels, speelgoed van PJ Masks, klei en duplo. Skye speelt met alles wat ze te pakken krijgt op dit moment!

Wat staat er op de verlanglijstjes voor de feestdagen? 
Scott wil graag een Robot, vergrootglas en Spiderman pak. Voor Skye meisjes Duplo en verder wat meer praktische dingen als een leuk kerstoutfitje. Vind het zo lastig voor een baby! 

Zijn er apps of filmpjes favoriet? 
We hebben er niet zoveel op staan op de ipad. Naast Youtube en Netflix gebruiken we vooral de apps van Telekids en de Club van Sinterklaas. Scott vind het spelletje van Lego Juniors het leukste om te doen.

Wat zijn je favoriete kinderkledingmerken? 
Bobo Choses & Zara

Voor wie nog nameninspiratie zoekt, wat is je Top 3 voor jongens- en meisjesnamen? 
Voor jongens zijn dat: Elliot, Wessel en Seth
En voor meisjes: Romijn, River en Silke

Thanks Annelies, voor het delen van je favorieten! Weer een fijne dosis inspiratie. Ibiza gaat toch maar eens op de bucket list! Ik vind je interieur fantastisch en je Scott & Skye stelen de show in dat mooie interieur. En ben verliefd op je nieuwste aanwinst: het kleed in de woonkamer!

Ik volg Dirksdotter al tijden met veel plezier, jullie ook? Welke tip ga jij onthouden of op je wishlist zetten?

De favorieten van Dirksdotter

De favorieten van Dirksdotter

De favorieten van Dirksdotter

De favorieten van Dirksdotter
1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge