De eerste verjaardag van Jonas + diy traktatie

We knipperden een keer of twee met onze ogen en er was weer een jaar voorbij. En wat voor eentje! Ons eerste jaar met twee kinderen, ons eerste jaar met Jonas. Ondanks het feit dat hij stiekem altijd mijn baby zal blijven vierden we twee weken geleden zijn eerste verjaardag. In deze blog een verslag van zijn feestje, vooral de aankleding van Confetti Time. En een DIY van de traktatie op de crèche.

Slingers en ballonnen van Confetti Time

Jonas had natuurlijk geen idee dat zijn verjaardag eraan zat te komen. Tijmen daarentegen wél, die weet inmiddels haarfijn wat het concept jarig zijn allemaal inhoudt. Nadat we het een enkele keer hadden laten vallen kregen we iedere dag te horen dat Jonas eerst jarig was en daarna Tijmen en Fenne (zijn nichtje die op dezelfde dag geboren is). Toen de slingers, ballonnen en caketopper van Confetti Time binnenkwamen wou hij ze het liefst á la minute allemaal opgeblazen hebben en het feest kon beginnen. Ik snap het wel hoor, maar meneertje moest nog even geduld hebben!

Het thema Let’s Explore sprak me meteen aan. Kleurrijk, met bosdieren, wigwams en de tekst ‘let’s explore’ is op Jonas zn lijf geschreven. Perfect dus. De slinger is zo te gek dat ik erover denk om hem gewoon op de kamer van de jongens te hangen. De kwaliteit is ook erg mooi. De tekst ‘Adventure Awaits’ is gemaakt van houten letters en de rest is van een hele mooie kwaliteit papier. De groene en gele ballonnen die ik kreeg passen er perfect bij.

Ik maakte zelf een appelcake die ik versierde met de caketoppers en een kaarsje. Ik ben geen bakwonder, maar door de feestelijke aankleding was het echt een vrolijk geheel. Die baking skills hoop ik te krijgen door veel te oefenen! Zo maakte ik ook nog een taartje voor de foto’s, want tijdens het feestje zelf was ik zo druk met alles dat echt goede foto’s maken er flink bij inschoot. #allesvoordefoto

Feestkroon

Op Instagram vond ik een superleuke verjaardagskroon van Applesauce and Ketchup. Eentje die je jarenlang kan gebruiken, je zet hem vast met een strik rond het hoofd. Perfect voor de verjaardagsfoto’s. Jonas had hem maar liefst een seconde of tien op zijn hoofd, haha! Te interessant natuurlijk om van je koppie te trekken! 🙂

Trakteren op de crèche

Voor het trakteren besloot ik zelf zakjes te vouwen. Het is even een klusje maar helemaal niet moeilijk en je kunt zelf bedenken wat je erin wilt stoppen. Met oog op het milieu min zo min mogelijk afval, enkel papier (dat kun je recyclen) en een touwtje. Hieronder leg ik uit hoe ik deze simpele maar leuke traktatie maakte.

De zakjes kun je in elke gewenste maat maken. Ik raad je wel aan om stevig inpakpapier te gebruiken, want met dun papier heb je grote kans op scheuren. Ik vond ontzettend leuk papier bij Leuk Verpakt en kocht daar ook sluitstickers. Leuke papiertape krijg je tegenwoordig op heel veel plekken. De papiertape die ik gebruikte komt van Studio Inktvis.

Wat heb je nodig?

Stevig cadeaupapier
Een schaar (of snijmachine)
Een liniaal
Papiertape
Leuke sluitstickers of een geprint label
Eventueel gekleurd touw en kraaltjes

Vouwen maar

Bepaal je formaat aan de hand van de inhoud. Ik had een traktatieboekje van 10 x 10 cm en een doosje rozijntjes. Mijn zakje werd dus 22 cm breed en 17 cm hoog. Dan heb je genoeg speling om het zakje te vouwen. Met een liniaal meette ik alles uit en knipte ik het aantal papieren dat ik nodig had. Hieronder zie je de uitleg voor het vouwen.

Ik maakte een label, zette er gaatjes in met een tang en deed er een vrolijk touwtje doorheen. Maar je kunt het zakje ook sluiten met een sluitzegel. Alle traktatiezakjes gingen vervolgens in een kratje van de Hema, niet alleen handig om ze zo te vervoeren maar kijk eens hoe leuk dat eruit ziet!


Deze traktatie maakte ik vorig jaar voor Tijmens tweede verjaardag


Zo. De eerste verjaardag van Jonas is achter de rug en de volgende verjaardag staat alweer voor de deur. Tijmen wordt 3 in april en is nu al volop bezig dat hij wil trakteren, mét iets lekkers én een speeltje. Liefst in het thema brandweer, raketten of circus. Iemand nog een leuk idee?

Bedankt Confetti Time voor het opsturen van de superleuke feestartikelen!


4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge