Bakken met Tijmen & Lilliputiens

Buiten is het koud en regenachtig. Wat is dan een betere activiteit dan samen koekjes bakken? Met het kookboek  en de bakspullen van Lilliputiens is het voor kinderen nog leuker om gezellig te bakken!

Een tijdje terug bakten we voor het eerst samen koekjes en dat was een groter succes dan ik had gedacht. Tijmen vond het geweldig. Ik was dan ook verheugd om de bakcollectie van Lilliputiens te testen. De Little Chef collectie is echt gericht op jonge kinderen, om samen te bakken.

Bakken met Tijmen en Lilliputiens

Zelluf doen..!

‘Zelluf doen..!’ Ik denk dat iedere ouder deze woorden ontelbare keren hoort. Met de Little Chef collectie kun je daarmee prima uit de voeten. Het kookboek ‘Mijn eerste dessertjes’ is zo gemaakt dat je kind op een makkelijke manier kan zien wat hij of zij zelf kan doen. Er staan illustraties in die aangeven welke dingen je nodig hebt, welke handelingen je moet uitvoeren en wanneer er een ouder aan te pas moet komen (als je iets in de oven moet zetten bijvoorbeeld).

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar maar Tijmen (bijna 3) kon er al prima mee uit de voeten. De pagina’s zijn gelamineerd dus je kun ze met een doekje afnemen als ze vies worden. Er staan 12 recepten in en wij hebben zandkoekjes gebakken. We hadden namelijk ook een setje superleuke koekstempels gekregen, gemaakt van silliconen.

Stap voor stap gingen we aan de slag. Papa hielp met het wegen en dat deed hij heel goed want volgens Tijmen was hij de beste hulp (lol). En onze meesterbakker zelf liet mij daarna de boel kneden (aansturen kan hij als de beste). Ik denk dat onze boter iets te zacht was dus het deeg moest even de koelkast in. Daarna konden we beginnen aan het echte werk – het maken van de koekjes!

Zandkoekjes recept uit het kookboek van Lilliputiens
Doe 150 gram bloem in een kom – voeg daar 100 gram suiker, een mespunt zout, 100 gram zachte boter en 1 ei bij – en kneden maar! (mocht het deeg een beetje plakkerig blijven, doe de bol deeg dan in een bak in de koelkast).

De koekjes kun je 10 minuten afbakken op ongeveer 160 graden (onze oven stond iets warmer).

En stempelen maar!

Nou, het leukste gedeelte komt nu, het stempelen van de koekjes. Bloem op tafel, rollen met de deegroller tot we een grote lap hebben. Met een rond bakje zorgen we eerst dat we mooie ronde koekjes hebben die we vervolgens stempelen. De stempels werken echt fijn, ze laten een mooie afdruk achter. Daarna gaat Meesterbakker Tijmen aan de slag met spikkels om de boel nog extra te versieren. Gevolg: spikkels overal (lang leve de stofzuiger)! Even afbakken en klaar!

Het eerste koekje werd goeggekeurd door Tijmen. Ik vond ze zelf ietsje te zoet en denk dat ik volgende keer iets minder suiker en wellicht een beetje kaneel erbij doe. Het volgende bakproject wordt een cake voor Jonas zijn verjaardag…en wel een hele mooie! Stay tuned, binnenkort meer!

De Little Chef collectie van Lilliputiens kun je online krijgen bij Fun4babies.nl en bestaat uit een assortiment van bakvormen, lepels, een bakmat, keukenschort en meer. In het kookboek ‘mijn eerste dessertjes’ staan onder andere recepten om chocoladetaart, tiramisu, cheesecake of rijstepap mee te maken. Het kookboek kost € 14,95.

Leuk verhaal, maar de foto’s zijn nóg leuker (vind ik zelf), zie hieronder! Lilliputienst komt in het voorjaar met nieuwe items voor de Little Chef collectie, ik ben nu al benieuwd!

Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens
Bakken met Tijmen en Lilliputiens

Ik heb dit kookboek en enkele bakspullen gekregen om te reviewen voor mijn blog. Zoals jullie van mij gewend zijn geef ik altijd mijn eerlijke mening.

5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge