Review: Artifact Uprising Prints

Ik hou van fotograferen. En ik fotografeer veel. Héél veel. De meeste foto’s staan op mijn telefoon of camera en belanden daarna op een harde schijf in het archief. Ik hou ook van fotoboeken maar heb helaas nog een eindeloze lijst van boeken die ik moet maken….die vakantie naar Indonesië bijvoorbeeld, inmiddels alweer 2,5 jaar geleden en nog steeds geen boek. Zo zonde. Dat boek, en het eerste jaar boek van Tijmen staan al een hele tijd op mijn never-ending to do list.. Mij kost het maken van een fotoalbum altijd eindeloos veel tijd omdat ik het helemaal perfect wil hebben, qua teksten, lay-outs enz. Misschien moet ik binnenkort maar eens duiken in een wat simpelere manier om albums te printen.. to be continued.

Foto’s Afdrukken

Fotoalbums die eindeloos veel werk kosten dus even terzijde, foto’s afdrukken is een veel sneller klusje! Maar waar? Want je wil aan de muur wel kwalitatief goede prints. En vooral ook mooi papier. Geen glazend 10 x 15 fotootje van de fotoservice om de hoek. Artifact Uprising ontdekte ik een keer tijdens een zoektocht naar het printen van (daar zijn ze weer) fotoboeken. Ik ging een bruiloft fotograferen en het bruidspaar had bijzondere wensen voor het album, qua papier en look. En écht waar, het is prachtig!

Duurzaam

Alles wat ze hier maken ziet er uit als een cadeautje. Ze besteden veel zorg aan verpakkingen, printen op gerecycled papier en zijn bewust bezig om hun productieproces zo milieuvriendelijk te laten verlopen. Naast een mooie foto heb je dus ook een duurzame foto.

Artifact Uprising Prints

Kwaliteit

Hoe zit het met de kwaliteit van de prints? De foto’s worden op dik, mat papier geprint en door het papier dat ze gebruiken zit er een hele lichte structuur in. Wil je een haarscherpe foto dan ben je niet aan het juiste adres. Ik vind dit papier echter een verrijking van de foto, door het materiaal wordt de foto een beetje ‘wollig’ en heel sfeervol. Er zijn verschillende maten te bestellen, ik moet altijd even omrekenen want het staat in ‘inch’ aangegeven op hun site (centimeters erbij please!). Je kunt kiezen voor een witte rand om je foto (vind ik het mooist) of aflopend.

Inspiratie

Wat doe je met al die mooie foto’s? Genoeg ideeën te bedenken, bij ons hangen ze aan klemmetjes op het toilet. Op de site van Artifact Uprising of op hun blog vol tips kun je nog veel meer inspiratie vinden over wat je allemaal kunt doen met die prachtige foto’s. En, omdat het papier zo dik is kun je deze foto’s ook met gemak als postkaart gebruiken. De achterkant is namelijk geheel wit dus lekker iemand blij maken met échte post!

Artifact Uprising Prints

Bestellen

Maar…ga ik nou echt helemaal in Canada foto’s bestellen? Ja! Het is niet om de hoek, en je betaalt natuurlijk verzendkosten, maar dan heb je wel echt een mooi product in huis. Voor mijn meest recente bestelling, een proefsetje van 10 Everyday Prints betaalde ik 15 dollar aan verzendkosten. Als je meer bestelt worden de verzendkosten natuurlijk ook relatief goedkoper. Je kunt via de computer bestellen maar ze hebben ook een app, waardoor je makkelijk foto’s van je filmrol of direct van Instagram kunt bestellen. Toen ik mijn order had geplaatst duurde het ongeveer 12 dagen voor ik mijn foto’s in huis had. Goed om te weten mocht je iets willen bestellen voor de feestdagen! Ik maak regelmatig (schoon)ouders blij met kiekjes.

Wat doen jullie met alle foto’s op telefoon en camera? Van iedere vakantie of jaar een album? Is je Instagram account je online naslagwerk? Of verdwijnen de foto’s ze op een harde schijf of computer?

www.artifactuprising.com

Keep those sweet memories alive!

Artifact Uprising Prints

 

0

5 comments

  1. Goede review! Kan me voorstellen dat voor een bepaalde stijl foto’s dit materiaal heel mooi is, ga ik onthouden! Ik heb trouwens al heel lang een fotoalbum/ boekwerk van onze wereldreis klaar staan om af te drukken. Aan de albums van Johnny moet ik helaas nog beginnen, kost inderdaad zoveel tijd. Tot het zover is staan ze veilig op een harde schijf.

    1. Dank je! Ja ik vind het echt heel mooi. Als je daar een album maakt is het wel prijzig. Meestal print ik mijn albums bij Photobox, die hebben vaak goede aanbiedingen 🙂 en een prima kwaliteit.

  2. Hi! Ik ben ook dol op Artifact Uprising maar iets minder dol op de verzendkosten… Tegenwoordig kost het me 30 dollar om 10 Everyday Prints te bestellen, dat gaat me wel wat ver. Heb je toevallig al een goed alternatief in Nederland of Europa gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge