And then we were four. Even voorstellen.. (+winactie!)

Een kleine radiostilte hier op mijn blog. Voor een wel heel grootse gebeurtenis.. Vorige week verscheen er op The Baby Project nog een blog over mijn verlofperiode en één dag later beviel ik van een wolk van een baby. Wie eerder heeft meegelezen weet dat wij het geslacht van ons kindje nog niet wisten. Even voorstellen dus…

Waar ik van tevoren nog een gevoel had dat het wel eens een meisje kon zijn (nergens op gebaseerd verder) was hij daar opeens, onze baby Jonas! Het broertje van Tijmen werd op 27 februari geboren met een geplande keizersnede. Wij wisten de datum al zo’n twee weken daarvoor en dat was heel gek. Ineens is daar dan dé dag en melden we ons ’s ochtends in het ziekenhuis wetende dat we er een paar uur later een babytje bij zouden hebben.

Alles verliep heel ontspannen. Waar ik nogal zenuwachtig was voor de ruggenprik viel me dit alles mee. De anesthesist loodste me er feilloos doorheen en stelde me enorm gerust door precies uit te leggen wat er gebeurde en wat ik ongeveer ging voelen. Ik had een zogenoemde gentle sectio en ze namen rustig de tijd. Op een goed moment lieten ze het scherm dat voor mijn hoofd hing zakken en konden we zien hoe onze baby ter wereld kwam. Een prachtig moment.

And then we were four..

Daar lag hij dan, op mijn buik: Jonas! Een jongen! Ik werd overspoeld door geluksgevoelens en had, net zoals bij Tijmen, meteen het gevoel dat ik me niet kon voorstellen dat Jonas er niet was. Hij hoort bij ons, en wij bij hem. Ineens waren we een gezin van vier. Jonas mocht na een korte check de hele tijd bij ons blijven, en na een uurtje waren we weer op onze eigen kamer. De foto die een van de verpleegkundigen nam toen Jonas bij me lag is me nu al heel erg dierbaar, zo’n mooi moment!

We moesten twee nachten in het ziekenhuis blijven. Tijmen kwam kijken en ik was heel benieuwd wat hij van zijn nieuwe broertje zou vinden. Hij was behoorlijk onder de indruk, vooral omdat ik daar lag aan allerlei toeters en bellen. Namens Jonas kreeg Tijmen een cadeau; een mooie brandweerauto. Dat vond hij prachtig maar verder wou hij nog even niks van de nieuwe situatie weten. Toen we donderdag naar huis mochten was gelukkig alles meteen goed. Tijmen is een super lieve grote broer, we zijn enorm trots op hem! Als er geluidjes uit de wieg komen gaat hij kijken en roept dan heel enthousiast: Jonas! Doet ie nou?!

De komende tijd gaan we lekker wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling. Dat gaat helemaal goedkomen. Jonas is een relaxte baby en doet het goed. Tuurlijk, af en toe zijn de nachten pittig, maar ik kan overdag nog wat uren slaap meepikken gelukkig. Ik ben echt aan het genieten van mijn mannengezin!

Hier op thethingswelike.nl zul je wellicht wat meer baby gerelateerde dingen gaan lezen de komende tijd. Maar natuurlijk ook toffe (kidsproof) plekken in Nederland, reisverhalen (het volgende deel over Indonesië komt eraan), mooie spullen en ander leuks!

Winnen!

Ik zei al eerder dat ik niet écht veel jongens of meisjeskleertjes had gekocht maar toen ik laatst bij Kidscase deze pakjes zag kon ik me niet inhouden en kocht ik een blauwe én een roze versie. Ik heb nu dus een leuk roze setje in de aanbieding dat je kunt winnen! Het bestaat uit een heerlijk zacht pakje van Kidscase in maat 56, een mutsje van Lindex en een mooie grote flamingo swaddle. Kleine Jonas showt de blauwe versie hierboven.

Dit is wat je moet doen als je kans wilt maken op dit leuke setje:

 • Volg thethingswelike.nl op Instagram of Facebook
 • Laat een reactie achter voor wie jij dit setje wilt winnen
 • Extra winkans: tag een vriend(in) op Instagram of Facebook

Jongensmoeders, niet getreurd, binnenkort komt er ook nog een leuke winactie voor de boys! Maar je hebt vast wel een leuke meisjesbaby in de buurt voor wie je nu een kansje kunt wagen! ; )

Meedoen kan tot en met zondag 11 maart. De winnaar maak ik bekend op Instagram en Facebook. Deelnemers moeten een Nederlands adres hebben waar ik het setje naartoe kan verzenden. 

 

 

 

0

23 comments

 1. Wat een prachtig mannetje! Gefeliciteerd!!! En een heel mooi setje om te winnen! Ik ben zondag uitgerekend. We weten zelf nog niet of we een jongen of meisje verwachten, een grote verrassing dus! Toch zou het leuk zijn om naast alle unisex kleertjes zo’n mooi meidenpakje in de kast te hebben liggen! En mocht er hier nog een jongentje bij komen, dan geef ik het setje cadeau aan mijn zwangere vriendin die een meisje verwacht in juni!

  1. Oh leuk Leonie! Spannend hé, wij wisten t ook niet bij beide kindjes en ik vond dat extra bijzonder! Geniet nog even van je zwangerschap! En leuk dat je meedoen aan de winactie!

 2. Nog gefeliciteerd met jullie zoon Jonas! Leuke foto’s. Helaas past mijn meisje niet meer in het pakje, maar mijn nichtje die onderweg is wil ik hier straks graag in zien liggen!

 3. Gefeliciteerd en wat een werkelijk prach-ti-ge foto van jullie drietjes. Heel dierbaar. En mooi om te hebben. Mijn keizersnede (spoed) liep iets anders. Er zijn wel foto’s gemaakt, maar ik heb ze geloof ik nog steeds niet allemaal bekeken (en ons dochtertje is inmiddels 6 jaar geworden). Dat zegt wel iets. Hmmm.
  Rory onlangs geplaatst…Hé, dat is mijn broodtrommel!My Profile

  1. Dank je Rory. Ja die foto is echt te gek, iemand vroeg zelfs of we een geboortefotograaf hadden. Wat jammer dat jouw keizersnede anders verliep. Mijn vorige bevalling werd na 24 uur weeën (en maar 4 cm ontsluiting) een semi spoed keizersnede. Dus ik ben blij dat ik dit nu zo heb mogen meemaken! Het was prachtig.

 4. Nogmaals van harte met jullie mooie lieve zoon Jonas!! Fijn om te lezen dat alles zo os gegaan! En ene gentle sectio, echt super fijn. Had het ook zo gewild maar liep helaas anders.. ik wens jullie heel veel geluk met zn 4-en! Blij jullie volgen ?
  Laura / fitfunfab.nl onlangs geplaatst…SushiMy Profile

  1. Dank je Laura! De reden dat ik nu een gentle sectio had is vanwege mijn vorige bevalling. Na 24 u pas 4 cm ontsluiting en toen semi spoed keizersnede. Dus ik ben blij dat ik nu zo’n prachtige ervaring heb gehad. Vervelend dat het bij jou anders liep.

 5. Prachtig setje! Alleen voor het mutsje zou ik al meedoen, ware het niet dat onze baby ook in blauw gehuld zal worden en niet in roze! Wat fijn om te lezen dat het ditmaal een fijne ervaring is geweest, van harte met de geboorte van jullie zoon Jonas!
  Jennifer onlangs geplaatst…Wij krijgen een … !My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge